За тази здравословна рецепта се използва просо или безглутенови овесени ядки, към които се добавя тайното оръжие – диви боровинки. Тези малки лилави скъпоценни камъни предлагат експлозия от вкусове и аромати, а лечебните им свойства за черния дроб и останалата част от тялото са истинско чудо.

Дивите боровинки съдържат десетки неоткрити антиоксиданти, включително разновидности на антоцианина. Във вътрешността на дивата боровинка няма само един пигмент – има десетки пигменти, които все още не са изследвани или проучени. Дивата боровинка е за черния дроб, както майчиното мляко за бебето. Дивите боровинки не само имат способността да улавят много вредители, но и да ги извеждат успешно от черния дроб, по начин, по който повечето други лечебни храни не могат. Пигментите в дивите боровинки имат способността да се насищат дълбоко в чернодробните клетки и да преминават през клетъчните стени и мембрани, разпространявайки типичното за тях синьо навсякъде. Дивите боровинки укрепват чревния тракт, като подхранват добрите бактерии там, което е от голяма полза за черния дроб.

Антъни Уилям използва и препоръчва диви боровинки на прах на Vimergy®!

Съставки:

Начин на приготвяне:

Сложете просото, водата и канелата в малка тенджера, разбъркайте и оставете да заври. Ако е необходимо, добавете още вода. Намалете котлона и гответе докато просото омекне – около 10-15 минути, като разбърквате периодично. След като просото се свари, отстранете тенджерата от котлона и я оставете да престои няколко минути. 

В алтернативният случай – поставете овесените ядки, водата и канелата в малка тенджера и ги оставете да заврат. Ако е необходимо, добавете още вода. Покрийте тенджерата с капак и гответе, докато овесените ядки омекнат – около 5 до 10 минути. 

В готовите просо или овесени ядки разбъркайте от дивите боровинки и кленовия сироп на вкус. Поднесете с 2 с.л. боровинки за украса.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
Прочети още
[Видео] Имате ли акне?
[Видео] Имате ли акне?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.