Как да излекувате нервната си система

Как да излекувате нервната си система

Страдате ли от химическа чувствителност, изтръпване на ръцете и краката, треперене, мозъчна мъгла, тревожност или депресия? Тези и още много други загадъчни симптоми са свързани с неврологични проблеми и проблеми на централната нервна система.

Симптомите могат да бъдат объркващо променливи, а лекарите, колкото и да са добронамерени, понякога могат да разберат погрешно признаците, които тялото ви показва, и да предпишат неефективно лечение. Никой не трябва да прекарва времето си в опити за неща, които никога няма да работят! В тази статия ще опишем подробно много от мистериозните симптоми, които сигнализират за неврологични проблеми, както и храните и хранителните добавки, които могат да ви помогнат в лечението им.

Неврологични симптоми

Тиковете, потрепванията и мускулните спазми, които са свързани със спазми на нервите, са признаци на неврологични проблеми. Ако изпитвате замайване или световъртеж, блуждаещият ви нерв може да е възпален от невротоксини от вируси. Блуждаещият нерв преминава от мозъка, през шията, покрай гърлото и надолу в гръдния кош. Други симптоми, свързани с блуждаещия нерв, включват силно сърцебиене, проблеми с преглъщането или затруднение да си поемете дълбоко въздух.

Други неврологични симптоми, които може да изпитате, са: изтръпване или мравучкане на ръцете или краката, звънтене, бръмчене или шум в ушите, студени ръце или крака, усещане за лошо кръвообращение, болки във врата или странно чувство на глад в стомаха.

Някои хора имат проблем с храносмилането, защото всъщност усещат как храната преминава през червата чак до дебелото черво. Този конкретен симптом може погрешно да се приписва на лошото храносмилане, тревожността или синдром на раздразненото черво (IBS), но това, което наистина усещате, са хиляди чувствителни нерви, идващи от различни места като блуждаещия нерв, френетичния нерв и гръбначния стълб, които се свързват с чревния тракт, стомаха и дебелото черво. Така че това, което изглежда като храносмилателен проблем, всъщност е неврологичен.

Някои могат да изпитат и неврологична умора, която е различна от надбъбречната умора. Антъни Уилям говори в един от подкастите си по тази тема, защото е много важно за медицинската общност и за всички нас да разберем как действа и какво я причинява. Ако усещате, че ви е трудно да движите краката си, главата ви тежи и сте замаяни или просто ставането от леглото и изправянето, ви се струват невъзможни, тогава може да изпитвате неврологична умора, която може да е пречинена от Епщайн-Бар вируса. Това е сериозен вид хронична умора. Не всяка неврологична умора обаче е толкова тежка. Някои пациенти могат да изпитват и по-леки симптоми на неврологична умора.

Понякога диагнозата "невропатия" се дава, когато лекарят не е сигурен какво точно не е наред, но знае, че е свързано с нервни проблеми. Лекарите често диагностицират пациентите с диабетна невропатия, тема която Антъни Уилям обсъжда в подкаста си за диабета, но всъщност повече хора без диабет имат диабетна невропатия и многобройните симптоми, които я съпътстват. Невропатията не е усложнение на диабета, а е резултат от вируса на херпес зостер, който възпалява нервите на крайниците, например на стъпалата. Антъни Уилям нарича това състояние невралгичен херпес зостер и споделя истината за него в книгата си "Лечителят Медиум". Когато някой изпитва проблеми с нервите под формата на болки във венците, челюстта или странни усещания, може да бъде диагностициран с невралгия, която също се причинява от вируса на херпес зостер. 

Огромен брой неврологични проблеми се причиняват от Епщайн-Бар вируса, херпес зостер и многото им щамове, които все още дори не са открити. Независимо дали имате Епщайн-Бар вирус, причиняващ фибромиалгия, или херпес зостер, причиняващ невралгия, целта ви занапред е да възстановите нервната система. Става въпрос за това да направите всичко, което е по силите ви, за да я укрепите и заздравите, а това може да бъде направено!

Причини за неврологични симптоми

Съществуват някои специфични причини, които могат да създадат чувствителна, отслабена нервна система. Първата е невротоксините. Вируси като Епщайн-Барр, херпес зостер, HHV-6 и други освобождават невротоксини, които могат да причинят множество различни чувствителности, симптоми и състояния, свързани с нервната система. Ако не се обърне внимание на основните вирусни проблеми, нервната ви система може да стане свръхчувствителна.

Токсичните тежки метали са втората причина. Живакът е изключително вреден, а други метали като алуминий, олово, арсен, мед и никел също нанасят поражения. Сплавта от тези метали в мозъка може да се окисли с течение на времето, като доведе до късо съединение на невротрансмитерите, докато те преминават през невроните. Представете си, че невронът е като поток, а невротрансмитерите са като живата вода, която се излива през него. Тежките метали са тези, които блокират и унищожават както потока, така и пулсиращата енергия, която преминава през него. Тежките метали отслабват функцията на невротрансмитерите и невроните, разрушават електрическите импулси и могат да предизвикат припадъци, ако се намират в мозъка и нервната система за продължителен период от време. Можете да научите повече за токсичните тежки метали и как да се изчистите от тях в книгата на Антъни Уилям “Прочистване за здраве”.

Трябва да сте бдителни, за да избегнете третата причина - Мононатриев глутамат (MSG). Той се съдържа в много опаковани храни, дори в привидно здравословни, и е скрит зад термини като "естествени аромати", "лимонена киселина" и "аромат на ванилия". Може да се открие дори в протеиновите шейкове и натуралните билкови чайове! Мононатриевият глутамат разяжда мозъка ви, създава лезии и разрушава нервната система, като влошава неврологичните проблеми.

Чувствителност към химикали може да възникне и когато химикалите взаимодействат с вече слабата и чувствителна централна нервна система. Симптомите на чувствителна централна нервна система могат да включват забравяне, неправилно поставяне на думи, недоумение без причина, объркване, чувство за лесно разстройване или объркване, мозъчна мъгла, дезориентация или чувство за дистанциране от другите. Всеки, който изпитва тревожност или депресия, има чувствителна централна нервна система. Излагането на токсични химикали може да засили тези симптоми и да създаде нови симптоми за човек, който вече е много чувствителен.

Още няколко причини са аспартамът, който създава сериозни неврологични проблеми и дори може да предизвика припадъци при някои хора. Плесента също може да бъде сериозен причинител. Плесента не причинява неврологични проблеми, но може да бъде катализатор за други симптоми и състояния. Стресът също може да бъде отключващ фактор и да окаже сериозно отрицателно въздействие върху централната нервна система заради разяждащия адреналин, който се отделя, когато сме под стрес.

При всеки причините за неврологичните проблеми, които изпитва, са строго индивидуални. Можете да се въоръжите с информацията, която предлагаме тук, както и тази в книгите на “Лечителят Медиум”  и да въвеждате последователно в живота си насоките, които ще намерите, за да можете да възстановите здравето на нервната си система.

Лечебни храни

Важен факт, който трябва да знаете, докато започвате да се лекувате е, че мозъкът, централната нервна система и нервите ви се захранват от глюкоза и минерални соли. Това означава, че мозъкът и нервната ви система се захранват от естествено солените зеленчуци и глюкозата от плодовете! Не се заблуждавайте от сегашната тенденция, която погрешно твърди, че мозъкът ви работи с мазнини. Истината е, че за да излекувате всякакви неврологични проблеми, трябва да осигурите на организма си изобилие от захари и минерални соли, но не чрез царевичен сироп, тръстикова захар и готварска сол, а чрез пресни плодове и зеленчуци.

Дивите боровинки са невероятна храна и могат да помогнат за възстановяването на мозъчната тъкан. Пиенето на чист сок от стъблена целина е друго мощно допълнение към диетата ви, което трябва да включвате ежедневно, както препоръчва Антъни Уилям във всичките си книги. Спанакът, салата ромен, зеленолистната маруля, червенолистната маруля, салата зимна маслена галава и манатарките също са отлични лечебни храни, които са пълни с минерални соли. Можете да добавите маслини или морски водорасли като дулсе и нори. За глюкоза консумирайте повече банани, папая, малини, къпини, манго, ябълки, круши, фурми, кайсии, праскови, сладки картофи, зимна тиква, батати или обикновени картофи. Можете да консумирате от храните, които Антъни Уилям препоръчва за здраве на надбъбречните жлези, през целия ден и/или да опитате 28-дневното лечебно прочистване от книгите му "Лечителят Медиум" и “Прочистване за здраве”.

Лечебни хранителни добавки и чайове

Някои полезни хранителни добавки включват В-12 с аденозилкобаламин и метилкобаламин, Адапто Б-комплекс, ГАБА, сок от ечемичена трева на прах и комбинация от калций и магнезий. Някои билкови чайове като чай от листа на коприва или безалкохолен екстракт от коприва, чай от листа на малина, както и екстрак от маточина или чай от маточина, също са чудесни за пиене. 

Възстановяване на централната нервна система

Възстановяването на централната нервна система отнема време, но никога не се отказвайте от невероятната способност и сила на тялото ви да се излекува! Храненето на тялото с глюкоза, минерални соли, правилните хранителни добавки и огромна доза състрадание към себе си могат да ви доведат до по-добро здраве и жизненост за вашата нервна система, мозък и тяло като цяло.

Подобни публикации

[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тяло
Прочети още
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
В организма ни могат да се съдържат различни киселини. Има добра солна киселина, от която се нуждаем и която е сбор от стомашни киселини. Ко
Прочети още
[Видео] Лечебни свойства на чая от рейши и чага и как кофеинът разрушава имунната ни система
[Видео] Лечебни свойства на чая от рейши и чага и как кофеинът разрушава имунната ни система
В това видео, Антъни Уилям прави чай от гъбите рейши и чага, говори за лечебните свойства на тази напитка и обръща внимание на това, как всъ
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.