Тези пълнени картофени хапки са забавни ордьоври, подходящи за всяко парти или събиране. Черната хималайска сол, която е по желание за тази рецепта, имитира аромата и вкуса на яйцата, без да се използват яйца в нея. Яйцата са проблемна храна за всеки с хронично заболяване или симптом, така че тази рецепта предлага фантастична алтернатива, която е наистина лечебна, използвайки картофи. Дори и без черната хималайска сол, тези картофени хапки са с чудесен вкус и представляват вкусна и здравословна алтернатива на класическите пълнени яйца.

Картофите изобилстват от аминокиселини, които целенасочено потискат растежа на вирусите. Те са с високо съдържание на глюкоза, която осигурява вещества за черния дроб, тъй като именно на нея той разчита, за да се поддържа силен. Освен това помага за натрупването на гликогенови запаси – именно този ресурс, който ни предпазва от проблеми с кръвната захар, увеличаване на теглото, омазняване на черния дроб и синдрома на замърсената кръв. Картофите поддържат черния дроб спокоен и стабилен, като осигуряват добрата му работа. Те също са отбягвани заради това, че са от  семейство покритосеменни растения (много от тях не са ядливи и са отровни за човека), но в действителност имат способността да обръщат развитието на различни хронични заболявания.

Съставки:

За гарнитура:

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 °C. Постелете лист пергаментова хартия за печене.

Разрежете картофите наполовина и ги поставете върху хартията за печене с разреза нагоре. Поръсете с морска сол и черен пипер. Печете във фурната за 45-50 минути, докато се изпекат.

Извадете картофите от фурната и ги оставете да се охладят за 10-15 минути, докато станат достатъчно хладни, за да се обработват. С помощта на чаена лъжичка издълбайте вътрешността на картофите, като оставите малко място отстрани, така че да се получат лодки.

Поставете издълбаното от картофите в купа и добавете лимоновия сок, чесъна, тахана, куркумата, червения пипер, кленовия сироп, морската сол и черния пипер. Намачкайте до получаването на хомогенна смес и добавете малко бадемово мляко, ако е необходимо.

Поставете сместа в сладкарски плик, снабден със звездовиден накрайник, и я шприцовайте в картофените лодки. Поръсете ги с червен пипер, зеления лук и черна хималайска сол (ако използвате). Сервирайте веднага. Добър апетит!

Порция за 20-30 хапки.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
Този еликсир е мощно средство за поддържане на кожата. Оксидативният стрес може да натрупа токсини и основата на дермата да отслабне. За да
Прочети още
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.