Бананов сладолед с диви боровинки

Бананов сладолед с диви боровинки

Този сладолед е точно такъв, какъвто бихте искали да бъде – кремообразен, сладък и студен. Най-хубавото в него е, че можете да му се насладите по всяко време, без да се страхувате, че може да забавите лечението си. Сладолед за закуска? Абсолютно! Сладолед за вечеря? Защо не!? Той е и перфектното хапване. Без значение кога се наслаждавате на банановия сладолед, щитовидната жлеза и останалата част от тялото ви ще ви благодарят за лечебните ползи, които това удоволствие носи.

Съставки:

  • 3 големи замразени банана;
  • 2 чаши размразени диви боровинки;
  • 2 супени лъжици суров мед (по избор).

Начин на приготвяне:

Поставете 1 чаша размразени диви боровинки и тяхната течност в кухненския робот заедно с 2 с.л. суров мед по желание. Пулсирайте 5 пъти, докато се смесят. Голяма част от плодовете трябва да останат цели. Оставете този сос настрана.

Нарежете на едро бананите и ги поставете в кухненския робот заедно с останалата чаша диви боровинки. Блендирайте до получаването на гладък мек сладолед. Ако желаете, можете да поставите сладоледа във фризера, за да се втвърди за 2 часа, преди да го извадите.

Сервирайте сладоледа в отделни купички и го полейте със соса от диви боровинки. Насладете се!

Порция за 2 души.

СЪВЕТ:

  • Направете си сладолед мелба с лечебни топинги по ваш избор. Поръсете сладоледа отгоре с нарязани фурми или смокини, пресни плодове, нарязан банан, настърган кокос, конопени семена или натрошени орехи.
Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
Прочети още
[Видео] Имате ли акне?
[Видео] Имате ли акне?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.