Хапки от сладък картоф с домашен кетчуп

Хапки от сладък картоф с домашен кетчуп
Насладете се на тази уникална и лековита версия на едно от любимите ни ястия от детството. Хапките са много вкусни в комбинация със салата или песто от спанак.

Сладките картофи са важна храна за съхранение на глюкоза и гликоген за черния дроб. Всички сладки картофи и батати са полезни, дори белите сладки картофи. Подобно на обикновените картофи, те помагат за поддържането на почти всяка функция, за която отговаря черният дроб. Сладките картофи имат фитохимични свойства, които успокояват разгорещения, разгневен, застоял, бавен и токсичен черен дроб и помагат за предотвратяване на спазми. Те предлагат и редица фитохимикали за балансиране на хормоните в черния дроб, като му помагат да регулира и контролира някои от своите хормонални функции.

Съставки:
  • 2 средно големи сладки картофа;
  • 1 ч.л. сушени билки като риган, мащерка или розмарин
ЗА КЕТЧУПА
  • 180 гр. доматено пюре (без добавки и сол)
  • 1/3 ч.ч. ябълков сок;
  • 2 с.л. пресен лимонов сок;
  • 2 ч.л. суров мед;
  • 1/4 ч.л. сух лук на прах;
  • 1/4 ч.л. чесън на прах;
  • 1/4 ч.л. сушен риган;
  • 1/4 ч.л. лют червен пипер (по избор).
Начин на приготвяне:

Предварително загрейте фурната на 190°С.

Гответе сладките картофи на пара 20-25 минути, докато поомекнат отвън, но в средата са все още твърди. Извадете ги да изстинат напълно. Обелете картофите и ги настържете на едро. Изсипете ги в купа, добавете билките и объркайте добре. С лъжица вземайте по малко и с ръце оформете малки цилиндрични хапки.

Наредете хапките в тава с хартия за печене и печете във фурната 40-45 минути, като на половината време ги обърнете, докато станат тъмнозлатисти. За повече хрупкавост последните 10 минути усилете фурната на 200°С. Оставете хапките да изстинат 5-10 минути, преди да консумирате.

За да приготвите кетчупа, смесете всички съставки в купа и разбийте до получаването на гладка смес. Сервирайте с картофките.

Порция за 2 души.


Тази рецепта е част от прочистванията 3:6:9 на Лечителя Медиум и е включена в рецептите на книгата “Прочистване за здраве”. Други рецепти от тези прочиствания можете да намерите в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[Видео] Имате ли акне?
[Видео] Имате ли акне?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тяло
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.