Тази пролетна салата от зеленолистни и зеленчуци, е свежа и ярка, с много хрупкава и приятна текстура. Дресингът е кремообразен благодарение на тиквичките, а таханът (сусамов тахан) придава допълнителна кремообразност и вкус.

Грахът съдържа лесно усвоими лечебни фитохимични съединения и въглехидрати, както и изобилие от хлорофил, който се абсорбира лесно в чревната обвивка.

Краставиците подпомагат храносмилането. Те съдържат неоткрити коензими, които един ден ще бъдат наречени талафини. Заедно с ензимите, които вече са известни на медицината (като ерепсин), талафините подпомагат процеса на храносмилане на белтъчините в организма, за да можете да извлечете максимума от всичко, което ядете.

Зеленолистните зеленчуци създават истинска алкалност в системите на организма, особено в лимфната, която може да се превърне в най-киселата система поради навлизането на химикали, киселини, пластмаси, пестициди, токсични тежки метали и патогени в лимфните пътища.

Съставки:

 • 2 чаши (60 г) бейби спанак;
 • 2 чаши (80 г) нарязана салата ромен;
 • 1/2 авокадо, нарязано на резени (по избор);
 • 4-5 репички, тънко нарязани;
 • 1/2 чаша грахови кълнове;
 • 1/4 чаша пресен зелен грах;
 • 1/2 краставица, тънко нарязана;
 • 4-5 чери домата, разрязани наполовина;
 • 1/4 чаша (25 г) тънко нарязано или настъргано червено зеле.

Други възможности за гарниране:

 • Кълнове;
 • Микрозеленчуци;
 • Нарязани моркови;
 • Лук;
 • Червени/оранжеви/жълти чушки;

Дресинг:

Начин на приготвяне:

Направете дресинга, като комбинирате тиквичките, кленовия сироп, куркумата, лимоновия сок, чесъна, тахана, горчицата на прах, пипера Кайен, морската сол, черния пипер (по желание) и водата във високоскоростен блендер и пасирате до получаването на гладка смес. Оставете настрана.

Поставете спанака, салатата ромен, авокадото, репичките, граховите кълнове, зеления грах, краставицата, доматите, червеното зеле и всички други добавки, които искате да използвате, в една голяма или две средно големи купи за сервиране.

Добавете дресинга наведнъж по няколко супени лъжици и разбъркайте, докато се покрие равномерно.

Най-добре е да се сервира веднага.

Порция за 1-2 души.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.