Кои храни да избягваме при заболявания на щитовидната жлеза

Кои храни да избягваме при заболявания на щитовидната жлеза

Без значение към каква хранителна диета се придържате – високопротеинова, вегетарианска или подобна, добре е да премахнете от диетата си яйцата, млечните продукти, глутена, рапичното масло, соята, царевицата и свинското месо, докато имате проблеми с щитовидната жлеза. Не става въпрос за това, че тези храни предизвикват възпаление, каквато теория може би сте чували. По-скоро тези храни подхранват ЕБВ – вируса на щитовидната жлеза – след което той създава възпаление. При наличието на тези храни в диетата ви вирусът може да продължи да расте и да се развива, което означава, че симптомите и вирусите могат да продължат да се задържат. (Повече информация за това какво прави тези храни проблематични за човек с хронични симптоми или заболявания ще намерите в книгите на Антъни Уилям от поредицата "Лечителят Медиум").

На едно яйце разстояние

Знаете колко е вкусно едно пържено яйце. ЕБВ също мисли така. Яйцата са най-важната храна, която трябва да се избягва при ЕБВ, защото те са източник на храна номер едно за вируса. Ако счупите яйце в петриева паничка и след това въведете активни ЕБВ клетки, вирусът ще се размножи бързо. Няма значение дали са органични яйца от свободни кокошки – те са също толкова проблемни, ако имате ЕБВ. И не се заблуждавайте от етикетите, които твърдят, че яйцата не съдържат хормони. Това означава само, че не съдържат допълнителни хормони; те все още са пълни с естествени хормони, които ЕБВ обича.

Ако някой е в първи стадий на вируса, може да е достатъчен само още един омлет или бъркано яйце, за да се изстреля ЕБВ в пълния стадий на мононуклеозата на втори стадий. Това важи за всеки етап на вируса. Във всеки един момент някой може да е само на едно яйце разстояние от следващата фаза на атака на ЕБВ.

Знаем много добре колко изкушаващи са яйцата и колко много източници ще ви кажат, че те са перфектна храна. И отново, тук не става въпрос за някаква система от вярвания за храната. Не сме против яйцата в общия смисъл. Те наистина имат хранителен режим, който работи добре за някои хора. Просто когато се изправени пред някакво заболяване на щитовидната жлеза или друг вирусен проблем, проблемните аспекти на яйцата надвишават ползите и те ще работят срещу всички други стъпки, които предприемате, за да се опитате да се излекувате. Когато се разколебаете да се отдадете на това, напомнете си, че яйцата са част от причината ЕБВ да стане толкова силен и широко разпространен сред населението. Докато работите, за да възстановите здравето си, стойте далеч от тях.

Пропуснете сиренето, моля

Млечните протеини са втората любима част от диетата на ЕБВ. Ако се сблъсквате със симптомите или състоянията, които разгледахме в статиите за заболяванията на щитовидната жлеза, най-добре е да избягвате всички млечни продукти, докато се опитвате да оздравеете. Това включва сирене, мляко, масло, кисело мляко, сметана, кефир, гхи и др.. Ще ни се да можем да кажем обратното, защото знаем колко са предпочитани млечните продукти. Ще ни се да можем да ви кажем, че пица със сирене и пържено яйце отгоре е най-доброто нещо, което можете да ядете за щитовидната си жлеза. Но това, което е по-важно за нас, е вашето изцеление. Нашата мисия е да ви предпазим, затова трябва да ви казваме истината, а тя е, че дори и най-качествените млечни продукти от най-щастливите крави, отглеждани на пасища и хранени с трева, ще ви попречат, ако се опитвате да се излекувате от ЕБВ и заболяване на щитовидната жлеза.

Мистериозните глутенови мъки

За щастие хората разбират, че глутенът е проблемна храна за хората с хронични здравословни проблеми. Днес се предлагат много повече безглутенови продукти и рецепти, отколкото само преди няколко години и вече не е толкова рядко срещано да чуеш, че някой избягва пшеницата. Причината, поради която глутенът изчезва от менютата и списъците със съставки, обаче не е, че това, което не е наред с него, е широко разбрано. По-скоро процесът на елиминиране е показал на много лекари и пациенти, че животът без пшеница в хранителната диета може значително да подобри здравето на някого.

Причината да избягвате пшеничния глутен, когато имате някой от хроничните проблеми, описани в статиите за заболяванията на щитовидната жлеза, не е защото глутенът съдържа микотоксини или просто е възпалителна храна, както гласят теориите. По-скоро, както и при другите храни в този списък, причината е, че глутенът подхранва патогените, включително ЕБВ. (Когато глутенът е от ГМО пшеница, е още по-лошо.) Когато имате инфекция с ЕБВ и изядете парче хляб, ЕБВ се настървява да се храни, като при това отделя отпадъчен продукт от невротоксини и предизвиква симптоми като мравучкане и изтръпване, главоболие, мигрена, умора, мозъчна мъгла, замъглени очи, болки и промени в настроението. Изключването на глутена е една от стъпките към гладуването на ЕБВ, поради което ще забележите толкова много подобрения в здравето си, когато го избягвате.

Без рапица в мюслите

Това е още един подбудител и особената беда тук е, че тя често се представя като здравословна храна. Вероятно сте чували твърденията, че рапицата е полезна за вас. Знайте, че ако имате ЕБВ, рапицата ще ви подейства неблагоприятно. Не само трябва да я елиминирате от собствената си кухня, но и да внимавате, когато се храните навън, да се уверите, че храната ви не е приготвена с рапица или със смес от рапично масло. Също така проверявайте етикетите на пакетираните храни и оставяйте тези, които съдържат рапица, на рафта. В противен случай рискувате да увредите имунната си система, органите и лигавиците, защото рапицата подхранва ЕБВ.

Царевични игри

В началото царевицата е била наш приятел. Тя е била здравословен, невероятен източник на храна за нас. След това, в края на 30-те и 40-те години на миналия век, употребата на пестициди, хербициди и фунгициди върху царевичните култури нараства със застрашителни темпове. Както вече обсъдихме в статиите за заболяванията на щитовидната жлеза, тези видове химически разтвори са гориво за ЕБВ и когато хората са започнали да ядат царевица, която е наблъскана с токсични вещества като ДДТ, тя е започнала да подхранва ЕБВ. Тъй като царевицата продължава да се третира с огромни количества от тези химикали, ЕБВ започна да идентифицира самата царевица с тези токсини, защото те са вървели ръка за ръка през цялото време.

Това продължава десетилетия наред, като промишлено отглежданата царевица е хранела ЕБВ ... и тогава се появява ГМО царевицата. Тогава игрите с царевицата наистина започват, като генетичната модификация променя царевицата по начин, подходящ за вирусите. За съжаление в момента дори органичната царевица, отгледана от семена, които не са ГМО, вероятно е заразена и все още може да предизвика здравословни състояния.

Не е нужно да се страхувате от царевицата. Просто бъдете предпазливи и обмислете къде се намирате с вашите симптоми и състояния, когато ви се предлага царевица и ястия, приготвени с царевично олио, царевично брашно и други подобни. Доколкото можете, избягвайте царевицата в различните ѝ форми, като винаги казвате "не" на промишлената царевица и пропускате подли съставки като лимонена киселина, високофруктозен царевичен сироп и зърнен алкохол (често срещан консервант в билковите тинктури). Когато не се борите с болести, не е проблем да се насладите на органична царевица на кочан, но я консумирайте пестеливо. Ако желаете, можете да я консумирате заедно с някои от лечебните храни от статията “Мощни лечебни храни за щитовидната жлеза”, за да противодействате на евентуални лоши ефекти.

Соята не е това, което мислите

В миналото соята също е била сравнително здравословна храна – не толкова здравословна, колкото някога е била царевицата, въпреки че също е предлагала много ползи. Отново прекомерната употреба на пестициди и хербициди, както и манипулирането на ГМО, превръщат соевите култури в нестабилни. Днешната соя не е тази от едно време. Сега тя е променена и е страничен продукт, който се храни с патогени. Макар че соята не подхранва вируси и бактерии в същия мащаб като царевицата, тя има потенциала да се превърне в също толкова вредна храна.

Един от основните проблеми на соята е относително високото съдържание на мазнини, което крие информация за ГМО и високи концентрации на пестициди и хербициди. Органичната, немодифицирана соя е това, което искате да търсите, въпреки че няма гаранции, че тя ще бъде чиста. Ако обичате соя, опитайте се да не ѝ позволявате да доминира в диетата ви, а вместо това я консумирайте пестеливо. Винаги, когато е възможно, избирайте покълнала соя, която е с по-ниско съдържание на мазнини и следователно с по-ниска концентрация на токсични химикали.

Свинското месо не е перфектно

Един от проблемите на продуктите от свинско месо е, че те обикновено са с по-високо съдържание на мазнини от всички други животински продукти, дори ако свинското месо е "чисто". Другият проблем е видът на мазнините, които свинското месо съдържа. Макар да изглежда като типична животинска мазнина, в действителност тя се разсейва в кръвта дълго след като е консумирана – обикновено от 12 до 16 часа, в сравнение с 3 до 6 часа, които са необходими на другите животински мазнини, за да се разсеят.

Поради този дълъг период, необходим на свинската мазнина да напусне кръвообращението, ако за вечеря ядете пица с колбас, а на следващата сутрин бекон, свинската мазнина от предишната вечер не е имала възможност да напусне кръвообращението ви, преди закуската да ви даде нова доза. Това означава, че кръвта ви няма възможност да се насити с кислород между храненията. При други източници на мазнини, като например други животински протеини, времето между вечерята и закуската е достатъчно, за да даде на организма ви поне почивка.

Кислородът е от ключово значение. Когато се борите със заболяване на щитовидната жлеза или друго здравословно състояние, не искате кръвта ви да има високо съдържание на мазнини, особено не и за дълги периоди от време. Колкото по-високо е нивото на мазнини в кръвообращението, толкова по-малко кислород ще има кръвта, а кислородът ви помага при унищожаването на бактерии и вируси като ЕБВ. По-високото съдържание на мазнини и по-малкото кислород означават по-голяма възможност за ЕБВ и неговите сродни патогени да процъфтяват за ваша сметка. По-ниското съдържание на мазнини и повече кислород означават по-добра способност на организма ви да се пребори с ЕБВ.

Свинската мазнина също така натоварва черния дроб, като прави почти невъзможно напускането на тежките метали, пестицидите, клетките на ЕБВ или вирусните отпадъци, които се намират в организма ви. Вместо това тези токсини се абсорбират обратно в органите ви, което от своя страна може да затрудни телесните функции, като например преобразуването на хормоните на щитовидната жлеза в черния дроб.

Ако искате да дадете на тялото си най-добрия шанс да се възстанови, докато се лекувате, стойте настрана от бекон, колбаси, шунка, свински кожи, свинско печено, свински ребра, свински котлети, свински филета, свинско месо, преработени продукти от свинско месо и сланина, колкото и да са вкусни.

Ден за ден

Може да ви се струва непосилно да изоставите удобствата на някои храни, докато работите върху оздравяването си. Имайте предвид, че не е необходимо да се отказвате от сандвичите с шунка и сирене (или от някоя от другите храни в този списък). Откажете се от проблемните храни малко по малко. Сложете списък с това, което се опитвате да избягвате, на хладилника, за да напомняте на себе си и на тези, които живеят с вас. Започнете с една или две нови рецепти от книгата на Антъни Уилям “Лечителят медиум: Изцеление на щитовидната жлеза”, за да видите как ще се промени животът ви без тези храни.

Един от най-добрите начини да продължите напред е да запълните живота си с толкова много от лечебните храни, които ще разгледахме в статията “Мощни лечебни храни за щитовидната жлеза”, че просто да нямате място в хладилника или в чинията си за тези, които преди са били по-редовна част от диетата ви. Толкова много хора са изпитали благоприятния ефект от фокусирането върху тези храни и липсата на старите любими храни изчезва бързо. Ако все пак усещате тази липса и желанието да се върнете към любимите си храни, може да намерите утеха в главата "Храна за душата" в книгата на Антъни Уилям "Лечителят Медиум: Най-полезните храни".

Преди всичко знайте, че не сте сами, докато правите тези промени в живота си. Вярваме във вас на 100 процента. Заедно сме в тази борба. Вие можете да се справите. Не сте сами!

За статията са използвани материали от книгата на Антъни Уилям"Изцеление на щитовидната жлеза". Очаквайте скоро в нашия блог, още статии по темата!

Други статии за щитовидната жлеза:

“Истината за щитовидната жлеза”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – как започва всичко”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – обяснение на вашите симптоми (част 1)”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – обяснение на вашите симптоми (част 2)”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – обяснение на вашите симптоми (част 3)”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – допълнителни усложнения (част 1)”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – допълнителни усложнения (част 2)”;
“Рак на щитовидната жлеза”;
“[Видео] Имате ли тиреоидит на Хашимото? – говори Антъни Уилям”;
“Антъни Уилям за безсънието и проблемите със съня при заболявания на щитовидната жлеза”;
“Съветите на Антъни Уилям за лечение на проблеми със съня и защо лошите сънища са добри”;
“Защо жените са по-податливи на заболявания на щитовидната жлеза”;
“90-дневна терапия за щитовидната жлеза на Лечителя Медиум (част 1)”;
“90-дневна терапия за щитовидната жлеза на Лечителя Медиум (част 2)”;
““Гадаещите тестове” за щитовидната жлеза”;
“Антъни Уилям за лекарствата за щитовидната жлеза”;
“Антъни Уилям за живота без щитовидна жлеза”;
“Антъни Уилям разкрива истината за йода”;
“Антъни Уилям разкрива истината за цинка”;
“Мощни лечебни храни за щитовидната жлеза”;
“Лечебни билки и хранителни добавки за щитовидната жлеза”;
“Как сокът от целина помага при заболявания на щитовидната жлеза”;
“Чай за лечение на щитовидната жлеза”;
“Лебен бульон за щитовидната жлеза”;
“Лечебен сок за щитовидната жлеза”;
“Лечебно смути за щитовидната жлеза”.

 

Подобни публикации

[Видео] Антъни Уилям разбива митовете за детоксикацията
[Видео] Антъни Уилям разбива митовете за детоксикацията
Казвали ли са ви, че не се чувствате добре, защото се детоксикирате?! Чували ли сте теорията, че прекалено бързата детоксикация е вредна?! З
Прочети още
[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
Този еликсир е мощно средство за поддържане на кожата. Оксидативният стрес може да натрупа токсини и основата на дермата да отслабне. За да
Прочети още
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.