Лечебен сок за щитовидната жлеза

Лечебен сок за щитовидната жлеза

Соковете са чудесен начин да си набавите разнообразни лечебни съставки. Този лечебен сок за щитовидната жлеза от книгата "Лечителят медиум: Изцеление на щитовидната жлеза" (която ще намерите на нашия сайт, пусната за предварителна продажба) е съставен изцяло от съставки, които поддържат здравето на този важен орган. Най-хубавото е, че много лесно можете да промените рецептата според вкусовете си. Спокойно можете да замените стъблената целина с краставици или кориандъра с магданоз. Във всеки случай ще получите голяма доза мощна подкрепа за щитовидната жлеза!

Стъблената целина засилва солната киселина в червата и помага на черния дроб да произвежда жлъчка за разграждане на храната. Тя също така осигурява минерални соли, които противодействат на Епщайн-Бар вируса (ЕБВ) и подпомагат централната нервна система с мощни електролити, като същевременно стабилизират и поддържат надбъбречните жлези. Стъблената целина има способността да прочиства щитовидната жлеза от токсините на ЕБВ и подсилва производството на щитовидния хормон Т3.

Ябълките действат противовъзпалително на щитовидната жлеза, тъй като потискат глада на ЕБВ. Когато техният пектин попадне в храносмилателната система, той освобождава фитохимикали, които се свързват с ЕБВ, обвивайки клетките на вируса, така че те да не могат да се хранят и размножават.

Джинджифилът помага за усвояването на хранителните вещества и облекчава спазмите. Зареден с характерна за него разновидност на биоусвоим витамин Ц, джинджифилът е и мощен антивирусен продукт. Едно от специалните качества на джинджифила е способността му да извежда тялото от реактивно състояние, като успокоява нервите и мускулите. Джинджифилът помага за постигане на баланс и хомеостаза на щитовидната жлеза, като я стимулира, ако е хипоактивна, и я успокоява, ако е хиперактивна.

Кориандърът прави чудеса в борбата с ЕБВ. Има решаващо значение за свързването на токсичните тежки метали като живак и олово, които подхранват вируса. Също така се свързва с невротоксините на ЕБВ, които, когато са на свобода в организма, могат да предизвикат изтръпване и скованост, болки, възпаления, депресия и тревожност. 

Съставки:

  • 1 връзка стъблена целина;
  • 2 ябълки, нарязани;
  • 1 връзка кориандър;
  • 5 до 10 см парче пресен джинджифил.

Начин на приготвяне:

Прекарайте всички съставки през сокоизстисквачка (препоръчаните от Антъни Уилям сокоизстисквачки вижте: тук). За най-добри резултати изпийте сока веднага на празен стомах.

Алтернативен вариант: нарежете на едро стъблената целина и ябълките. Добавете всички съставки в блендер. Блендирайте съставките, докато се получи гъста течност, след което я прецедете. Изпийте получения сок веднага.

Съвети:

* Както казахме, този сок може да бъде адаптиран към вашите вкусови предпочитания, като замените връзката стъблена целина с 2 краставици или 1 връзка магданоз вместо кориандър.

* В зависимост от сокоизстисквачката ще е необходимо повече или по-малко джинджифил. Регулирайте количеството според вкуса си.

Получава се приблизително 700 мл. сок.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.