Кремообразна и пълна с аромат, тази супа от тиква е порция спокойствие поднесено в купа. Сервирайте я за семейната вечеря или я пригответе за себе си и се наслаждавайте на супата в продължение на няколко дни. Тази рецепта не съдържа млечни продукти и масло. Ако желаете да направите рецептата без мазнини, можете да пропуснете кокосовото мляко и да добавите допълнително лечебен бульон или вода, за да постигнете предпочитаната от вас консистенция. Тиквата, главната съставка в тази рецепта, е пълна с лечебни хранителни вещества, които черният дроб може лесно да съхрани.

Съставки:

 • 1 кг. обелена, почистена от семките и нарязана тиква;
 • 1 чаша нарязан лук;
 • 4 скилидки чесън, смачкан;
 • 1 с.л. настърган джинджифил;
 • 1 ч.л. смлян кимион;
 • 1 ч.л. смлян кориандър;
 • 1 ч.л. червен пипер;
 • 1 ч.л. сушен риган или мащерка;
 • 1/4 ч.л. люспи от червен пипер (по избор);
 • 2 чаши лечебен бульон или вода;
 • 1 чаша леко кокосово мляко;
 • 2-3 с.л. тиквени семки, за сервиране (по избор).

Начин на приготвяне:

На средна температура на котлона в голяма тенджера се добавят тиквата, лукът, чесънът, джинджифилът, кимионът, кориандърът, червеният пипер, риганът или мащерката, люспите червен пипер и лечебният бульон или водата. Оставете да къкри без капак в продължение на 20-30 минути, докато тиквата омекне.

Прехвърлете сместа в блендер и добавете кокосовото мляко. Пасирайте до гладка смес – около 1-2 минути на висока скорост. Можете да използвате и пасатор.

Изсипете супата обратно в тенджерата и я загрейте, докато се затопли. Разпределете супата в купички и добавете тиквени семки (по избор). Сервирайте веднага.

Порция за 4 души. 

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.