Антъни Уилям за живота без щитовидна жлеза

Антъни Уилям за живота без щитовидна жлеза

Какво ще стане, ако вече нямате щитовидна жлеза? Хората, които нямат щитовидна жлеза, често се заблуждават, че няма за какво да четат книгата на Антъни Уилям “Изцеление на щитовидната жлеза”, че нямат нужда да научат за лечението на щитовидната жлеза, защото това не се отнася за тях. В книгата си Антъни Уилям обаче посочва точно обратното.

През годините, Антъни Уилям се е срещал с толкова много хора, които са смятали щитовидната си жлеза за история от миналото. Те са го търсели по други здравословни причини и въпреки това той им е задавал въпроса: "Защо не поговорим малко за щитовидната ти жлеза?".

Почти винаги тези хора са оставали шокирани. Какво има да се каже? Жлезата им е извадена, вече нищо не може да се направи и това е всичко, мислели са си те. Здравните специалисти и експертите, с които са се консултирали преди, никога не са били в състояние да обяснят какво се е случило, за да се появят проблеми с щитовидната им жлеза. Те са останали без отговори на въпроса какво ги е накарало да загубят част от себе си. Тези хора не вярват, че им е позволено дори да помислят да говорят отново за щитовидната си жлеза по начин, който би могъл да има нещо общо с подобряването на здравето им.

Колкото повече разговарят с Антъни Уилям, толкова повече те откриват какво наистина се е случило в телата им, за да се стигне до възли, кисти, рак или хипертиреоидизъм на щитовидната жлеза, които в крайна сметка са накарали лекарите да искат да отстранят или "убият" жлезата. Те осъзнават, че дори без щитовидната им жлеза, вирусът на щитовидната жлеза все още може да е активен и да причинява симптоми, тъй като ЕБВ се намира и в други части на тялото. (Повече за вируса на щитовидната жлеза можете да прочетете в статията: “Истината за щитовидната жлеза”.) Не само това, те научават, че щитовидната им жлеза все още има значение. Щитовидната жлеза си остава част от тях, която има своя потенциал.

Ако цялата или част от щитовидната ви жлеза е била отстранена по хирургичен път или ако сте се подложили на лечение с радиоактивен йод за унищожаване на жлезата, не се отчайвайте сякаш сте изгубили правото си на своя път към изцеление. 

На първо място, не трябва да забравяте най-важната подробност: симптомите, определяни като "хипотиреоидни симптоми", почти винаги са вирусни, а не свързани с недостиг на хормони на щитовидната жлеза. Така че, когато ЕБВ се оттегли, симптомите също изчезват,  дори и да нямате щитовидна жлеза.

Втората важна информация, от която се нуждаете: тялото ви все още вярва, че имате цяла щитовидна жлеза.

Това е като да ограбят къщата ви. Тя остава да стои. Стените все още са там и вие все още имате своя дом. Същото е и с щитовидната жлеза. Когато част от щитовидната ви жлеза бъде отстранена, по краищата ѝ все още остава тъкан. Метафоричните ѝ "стени" все още са там. Тялото ви все още смята, че имате щитовидна жлеза.

И когато къщата ви бъде съборена – когато операцията на щитовидната жлеза е по-инвазивна или когато радиоактивният йод убива тъканта – все още имате основите на дома. Можете да градите върху това, което имате. Дори ако тези основи бъдат разкопани, духът на дома остава. Все още имате адреса. Все още можете да изпращате и получавате поща, точно както тялото все още може да функционира така, сякаш щитовидната жлеза е на мястото си, дори ако цялата или част от нея е изчезнала.

Трябва съзнателно да се приемете тази истина, защото това е начинът на тялото ви да ви помогне да оцелеете, да се адаптирате и да се излекувате. Това означава, че останалата част от ендокринната ви система работи както трябва, в състояние на хомеостаза и продължава да поддържа щитовидната жлеза.

Защо е важно тялото ви да продължи да поддържа щитовидната жлеза, когато тя вече не е там? Защото дори и да мислите, че операцията ви е отстранила жлезата изцяло или лечението с радиоактивен йод я е убило напълно, огромната вероятност е все още да ви е останала функционална щитовидна тъкан. При много хора, на които е казано, че щитовидната им жлеза е напълно отстранена, всъщност са останали 30% - 40% от щитовидната тъкан. И дори ако имате само 1% от щитовидната си тъкан, тя все още може да произвежда малко количество от щитовидните хормони Т4 и Т3, които са полезни за вашето лечение, както и неоткритите щитовидни хормони R5 и R6, които участват в изпращането на подобни на радиочестоти от щитовидната жлеза, които насърчават хомеостазата в целия организъм. Освен това, както разгледахме в статията “Истината за щитовидната жлеза”, вашите надбъбречни жлези произвеждат и своя собствена, специално създадена стероидна смес, за да заместят достатъчното количество хормони на щитовидната жлеза.

Без значение много или малко щитовидна тъкан имате, тя работи за вас. Може дори да работи по-добре за вас, отколкото за някой, който има цялата си щитовидна жлеза, но тя е в състояние да върши само 40% от работата си, поради продължителна инфекция с вирус на щитовидната жлеза, която с течение на времето е причинила много белези. Когато ви липсва щитовидна тъкан, живата щитовидна тъкан, която ви е останала, усилва работата си. Клетките се научават да се адаптират, стават по-силни и поемат повече отговорности, като се предпазват от бъдещи атаки на ЕБВ, тъй като броят им е ограничен. Те правят това, като комуникират със собствената имунна система на щитовидната жлеза, изпращайки отличителни радиочестоти на тези специални лимфоцити, за да им покажат, че се нуждаят от допълнителна защита. 

Ако сте били лекувани с радиоактивен йод, можете да се опитате да хелирате това вещество с лечебни храни. Малките и дори незначителни количества атлантическо дулсе и отгледана в САЩ спирулина, добавени към обичайната ви диета, помагат изключително за премахването на радиоактивния йод от щитовидната жлеза с течение на времето, като връщат към живот това, което е останало от жлезата, по балансиран начин. Те не съживяват жлезата до степен на хиперактивност. Полезният, биоактивен йод в атлантическото дулсе и спирулината може да се свърже с останалите радиоактивни изотопи, да ги изведе от щитовидната жлеза, като същевременно изчиства и старата, нежелана радиация, която е попаднала в щитовидната жлеза или в други части на тялото от ежедневното излагане на радиация. Съдържанието на йод е полезно за щитовидната жлеза като цяло. (За повече информация относно йода очаквайте специална статия по темата.) Най-добре е тези храни да се допълват и с други антирадиационни храни, някои от които са включени в статията "Мощни лечебни храни за щитовидната жлеза", както и определени хранителни добавки, които ще откриете в статията “Лечебни билки и хранителни добавки за щитовидната жлеза”. Още много храни и хранителни добавки за различни симптоми и заболявания, може да намерите в книгата на Антъни Уилям “Най-полезните храни”.

С подходящи грижи тъканта на щитовидната жлеза може да се възстанови достатъчно, така че с течение на времето функцията на щитовидната жлеза да се подобри. Затова, докато четете тази статия, знайте, че всичко това се отнася и за вас. Настройте се, че имате щитовидна жлеза, която е там и работи усилено за вас, която искате да защитавате и да подхранвате и ще бъдете на верния път към излекуване.

За статията са използвани материали от книгата на Антъни Уилям "Изцеление на щитовидната жлеза". Очаквайте скоро в нашия блог, още статии по темата!

Други статии за щитовидната жлеза:

“Истината за щитовидната жлеза”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – как започва всичко”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – обяснение на вашите симптоми (част 1)”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – обяснение на вашите симптоми (част 2)”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – обяснение на вашите симптоми (част 3)”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – допълнителни усложнения (част 1)”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – допълнителни усложнения (част 2)”;
“Рак на щитовидната жлеза”;
“[Видео] Имате ли тиреоидит на Хашимото? – говори Антъни Уилям”;
“Антъни Уилям за безсънието и проблемите със съня при заболявания на щитовидната жлеза”;
“Съветите на Антъни Уилям за лечение на проблеми със съня и защо лошите сънища са добри”;
“Защо жените са по-податливи на заболявания на щитовидната жлеза”;
“90-дневна терапия за щитовидната жлеза на Лечителя Медиум (част 1)”;
“90-дневна терапия за щитовидната жлеза на Лечителя Медиум (част 2)”;
““Гадаещите тестове” за щитовидната жлеза”;
“Антъни Уилям за лекарствата за щитовидната жлеза”;
“Антъни Уилям разкрива истината за йода”;
“Антъни Уилям разкрива истината за цинка”;
“Мощни лечебни храни за щитовидната жлеза”;
“Кои храни да избягваме при заболявания на щитовидната жлеза”;
“Лечебни билки и хранителни добавки за щитовидната жлеза”;
“Как сокът от целина помага при заболявания на щитовидната жлеза”;
“Чай за лечение на щитовидната жлеза”;
“Лебен бульон за щитовидната жлеза”;
“Лечебен сок за щитовидната жлеза”;
“Лечебно смути за щитовидната жлеза”.

Подобни публикации

[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
Прочети още
[Видео] Имате ли акне?
[Видео] Имате ли акне?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.