Тази вегетарианска шаурма е толкова вкусна и засищаща. Тя е чудесна алтернатива на месната шаурма за тези, които желаят да включат повече лечебни зеленчуци в хранителната си диета. Поднесена заедно със сос от тиквички и кашу, в комбинация с пресни марули, домати, краставици и пресни билки, всичко това, увито в тортили от червена леща, тази рецепта изпъква с вкус. Освен това не съдържа глутен, млечни продукти и масла.

Гъбите съдържат стотици неоткрити фитохимични съединения, много от които са детоксикиращи за черния дроб. Гъбите също така намаляват броя на гъбичките, бактериите и вирусите в чревния тракт, което позволява в черния дроб да постъпят по-чисти хранителни вещества и по-чиста кръв.

Съставки:

Кремообразен сос от тиквички и кашу:

 • 1 чаша нарязани тиквички;
 • 1/3 чаша сурово кашу;
 • 1 ½ с.л. лимонов сок;
 • 2 ч.л. лук на прах;
 • 1 ч.л. чесън на прах;
 • морска сол, на вкус;
 • 2-3 с.л. вода, ако е необходимо за смесване;
 • 1 с.л. нарязан копър или магданоз.

За сервиране:

 • 2-3 тортили от червена леща;
 • 1 чаша нарязана маруля;
 • 1/2 чаша нарязани чери домати;
 • 1/2 чаша нарязана краставица;
 • 1/4 чаша пресни билки като мента, магданоз или кориандър.

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200 º C. Застелете голяма тава с хартия за печене.

В голяма купа смесете гъбите, лука, лимоновия сок, кленовия сироп, подправките и морската сол (ако използвате). Разбъркайте, докато се смесят равномерно. Прехвърлете върху подготвения лист за печене и разпределете равномерно. Печете в продължение на 20-25 минути, като разбърквате от време на време, докато покафенеят.

За да приготвите соса, комбинирайте всички съставки във високоскоростен блендер и пасирайте, докато се получи хомогенна смес. Ако е необходимо, добавете вода, за да не е прекалено гъст.

За да поднесете, разпределете гъбите между тортилите и отгоре сложете маруля, домати, краставица, пресните билки и сос. Сервирайте веднага.

Порция за 2-3 души.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
Този еликсир е мощно средство за поддържане на кожата. Оксидативният стрес може да натрупа токсини и основата на дермата да отслабне. За да
Прочети още
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.