ЛЕЧЕБЕН СОК ЗА ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА

ЛЕЧЕБЕН СОК ЗА ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА

Соковете са чудесен начин да си набавите разнообразни лечебни съставки. Този лечебен сок за щитовидната жлеза от книгата "Лечителят медиум: Изцеление на щитовидната жлеза" (която ще намерите на нашия сайт, пусната за предварителна продажба) е съставен изцяло от съставки, които поддържат здравето на този важен орган. Най-хубавото е, че много лесно можете да промените рецептата според вкусовете си. Спокойно можете да замените стъблената целина с краставици или кориандъра с магданоз. Във всеки случай ще получите голяма доза мощна подкрепа за щитовидната жлеза!

Стъблената целина засилва солната киселина в червата и помага на черния дроб да произвежда жлъчка за разграждане на храната. Тя също така осигурява минерални соли, които противодействат на Епщайн-Бар вируса (ЕБВ) и подпомагат централната нервна система с мощни електролити, като същевременно стабилизират и поддържат надбъбречните жлези. Стъблената целина има способността да прочиства щитовидната жлеза от токсините на ЕБВ и подсилва производството на щитовидния хормон Т3.

Ябълките действат противовъзпалително на щитовидната жлеза, тъй като потискат глада на ЕБВ. Когато техният пектин попадне в храносмилателната система, той освобождава фитохимикали, които се свързват с ЕБВ, обвивайки клетките на вируса, така че те да не могат да се хранят и размножават.

Джинджифилът помага за усвояването на хранителните вещества и облекчава спазмите. Зареден с характерна за него разновидност на биоусвоим витамин Ц, джинджифилът е и мощен антивирусен продукт. Едно от специалните качества на джинджифила е способността му да извежда тялото от реактивно състояние, като успокоява нервите и мускулите. Джинджифилът помага за постигане на баланс и хомеостаза на щитовидната жлеза, като я стимулира, ако е хипоактивна, и я успокоява, ако е хиперактивна.

Кориандърът прави чудеса в борбата с ЕБВ. Има решаващо значение за свързването на токсичните тежки метали като живак и олово, които подхранват вируса. Също така се свързва с невротоксините на ЕБВ, които, когато са на свобода в организма, могат да предизвикат изтръпване и скованост, болки, възпаления, депресия и тревожност. 

Съставки:

  • 1 връзка стъблена целина;
  • 2 ябълки, нарязани;
  • 1 връзка кориандър;
  • 5 до 10 см парче пресен джинджифил.

Начин на приготвяне:

Прекарайте всички съставки през сокоизстисквачка (препоръчаните от Антъни Уилям сокоизстисквачки вижте: тук). За най-добри резултати изпийте сока веднага на празен стомах.

Алтернативен вариант: нарежете на едро стъблената целина и ябълките. Добавете всички съставки в блендер. Блендирайте съставките, докато се получи гъста течност, след което я прецедете. Изпийте получения сок веднага.

Съвети:

* Както казахме, този сок може да бъде адаптиран към вашите вкусови предпочитания, като замените връзката стъблена целина с 2 краставици или 1 връзка магданоз вместо кориандър.

* В зависимост от сокоизстисквачката ще е необходимо повече или по-малко джинджифил. Регулирайте количеството според вкуса си.

Получава се приблизително 700 мл. сок.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ СИНДРОМ НА ХРОНИЧНАТА УМОРА, БЕЗ ДА ГО ЗНАЕТЕ?
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ СИНДРОМ НА ХРОНИЧНАТА УМОРА, БЕЗ ДА ГО ЗНАЕТЕ?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин, но не осъзнават, че хроничната им умора е неврологична и всъщност така я влошават. В това видео ще разберете как хроничната умора е свързана с вируса на Епщайн-Бар, дали невротоксините насищат мозъка ви и как могат да изглеждат тези симптоми.
Прочети още
[ВИДЕО] ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ВРЕДНИ ЗА МОЗЪКА – РИБЕНО МАСЛО
[ВИДЕО] ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ВРЕДНИ ЗА МОЗЪКА – РИБЕНО МАСЛО
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тялото си. Въпреки че е нормално да ядете риба от време на време, особено ако сте човек, който обича риба, хранителните добавки с рибено масло са съвсем друго нещо. Човек би решил, че е едно и също, но всъщност разликата е огромна.
Прочети още
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ КИСЕЛИНЕН РЕФЛУКС?
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ КИСЕЛИНЕН РЕФЛУКС?
В организма ни могат да се съдържат различни киселини. Има добра солна киселина, от която се нуждаем и която е сбор от стомашни киселини. Когато нямаме достатъчно от добрата солна киселина, патогените, живеещи в нас, произвеждат лоши киселини. Тези лоши киселини могат да се натрупат с течение на времето и да причинят киселинен рефлукс.
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.