Лечебно смути за щитовидната жлеза

Лечебно смути за щитовидната жлеза

Смутитата са чудесен начин да си набавите разнообразни лечебни съставки в една напитка. Тази рецепта за лечебно смути от книгата “Лечителят медиум: Изцеление на щитовидната жлеза” може да се променя според вашия вкус с каквито лечебни храни желаете (вижте предложените допълнения) и винаги ще има невероятен ефект за вас! 

В зависимост от това кои от добавките използвате, лечебните свойства на това смути ще варират. Но ще се чувствате отлично с всяка от тях! Нека разгледаме някои от предложените лечебни храни:

Мангото съдържа огромно количество каротин, който възстановява далака и черния дроб, захранва мозъка и прочиства лимфната система от токсините на отпадъчната материя на ЕБВ. Също така осигурява биоактивен магнезий и глюкоза, които успокояват нервите, за да подпомогнат проблемите със съня, причинени от ЕБВ.

Бананите осигуряват аминокиселини и правилния вид калий за възстановяване на невротрансмитерите, след като те са били изтощени от невротоксините на ЕБВ. Също така притежават мощни антивирусни и противовъзпалителни свойства. Чудесен източник на калций, тъй като дърветата растат в богата на калций почва, те са и чудесно средство при хипогликемия, тъй като помагат за балансиране на кръвната захар. Не се притеснявайте от модата, която твърди, че бананите имат твърде много захар. Тяхната плодова захар всъщност е изключително важна храна за мозъка, освен това е свързана с аминокиселините и минералите, които придават на бананите жизненоважното им хранене.

Спанакът създава алкална среда в организма и осигурява високо усвоими микроелементи за нервната система. Свързва се с и премахва желеобразните вирусни отпадъци в черния дроб, които могат да допринесат за мистериозно увеличаване на теглото и мистериозни сърдечни трептения. Особено добро средство за подмладяване на кожата и промяна на състояния като екзема и псориазис.

Руколата намалява броя на възлите, туморите и кистите в щитовидната жлеза (както ракови, така и доброкачествени) и спомага за предотвратяване на свързания с ЕБВ рак на щитовидната жлеза. Фитохимичните съединения на руколата навлизат в щитовидната жлеза, като подмладяват тъканта там и същевременно намаляват белезите на щитовидната жлеза. Тези съединения също така изтласкват от черния дроб старите резервоари за съхранение на лекарства за щитовидната жлеза.

Атлантически морски водорасли (особено дулсе и келп): точно както слагаме йод върху рани, съдържанието на йод в атлантическите морски водорасли като дулсе е антисептик за щитовидната жлеза. Когато попие в жлезата, той се превръща в един от най-мощните механизми за борба на щитовидната жлеза, наред с цинка. За щастие, дулсе и другите морски водорасли съдържат и известно количество цинк. Тези два ценни минерала в съвместна работа могат да победят вирусната инфекция в щитовидната жлеза, като по този начин спират тиреоидита (възпалението на щитовидната жлеза). Морските водорасли също така помагат за предпазване на щитовидната жлеза от въздействието на радиацията, за отстраняване на радиацията от щитовидната жлеза и за предотвратяване на рак на щитовидната жлеза.

Джинджифилът помага за усвояването на хранителните вещества и облекчава спазмите, свързани с ЕБВ и прекомерния стрес. Зареден със собствената си характерна разновидност на биоусвоим витамин Ц, джинджифилът е и мощен антивирус срещу ЕБВ. Едно от специалните качества на джинджифила е способността му да извежда тялото от реактивно състояние, което може да се случи лесно, когато ЕБВ е на сцената, като успокоява нервите и мускулите. Джинджифилът помага за постигане на баланс и хомеостаза на щитовидната жлеза, като я повдига, ако е хипоактивна, и я успокоява, ако е хиперактивна.

Портокалите са богат източник на калций, който е жизненоважен, когато организмът ви се нуждае от минерала, за да блокира ЕБВ от увреждане на щитовидната жлеза. Набавянето на голямо количество биоусвоим калций – най-добрият източник са цитрусовите плодове – предотвратява необходимостта тялото ви да използва калциевите резерви в костите. Съдържанието на витамин Ц в портокалите и мандарините също е средство срещу ЕБВ, като помага за съживяване на черния дроб след увреждане от ЕБВ и за прочистване на органа от мазнини и остатъци от ЕБВ, като по този начин ви помага да отслабнете.

Кориандър: прави чудеса в борбата с ЕБВ. Има решаващо значение за свързването на токсичните тежки метали като живак и олово, които подхранват вируса. Също така се свързва с невротоксините на ЕБВ, които, когато са на свобода в организма, могат да предизвикат изтръпване и скованост, болки, възпаления, депресия и тревожност. 

Алое вера: гелът от пресни листа алое е чудесно антивирусно средство, което също така промива токсините от кръвта и тялото, като помага за пречистването на черния дроб от токсини като пестициди. Алоето подпомага работата на надбъбречните жлези и извлича радиацията от щитовидната жлеза.

Малините са чудесна храна за детоксикация на цялото тяло, богата на антиоксиданти, които специфично премахват страничния продукт на ЕБВ и други вирусни остатъци от кръвообращението, което позволява по-лесно цялостно прочистване. Малините също така са склонни да се свързват и да отстраняват замърсяванията, доставяни в чревния тракт от черния дроб, натоварен с вирусни отпадъци. 

Основни съставки:

 • 2 чаши манго (прясно или замразено);
 • 1 банан;
 • 1 чаша вода.

Препоръчителни лечебни добавки:

 • 2 чаши спанак;
 • 1/2 чаша рукола;
 • 1 ч.л. келп на прах;
 • 1 см парче джинджифил, обелен;
 • 1 портокал, изцеден на сок;
 • 1/2 чаша кориандър;
 • 1/2 чаша гел от алое вера;
 • 1/2 чаша малини.

Начин на приготвяне:

Смесете мангото и банана с 1 чаша вода във високоскоростен блендер. Добавете от предложените добавки в различни комбинации. За да получите най-много лечебни ползи от това смути, добавете всички предложени добавки. Пасирайте до гладка смес. Сервирайте и се насладете! 

Съвет:

Бъдете креативни и импровизирайте с различни комбинации от вкусове. Препоръчваме ви да опитате добавките от списъка (включително портокалов сок, кориандър, спанак, рукола, малини и алое вера) по-горе като отправна точка.

Доза за едно смути.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
Този еликсир е мощно средство за поддържане на кожата. Оксидативният стрес може да натрупа токсини и основата на дермата да отслабне. За да
Прочети още
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.