Нудли от сладки картофи с чесън, червен пипер и аспержи

Нудли от сладки картофи с чесън, червен пипер и аспержи

Сигурно сте чували или опитвали нудли от тиквички или дори от тиква, но опитвали ли сте нудли от сладки картофи? Те са вкусни и необичайни! В тази рецепта, в комбинация с аспержи, чесън и червена чушка, те се превръщат в здравословно ястие, което е наслада за очите.

Тази рецепта е част от прочистванията 3:6:9 на Лечителя Медиум и е включена в рецептите на книгата “Прочистване за здраве”. Други рецепти от тези прочиствания можете да намерите в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Сладки картофи: са важна храна за съхранение на глюкоза и гликоген за черния дроб. Всички сладки картофи и батати са полезни, дори белите сладки картофи. Сладките картофи имат фитохимични свойства, които успокояват разгорещения, разгневен, застоял, бавен и токсичен черен дроб и помагат за предотвратяване на спазми. Те предлагат и редица фитохимикали за балансиране на хормоните в черния дроб, като му помагат да регулира и контролира някои от своите хормонални функции.

Аспержи: осигуряват изобилие от флавоноиди, които действат като естествен аспирин и успокояват горещия, претоварен, борещ се с проблеми черен дроб. Способността на черния дроб да се прочиства се увеличава значително от този успокояващ ефект. Аспержите спомагат за раздвижването на мастните клетки, като ги изхвърлят от черния дроб.

Съставки:

  • 700 гр. сладки картофи (около 4 чаши нудли);
  • 400-500 гр. аспержи, почистени и нарязани;
  • 2 скилидки чесън, намачкани;
  • 1/2 ч.л. люспи от червен пипер (по избор);
  • 1 средно голяма червена чушка, изчистена от сърцевината и нарязана на тънки ивици;
  • 1 с.л. лимонов сок.

Начин на приготвяне:

Обелете сладките картофи, разрежете ги наполовина и със специално ренде ги нарежете на дебели нудъли. Оставете настрани.

В средно голям тиган на умерено силен огън сложете нудлите, аспержите, чесъна и червения пипер. Гответе 3-5 минути, като добавите малко вода. Прибавете червената чушка и 2-3 с. л. вода, поставете капака и гответе още 3-5 минути, докато нудлите станат крехки. Внимавайте да не ги готвите твърде дълго.

Овкусете с лимонов сок и сервирайте.

Порция за 1-2 души.

Подобни публикации

[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.