За тези вкусни тортили са необходими само няколко прости съставки и са изключително лесни за приготвяне. Те се съчетават чудесно с какъвто и да било пълнеж, например прясна салса, салата, сотирани зеленчуци, авокадо, хумус, леща или печени зеленчуци. Не се колебайте да откриете различни творчески начини, по които можете да се насладите на тези тортили. Те са чудесен универсален избор за цялото семейство!

Съставки:

  • 1 1/4 чаши червена леща;
  • 2 чаши вода;
  • 1/4 ч.л. морска сол (по избор)
  • 1 ч.л. прясно изцеден лимонов сок;
  • 1/4 ч.л. чесън на прах.

Начин на приготвяне:

Смесете всички съставки в каната на високоскоростен блендер и ги накиснете за 3-4 часа. Блендирайте, докато получите много гладка смес – около 2-3 минути на висока скорост.

Поставете голям керамичен тиган с незалепващо покритие на средна температура. Изсипете 1/2 чаша от сместа в центъра на тигана и го завъртете с кръгови движения, за да може сместа да покрие цялото дъно на тигана. Печете 4-5 минути от едната страна, докато тортилата започне да се отделя от краищата, след това обърнете и печете още 1-2 минути от другата страна. Повторете тези стъпки с останалата част от сместа.

Сервирайте веднага или съхранявайте в херметически затворен съд на стайна температура с хартия за печене между тортилите за 1-2 дни.

Порция за 6-8 тортили.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[Видео] Имате ли акне?
[Видео] Имате ли акне?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тяло
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.