Сладоледени близалки със сироп от черен бъз

Сладоледени близалки със сироп от черен бъз

Сладоледените близалки са забавен и лесен начин да приемем и дадем на децата си повече лечебни храни! Стига да са сладки и вкусни, почти всяко дете ще ги хареса и с удоволствие ще погълне всички скрити в тях храни с лечебни свойства. 

Звездната съставка на тази рецепта е сиропът от черен бъз.

Черният бъз е едно от най-ефективните средства за лечение на вирусни и бактериални инфекции, като настинка и грип, и може значително да съкрати продължителността на заболяването, ако се разболеете. Рецептата със сироп от черен бъз, която искаме да споделим с вас, е чиста, лесна и лечебна, без консерванти и добавки, които може да откриете в някои продукти, закупени от магазина. Освен това сиропът от черен бъз е сладък и вкусен, едно фантастично средство за защита, което дори децата ще харесат и ще консумират с удоволствие.

Черният бъз съдържа специални протеини и биофлавоноиди, които имат способността при контакт да унищожават вирусите, които заразяват клетките в организма. Известно е също, че плодовете от бъз имат способността значително да подсилват имунната функция, като стимулират производството на цитокини в организма. Освен това плодовете от черен бъз са много полезни при бронхиални и дихателни проблеми и могат да помогнат за отхрачване и изхвърляне на задръстванията в белите дробове. 

Сладоледени близалки със сироп от черен бъз 

Съставки:

Начин на приготвяне:

Разбийте сиропа и портокаловия сок или кокосовата вода заедно в купа. Изсипете във формички за сладолед и поставете във фризера за една нощ. 

Порция за 4-6 души.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[Видео] Имате ли акне?
[Видео] Имате ли акне?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тяло
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.