Плодовете на черния бъз са едно от най-ефективните средства за лечение на вирусни и бактериални инфекции като настинка и грип и могат значително да съкратят продължителността на заболяването, ако се разболеете. Рецептата за сироп от черен бъз, която искаме да споделим с вас, е само с натурални продукти, лесна е за приготвяне и е много лековита. Този сироп е без консерванти и добавки, които може да откриете в някои марки, предлагани по магазините. Освен това е сладък и вкусен, което го прави фантастично средство за защита, което дори децата ще харесат и ще приемат с удоволствие.

Черният бъз съдържа специални протеини и биофлавоноиди, които имат способността да унищожават при контакт вирусите, които заразяват клетките в организма. Известно е също, че черният бъз има способността значително да повишава имунната функция, като стимулира производството на цитокини в организма. Освен това те са много полезни при бронхиални и дихателни проблеми и могат да помогнат за разхлабване и изхвърляне на задръстванията в белите дробове.

Сиропът от черен бъз също така е богат на витамин Ц и множество други важни витамини, минерали, антиоксиданти и много неоткрити от науката и проучванията хранителни вещества.

Как да си направим сироп от черен бъз?

Съставки:

  • 3/4 чаша сушени плодове от черен бъз;
  • 3 чаши вода;
  • 3/4 чаша суров мед.

Подправки по избор:


Начин на приготвяне:

Поставете сушените плодове от бъз и водата (с подправките по избор) в средно голяма тенджера на котлона. Варете на средна температура в продължение на 45 минути до 1 час, докато се сгъсти и се редуцира наполовина. Извадете и охладете напълно. Прецедете сиропа с цедка в купа, като изстискате сока от плодовете с дървена лъжица и изхвърлете целите подправки. Разбъркайте сиропа със суровия мед и налейте в буркани.

За поддържане на здравето се консумира по 1 с.л. на ден. При простуда или грип приемайте по 1 с.л. 3 пъти дневно.

Количество за 1-2 чаши.


Често задавани въпроси за сиропа от черен бъз

Откъде да намеря сушени плодове от черен бъз?

Можете да намерите сушени плодове от черен бъз в насипно състояние в Amazon или други онлайн магазини.

Колко време трае една партида?

2-3 седмици в хладилника.

Мога ли да направя тази рецепта с пресни плодове от бъз?

Да, ако желаете.

Мога ли да оставя плодовете в сиропа или трябва да ги прецедя?

Плодовете трябва да се прецедят и отстранят.

Трябва ли да се съхранява в хладилник?

Да, трябва да се съхранява в хладилник.

Мога ли да използвам кленов сироп?

Да, ако желаете.

Мога ли да използвам агаве?

Има по-добри подсладители, които да използвате, ако не използвате суров мед. Кленовият сироп би бил добра алтернатива.

Мога ли да приемам този продукт по време на бременност или кърмене?

Да, можете да приемате този продукт по време на бременност или кърмене.

Мога ли да го замразя?

Да, можете да го замразите. Можете да използвате тази рецепта, за да си направите сладолед от черен бъз.

Колко сироп от черен бъз мога да изпия?

За поддържане на здравето приемайте по 1 с.л. на ден. За подпомагане на възстановяването от настинка или грип приемайте по 1 с.л. 3 пъти дневно.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тяло
Прочети още
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
В организма ни могат да се съдържат различни киселини. Има добра солна киселина, от която се нуждаем и която е сбор от стомашни киселини. Ко
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.