Доброто, лошото и грозното лице на контрацептивите

Доброто, лошото и грозното лице на контрацептивите

Вие сте жена, която е приемала противозачатъчни? Познавате ли някой, който е вземал противозачатъчни? Хормоналните средства за контрацепция са най-широко разпространените в света.

Съществуват няколко вида противозачатъчни средства, които ще се опитаме да изброим в тази статия без да обсъждаме плюсовете и минусите на всяко едно от тях. Ще се опитаме да споделим с всички вас някои от недостатъците за вашето здраве на тези методи за контрацепция (особено ако сте хронично болни), а също така и да споделим по-естествените методи, които са дори по-ефективни от най-често срещаните.

1. Хормоналните средства за контрацепция вероятно са най-малко безопасни за използване, особено в дългосрочен план. Изкуствените или синтетичните хормони подхранват вирусите, които живеят в нас. Има много рискове, свързани с тях по отношение на страничните ефекти (все пак те са лекарства), включително рак и много други. Не забравяйте, че според Антъни Уилям ракът се причинява от вирус и токсини. Ако можете да помогнете, не попълвайте частта с токсините в уравнението с нещо, което можете да контролирате. Независимо дали приемате хапчета или използвате спирала, добра идея е да преминете към нещо, което не е хормонално, тъй като има много възможности. Също така не забравяйте, че в първата си книга “Лечителят Медиум”, Антъни Уилям говори за това как промяната в хормоните може да предизвика вирусни симптоми – важно е да помним, че това НЕ е причината. Изкуствените и синтетичните хормони не са много по-различни по ефект.

2. Бариерните методи за контрацепция са много по-препоръчвани, а най-безопасният от тях, вероятно е добрият стар презерватив. Въпреки това, дори и след като казахме това, повечето предлагани в търговската мрежа презервативи са наистина пълни с най-нездравословни неща по отношение на химикалите и лубрикантите, които се прилагат към тях. За щастие има много по-безопасни (веган) варианти, които искаме да ви опишем тук:

  • Презервативите Sustain – преди изтъкваха алое като част от лубриканта си, но след това промениха формулата си, за да съдържат силикон (пластмаса) и др. Тъй като обаче дори не знаем какво има в марки като Trojan, по-добре е да изберете компания, чиито съставки са ви познати.
  • Презервативите Glyde (не използвайте ароматизираните им разновидности, те съдържат добрите стари естествени аромати) – но са веган и са добра оферта, но също съдържат силиконови пластмаси.
  • Презервативите Lovability – те съдържат силиконово масло и царевични съставки в лубриканта си (това трябва да ви подскаже колко разпространена е употребата на царевица в света)
  • Презервативите Sir Richard’s не съдържат глицерин, спермицид и парабени – те обаче все пак съдържат известно количество силикон, амоняк и царевица.

Пазарът на презервативи се е подобрил и предлага много по-здравословни варианти. Въпреки това те не са идеални. Ако сте ги използвали само от време на време, тогава можете да си направите някой от изчистващите чайове или смутита и да си помогнете. Това наистина е най-добрият вариант на бариера, с който разполагаме, особено ако използвате по-здравословен вариант. Има жени, които са твърде чувствителни, за да се справят с лубрикантите дори на тези презервативи. На тях ще обърнем внимание по-надолу в статията.

В сферата на поставянето на неща във вагината на жените, напълно не подкрепяме нито едно от тези неща, включително диафрагмата, направена от пластмаса, както и медната намотка, направена от тежкия метал мед. Спомняте си, че във статията “Екзема и псориазис” споделихме обяснението на Антъни Уилям за връзката между медта и екземата и псориазиса? Има голяма такава!

3. Най-безопасният метод е методът на цервикалната слуз – известен още като метода на Билингс (от двойката, която първа е въвела този метод) и в по-съвременната му форма, известна като метода FertilityCare на модела Крейтън (не се паникьосвайте, ако можете да го използвате, за да забременеете, можете да го използвате и за обратното). Тази форма на контрол на раждаемостта разчита на това да познавате тялото си малко по-добре (това познание никога не ни е разочаровало). Тя включва да се научите да разчитате цервикалната си слуз. Когато слузта ви е т.нар. плодородна, има най-голяма вероятност да създадете бебе. Когато лигавицата ви е неплодородна, е малко вероятно да заченете. Методът е много ефективен. Моделът Крейтън включва 8 урока и няколко от тях с партньора ви. Определено си заслужава да отделите време, за да се научите да разчитате цервикалната си слуз. А двойките, които го използват като контрол на раждаемостта, могат да се наслаждават на секс без бариери със съзнанието, че вероятно няма да забременеят. Вече има много двойки, които използват този метод от години много много успешно. Не е необходимо да разчитате на измервателни уреди за овулация, базална телесна температура и др. Разчитате на сигналите, които тялото ви дава по естествен начин и това може да се определи на всяко едно ниво като най-добрия начин за практикуване на естествен контрол на раждаемостта.

Това в никакъв случай не е изчерпателен преглед на всички съществуващи методи за контрол на раждаемостта, по-скоро е кратко ръководство, което можете да разгледате малко по-задълбочено. По подробна информация по темата очаквайте в бъдеще в нашия блог. 

За създаването на тази статия са използвани материали от личния сайт на Муниза Ахмед - дългогодишен асистент на Антъни Уилям - Medical Medium®. Линк към сайта: https://muneezaahmed.com/

Подобни публикации

[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.