Пресният сок от краставици е най-добрият тоник за подмладяване. Сокът от краставици е силно алкализираща и хидратираща напитка, богата на хранителни вещества като витамини А, Ц, К, магнезий, силиций и калий. Той има способността да пречиства и детоксикира целия организъм, както и да спомага за облекчаване на храносмилателни проблеми като гастрит, висока киселинност в стомаха, стомашни киселини, лошо храносмилане и язви. Той е и идеален начин за правилно хидратиране на организма, тъй като съдържа полезни електролити, които имат способността да внасят хранителни вещества и хидратация дълбоко в клетките и тъканите, което го прави много по-ефективен от самата вода.

Сокът от краставици е и един от най-добрите естествени диуретици, който подпомага отделянето на отпадъците през бъбреците и помага за разтварянето на натрупванията на пикочна киселина, като например камъни в бъбреците и пикочния мехур. Той има способността да помага за намаляване на отоците, подуването на корема и подуването на тялото. Той има и чудесни противовъзпалителни свойства, които могат да окажат благоприятно въздействие върху автоимунни и неврологични заболявания като синдром на хроничната умора, фибромиалгия, мигрена, тревожност, депресия, херпес зостер, екзема, псориазис, ревматоиден артрит, множествена склероза и лупус.

Сокът от краставици също така е отлично средство за понижаване на температурата при деца и възрастни. Препоръчва се ежедневно да се пие от 350 до 600 мл. пресен сок от краставици на гладно, за да се подпомогне хидратацията и възстановяването на организма.

Как се приготвя сок от краставици:

Съставки:

  • 2 големи краставици (по възможност от био производство)

Начин на приготвяне:

Измийте краставиците и ги нарежете, ако е необходимо. Прекарайте краставиците през сокоизстисквачката си и изпийте сока веднага за най-добри резултати. Ако не разполагате със сокоизстисквачка, можете да нарежете краставиците, да ги пасирате с пасатор и ли блендер, до получаването на гладка смес и след това да прецедите течността през фина цедка, тензух или торбичка за ядково мляко, така че да получите само сок за пиене.

За най-добри резултати пийте на гладно.


ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ЗА СОКА ОТ КРАСТАВИЦИ


Трябва ли краставиците ми да са от био производство?

Най-добре е да използвате био произведени краставици, ако е възможно. Ако използвате промишлено произведени краставици, е важно да ги почистите много добре. Можете да използвате натурален препарат за миене на съдове като този, за да отстраните възможно най-много от восъка и химикалите по кожата. Дори био произведените краставици често имат восък по кората, така че ако желаете можете да почистите и тях.

Колко сок от краставици трябва да пия?

350 до 600 мл. (или повече) сок от краставици на ден са идеални. Това зависи от вида на сокоизстисквачката, с която разполагате и от размера на краставиците, но най-общо казано, от две големи краставици ще се получат около половин литър сок.

Кога е най-подходящото време за пиене на сок от краставици?

Сокът от краставици е най-добре да се консумира самостоятелно, 20 до 30 минути след или преди други храни и напитки. Някои хора обичат да го пият 20 до 30 минути след сутрешния си сок от стъблена целина. Други обичат да го пият половин час преди вечерята си. Някои хора се наслаждават на сок от краставици един час преди лягане. Всяки от тези моменти е чудесен, при условие че е разделен от други храни и напитки.

Коя сокоизстисквачка препоръчвате?

Сокоизстисквачките на Omega са чудесни в зависимост от бюджета ви, но всяка сокоизстисквачка ще свърши работа.

Вижте видеата на Антъни Уилям:

“Omega MM900HDS - Най-добрата сокоизстисквачка за сок от стъблена целина”
“Новата сокоизстисквачка за целина Omega MM1500”

Мога ли просто да пасирам сока от краставици и да оставя пулпата (фибрите)?

Блендираната краставица с пулпата е много здравословна, но сокът без фибрите осигурява най-големи терапевтични лечебни ползи, така че е важно да се отстрани пулпата.

Ако не разполагате със сокоизстисквачка, все пак можете да пасирате краставиците и след това да ги прецедите през фина цедка, тензух или торбичка за ядково мляко, така че накрая да получите само сок за пиене.

Мога ли да добавя ябълка, целина или други съставки към сока от краставици?

Сокът от краставици е най-ефективен, когато се консумира в чист вид, без никакви други съставки. Ако обичате да добавяте различни плодове, зеленолистни и зеленчуци в соковете си, приемайте ги в друг сок по друго време на деня, отделно от сока от краставици.

Какво да правя, ако не мога да понасям вкуса на чист сок от краставици?

Ако вкусът на сока от краставица ви се струва прекалено силен, можете да изцедите една ябълка заедно с краставицата.

Това е чудесен вариант, тъй като ще се приспособите към вкуса.

Когато свикнете с него, продължавайте да увеличавате съотношението на краставицата. Най-големите ползи идват, когато сокът от краставица се консумира самостоятелно.

Трябва ли да обеля краставиците?

Не, в кората на краставиците има много хранителни вещества. Въпреки това, ако купувате промишлено произведени краставици, е важно да ги почистите много добре. Същото можете да направите и ако краставиците са органични, но изглеждат така, сякаш имат восък от външната си страна, което често се случва.

Мога ли да направя сок от краставици предварително?

Най-добре е да изпиете сока от краставици веднага след изцеждането му.

Но ако нямате възможности за друго, не го оставяйте да престои повече от един ден (24 часа).

Ако използвате този вариант, не забравяйте да го затворите в буркан с капачка и да го съхранявате в хладилника.

Мога ли да замразявам сок от краставици и да правя партиди предварително?

Ако не можете да изпиете сока от краставици, след като сте го приготвили и приготвянето му предварително и замразяването му е единствената ви възможност, тогава замразяването му е подходящо. Но това е крайна мярка и на нея не трябва да се разчита. Прясното винаги е най-добро. Лечебните свойства на сока от краставици намаляват при замразяването му.

Мога ли просто да ям краставица, вместо да правя сок от нея?

Причината за изцеждането на сока от краставицата, а не просто за яденето ѝ е, че изцеждането на сока и премахването на пулпата (фибрите) е най-добрият начин да се получат мощните лечебни свойства, особено за всички с хронични заболявания.

Яденето на краставица само по себе си е полезно и трябва да бъде част от диетата ви, но има още повече ползи, когато я изцедите на сок.

Не обичам краставици. Мога ли да изцедя сок от нещо друго?

Дори и да не харесвате вкуса на краставиците, може да откриете, че мекият, леко сладък вкус на сока от краставици е доста приятен. Въпреки това сокът от стъблена целина е добра алтернатива на сока от краставици. Всеки сок има различни лечебни свойства и характеристики, но и двата са изключително полезни.

Може ли сокът от краставици да се консумира по време на бременност или кърмене?

Да, сокът от краставици е безопасен и здравословен за консумация по време на бременност или кърмене.

Мога ли да добавям лед към сока от краставици?

Най-добре е да не добавяте лед, тъй като той ще разреди лечебните свойства на сока от краставици.

Необходимо ли е да пия всеки ден както пресен сок от стъблена целина, така и прясно изцеден сок от краставица?

Пиенето на двата сока всеки ден може да бъде много полезно и лечебно и много хора обичат да пият и двата. Всеки сок има уникални лечебни свойства, които са изключително полезни. Не е задължително обаче да пиете и двата. Това е лично решение.

Ако ще започвате с един сок, можете да започнете с пресен сок от стъблена целина и след това да обмислите добавянето на пресен сок от краставица, когато пожелаете. Ако сокът от стъблена целина ви се струва твърде силен, можете да започнете със сок от краставици и след това, малко по малко да добавяте сок от стъблена целина с времето.

Преди или след сокъ от стъблена целина, трябва да пия сока от краставица?

Най-добре е да пиете сока от стъблена целина сутрин на гладно (или 15 до 30 минути след водата с лимон). След това можете да пиете сок от краставици 15 до 30 минути след сока от целина или по-късно през деня между други храни и напитки.

Полезен ли е сокът от краставици при повишена температура?

Да, много е полезно да се пие чист сок от краставици, когато вие или член на семейството имате температура. Сокът от краставици е много охлаждащ за жлезите и органите на тялото, което може да помогне за сваляне на температурата.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[Видео] Антъни Уилям разбива митовете за детоксикацията
[Видео] Антъни Уилям разбива митовете за детоксикацията
Казвали ли са ви, че не се чувствате добре, защото се детоксикирате?! Чували ли сте теорията, че прекалено бързата детоксикация е вредна?! З
Прочети още
[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
Този еликсир е мощно средство за поддържане на кожата. Оксидативният стрес може да натрупа токсини и основата на дермата да отслабне. За да
Прочети още
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.