Вкусната закуска не трябва да е сложна. Тези лодки от плодове папая се приготвят за минути и носят ярък взрив на цветове и вкусове. Те са идеални за хидратираща, засищаща закуска, която е лесна за храносмилане и ще даде добър старт на деня ви.

Съставки:

  • 1 голяма папая сорт Марадол;
  • 2 банана, нарязани;
  • 3 чаши смесени горски плодове;
  • 1 лайм (по избор).

Начин на приготвяне:

Разрежете папаята на две по дължина и издълбайте семките. Поставете двете половини на папаята в чиния с издълбаните страни нагоре. Подредете резените банан и горските плодове в средата на всяка половина папая. По желание изстискайте сок от лайм върху лодките от папая и се насладете!

Порцияи за 2 души. 

СЪВЕТИ:

  • Папая сорт Марадол се предлага в някои от големите супермаркети. Ако са все още зелени и неузрели, търсете такива, чиято кожа има поне жълто-оранжев цвят. Оставени на плота, те ще узреят, докато кората им не се разтвори при натискане, подобно на зряло авокадо.
  • Ако не сте запознати с тропическия вкус на папаята, сокът от лайм е идеалното допълнение, поради което е включен като незадължителна съставка в списъка по-горе. Елементарното изстискване на малко сок от лайм върху папаята носи особено удоволствие, което си заслужава да изпитате.
Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тяло
Прочети още
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
В организма ни могат да се съдържат различни киселини. Има добра солна киселина, от която се нуждаем и която е сбор от стомашни киселини. Ко
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.