Супа от печени червени чушки и домати

Супа от печени червени чушки и домати
Тази супа е богата на вкус, красива на цвят и се приготвя много лесно. Просто запечете всички продукти и след това ги пасирайте, за да получите тази примамлива супа. Това е чудесна рецепта, която може да се консумира веднага или по-късно - и в двата случая е фантастична!

Домати: Използвайте важни микроелементи, фитохимикали, витамини и минерали в подкрепа на много функции на черния дроб. Ликопенът е любимо хранително вещество, на което черният дроб се възхищава: черният дроб го използва, за да се предпази от увреждане на клетките, а освен това ликопенът помага на черния дроб да детоксикира червените кръвни клетки безопасно, гладко и ефективно. Плодовите киселини в доматите помагат за поддържането на жлъчния мехур здрав, като спомагат за изхвърлянето на утайките от жлъчния мехур и дори намаляват размера на жлъчните камъни.

Чесън: Тъй като черният дроб се справя с настъплението на патогени, той се нуждае от билки и храни, които му помагат да се бори с причините за това. Чесънът е една такава растителна храна. Лечебните, остри и стягащи свойства на чесъна са най-големият кошмар на патогените. Фитохимичните съединения от чесъна се просмукват през стените на чревния тракт в кръвоносните съдове, които водят нагоре през чернодробната портална вена в черния дроб.

Съставки:
  • 1/2 кг. червени чушки, нарязани на едро;
  • 1/2 кг. продълговати чери домати;
  • 1 ч.ч. лук, нарязан на кубчета;
  • 3 скилидки чесън, нарязани на едро;
  • 1/2 ч.ч. стъблена целина, нарязана;
  • 1 ч.л. сушена мащерка;
  • 1/2 ч.л. люспи от червен пипер (по желание);
  • 1 1/2 ч.ч. вода или бульон “Помощ за черния дроб” (очаквайте скоро рецептата в нашия блог.);
  • Пресен босилек, за сервиране.
Начин на приготвяне:

Предварително загрейте фурната на 200°C. Постелете тавичка за печене с пергаментова хартия и сложете в нея нарязаните чушки, доматите, лука на кубчета, чесъна, целината, мащерката и люспите червен пипер (по желание). Разбъркайте добре. Печете в продължение на 20-25 минути, докато зеленчуците станат меки и тъмнозлатисти.

Извадете тавата от фурната и прехвърлете продуктите в блендер заедно с водата или бульона. Блендирайте до получаване на гладка смес. Изсипете в тенджера и загрейте, докато закъкри. Разсипете в купички за супа и украсете с пресния босилек.

Сервирайте веднага.

Порция за 2-3 души.Тази рецепта е част от прочистванията 3:6:9 на Лечителя Медиум и е включена в рецептите на книгата “Прочистване за здраве”. Други рецепти от тези прочиствания можете да намерите в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тяло
Прочети още
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
В организма ни могат да се съдържат различни киселини. Има добра солна киселина, от която се нуждаем и която е сбор от стомашни киселини. Ко
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.