Пълнени домати с ориз от карфиол и пресни подправки

Пълнени домати с ориз от карфиол и пресни подправки

Доматите често са отбягвани или подценявани, a в действителност имат толкова много лечебни свойства, които могат да ни предложат. Тази рецепта се превръща в шедьовър, когато се приготвя в сезона на зеленчуците и се използват най-пресните и ароматни домати и продукти, които можем да намерим. Допълнете с любимата си прясна билка или комбинация от зелени подправки и се насладете на аромата и простите вкусове на това ястие.

Съставки:

 • 5-6 бр. средни до големи домата;
 • 3 ч.ч. карфиол на розички;
 • 1 ч.ч. свободно събрани листа от пресни билки – кориандър, магданоз и/или босилек;
 • 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок;
 • 1/2 с.л. суров мед;
 • 1/2-1 ч.л. червен пипер на люспи;
 • 1/2 ч.л. чесън на прах;
 • 1/2 ч.л. лук на прах;
 • 1 ч.л. люспи атлантическо дулсе (по избор).

Начин на приготвяне:

Подгответе доматите, като отрежете около 1 см. шайба от върха им и издълбаете месестата част. Оставете настрана.

Направете ориза от карфиол, като комбинирате цветчетата карфиол, билките, лимоновия сок, суровия мед, люспите червен пипер, чесъна на прах, лука на прах и люспите атлантическо дулсе (ако използвате) в кухненски робот. Пасирайте няколко пъти, докато получите текстура, подобна на ориз.

Напълнете доматите с билковия ориз от карфиол, като го натъпчете плътно. Сервирайте веднага или приберете в хладилник за по-късно. Насладете се!

Съвети:

 • Опитайте се да изберете домати с възможно най-тъмночервения цвят. Узрелите домати са много ароматни и са особено подходящи за тази рецепта. В този случай доматите могат да имат различен цвят, когато са узрели, в зависимост от сорта им.
 • Можете да запазите месестата част на доматите, за да я смесите с дресинг за салата, супа, бульон или сос, или да я нарежете и да я сложите върху пълнените домати.

Порция за 2 души.

Подобни публикации

[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
Този еликсир е мощно средство за поддържане на кожата. Оксидативният стрес може да натрупа токсини и основата на дермата да отслабне. За да
Прочети още
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.