Съветите на Антъни Уилям за лечение на проблеми със съня и защо лошите сънища са добри

Съветите на Антъни Уилям за лечение на проблеми със съня и защо лошите сънища са добри

След като в предишната статия “Антъни Уилям за безсънието и проблемите със съня при заболявания на щитовидната жлеза” идентифицирахме проблемите със съня и описахме причините за тях, сега остава да решим какви действия да предприемем. Как да превърнем знанието за това какво стои зад безсънието в отговори за това как да запазим дълбокия и ползотворен сън? Храната, разбира се, е от основно значение. Храните от книгата “Най-полезните храни” могат да променят всичко по отношение на съня. Ето защо в тази статия ще разгледаме списък с най-добрите от тях, които да включите в живота си (заедно с хранителните добавки, които ги подсилват). Но първо, нека обърнем внимание на особеностите при лечението на тези проблеми със съня.

Ако страдате от вирусна инфекция, токсични тежки метали в организма, токсичност от мононатриев глутамат (MSG) или друго токсично претоварване, тогава трябва да направите детоксикацията свой първи приоритет. Увеличаването на количеството на плодовете, зеленчуците, билките, подправките и диворастящите храни в диетата ви автоматично ще постави тялото ви в процес на детоксикация. Ако проблемите ви със съня са сериозни и искате да преминете на следващо ниво на пречистване, тогава ще намерите подкрепа в 90-дневната рехабилитация на щитовидната жлеза на Антъни Уилям (повече по темата ще прочетете в двете части на статията: "90-дневна терапия за щитовидната жлеза на Лечителя Медиум"). Ако вирусът, с който се борите, е ЕБВ, вече споделихме информация в толкова много статии за това, как да укротите вируса – което ще се отрази на по-добрия сън.

За специфични състояния, като например застоял черен дроб, надбъбречна умора и проблеми с храносмилането, най-добрият подход е да разгледате храните в статията “Мощни лечебни храни за щитовидната жлеза” и в книгата на Антъни Уилям “Най-полезните храни”, които са насочени към тези състояния. Например при застоял черен дробводата с лимон сутрин е мощна техника, която помага на органа да се освободи от натрупаните вещества. Когато правите това редовно, черният дроб има по-малко работа през нощта, което означава по-малък шанс да изпадне в спазъм и да ви събуди. Освен това черният дроб става бавен на първо място поради фактори като прекомерна вирусна натовареност, излишни мазнини в хранителната диета и претоварване с тежки метали – всички те водят до невъзможност за усвояване и преобразуване на хранителните вещества – така че намаляването на мазнините в диетата, промиването на черния дроб с вода с лимон сутрин и подхранването на черния дроб с плодове, зеленчуци, билки, подправки и диворастящи храни ще му помогнат да се възстанови.

При надбъбречната умора ключово значение има честото хранене (т.е. храненето на всеки час и половина до два). Не искате да се ограничавате само с две или три хранения на ден, защото надбъбречните жлези в крайна сметка трябва да изхвърлят адреналин в организма ви, когато кръвната ви захар спадне. Когато те се натоварват по този начин, е много по-вероятно надбъбречните жлези да са свръх или недостатъчно активни през нощта. Също така ще искате да ограничите храните с повишено съдържание на адреналин в диетата си, за да имате най-голям шанс да поддържате жлезите в равновесно състояние, така че да можете да си осигурите спокойствие през нощта. Ако искате повече помощ за надбъбречната умора, Антъни Уилям е посветил цяла глава на това състояние в преработеното и допълнено издание на книгата "Лечителят Медиум".

При проблеми с храносмилането, разгледайте вариантите в книгата на Антъни Уилям “Най-полезните храни” и превърнете в свой приоритет повърхностните биотици. Тези микроскопични, животворни организми покриват надземните повърхности (листата и кожата) на суровите, не измити (или леко изплакнати) органични продукти. Пробиотичният филм на повърхностните биотици може да има огромно значение за храносмилането и да замени част от изчерпването на почвата, което разгледахме в статията "Антъни Уилям разкрива истината за цинка”. За разлика от фабрично произведените пробиотици и почвените организми, повърхностните биотици са в състояние да оцелеят в процеса на храносмилане и да стигнат до илеума – последния участък от тънките черва, в който се образува витамин Б12, който е от решаващо значение за функционирането на организма ви. Това не означава, че трябва да започнете да се храните изцяло със сурови храни. Достатъчно е да допълвате настоящата си хранителна диета с пресни, сурови, органични продукти. Избирайте разнообразно и използвайте инстинктите си за това какви продукти ядете, без да ги измивате. Ако имате покрита с восък промишлено отгледана ябълка от магазина за хранителни стоки, е по-добре да я почистите, преди да я изядете. Тя така или иначе не е добър източник на повърхностни биотици, защото восъкът и пестицидите, използвани в процеса на отглеждане, вече са нарушили естествения филм от полезни микроорганизми. От друга страна, ако имате парче продукт без химикали и замърсители, което искате да изядете и по което има видима мръсотия, обикновено е добре да го изплакнете леко с чиста вода - повърхностният биотичен филм трябва да остане непокътнат (все пак микроорганизмите оцеляват при дъжд). Кълновете, които отглеждате на кухненския си плот, са лесен, богат на повърхностни биотични вещества източник, който можете да прибавяте към салатите си или да добавяте в смутита. В най-добрият случай се обърнете към собствената си био градина (ако имате такава) или към местен био фермер, на когото имате доверие. В преработеното и допълнено издание на книгата "Лечителят Медиум" ще намерите още ресурси за излекуване на храносмилателната система.

Ако страдате от обструктивна сънна апнея, всички храни, които ще изброим след малко, помагат за намаляване на слузта, възпалението и производството на хистамин. А при неврологична сънна апнея тези храни подпомагат и невротрансмитерите с по-високите си нива на лесно усвоими и асимилируеми аминокиселини.

В случай на тревожност най-добрата първа стъпка, която можете да предприемете, е да добавите в ежедневието си някои истински успокояващи храни. Билков чай със суров мед, печен сладък картоф с авокадо – променящите живота храни в тази насока могат да ви предложат известна емоционална лекота, докато работите върху това, което причинява тревожността ви. Ако зад проблемите със съня ви стоят кошмари, вижте последната част на статията за обяснението – защо лошите сънища всъщност са добър знак.

Ако причината за тревожността ви е по-трудно да се определи, знайте, че тя не е по ваша вина. Твърде много хора с тревожност са принудени да се чувстват като досадници, които трябва просто да се примирят и да гледат от светлата страна на живота. Истината е, че тревожността е съвсем реална, а причините за нея варират от вирусна инфекция през травма до недостиг на електролити. В допълнение към храните в този списък, наблегнете на тези храни, които са посочени като полезни за облекчаване на тревожността във книгата “Най-полезните храни”.

За неврологичните проблеми със съня като цяло храните тук се прилагат по същите причини, които току-що изброихме – те прочистват токсините, преодоляват недостига на хранителни вещества и успокояват мозъка и тялото. Те също така осигуряват антиоксиданти и критичните глюкоза и минерални соли, необходими за ефективното производство на невротрансмитерни химикали и за захранване на мозъка по най-добрия възможен начин, така че най-накрая да можете да заспите.

Храни при проблеми със съня

Следните храни са подходящи за всички състояния, които споменахме досега в статията и засилват ефекта на хранителните добавки за насърчаване на съня. В допълнение към списъка по-долу се постарайте да превърнете в част от ежедневието си горските плодове, фурмите, лимоните, лайма, картофите, репичките, куркумата, джинджифила, кокосовата вода, кълновете, маточината, котешкия нокът, суровия мед, артишока, авокадото и гроздето.

Ще забележите, че много от тези храни се припокриват с тези от статията “Мощни лечебни храни за щитовидната жлеза”. Това е магията на тези променящи живота храни – те са мултифункционални и се приспособяват към различните ви индивидуални нужди във всеки един момент. Това също така означава, че не е нужно да се притеснявате, че не можете да ядете храните от този списък през деня от страх, че ще ви накарат да заспите. По което и време на деня да консумирате тези храни, те ще се адаптират към това, което е подходящо за вас в момента.

 • Манго: много високо съдържание на биоусвоим магнезий. Изяжте едно преди лягане, за да улесните прехода към сън. Когато приемате допълнително L-глутамин, мангото повишава усвояването му, което намалява токсичността на MSG, като го обезврежда.
 • Банани: високо съдържание на триптофан и фруктоза за успокояване на невротрансмитерите. Когато се комбинират с 5-ХТФ, бананите активират добавката, което позволява по-висока бионаличност и по-бързото ѝ усвояване.
 • Череши: чудесен източник на мелатонин – хормон на хранителна основа, който подпомага невротрансмитерите и глиалните клетки. Когато ядете череши докато приемате допълнителен мелатонин, черешите увеличават силата на добавката, като я правят по-лесно възприемана от мозъка и тялото и засилват лечебното ѝ действие по време на сън.
 • Аспержи: освен че помагат за намаляване на производството на слуз и успокояване на възпаленията, аспержите имат успокояващ, седативен ефект, тъй като прочистват вражеските елементи като свободните радикали и положително заредените химикали, които нарушават хомеостазата (баланса) в системите на организма. Когато се комбинира с GABA и магнезиев L-треонат, аспержите ангажират добавките по такъв начин, че ги правят по-ефективни.
 • Спанак: с високо съдържание на калций, това е алкална храна, полезна за намаляване на ацидозата. Спанакът съдържа и минерални соли, които подхранват невротрансмитерите и повишават усвояемостта на хранителната добавка глицин, което спомага за засилване на ефективността на невротрансмитерите.
 • Стъблена целина: високо съдържание на минерални соли, които (1) пренасят електрическите импулси през мозъка и (2) са градивните елементи за създаването на невротрансмитери. Стъблената целина може наистина да засили способността на допълнителните GABA, глицин и магнезиев L-треонат да се абсорбират от мозъка и да подпомогнат работата на невротрансмитерите за поддържане на съня.
 • Маруля: "млякото" в сърцевината на листата на марулята успокоява нервите и има цялостно успокояващо, седативно действие. В съчетание с пасифлората, марулята засилва успокояващия неврологичен ефект на тази билкова хранителна добавка.
 • Нар: тези малки скъпоценни камъни се свързват с нежеланите киселини в организма, включително с натрупването на млечна киселина, което може да доведе до крампи на краката и други мускули по време на сън. Наровете също така са особено антимукозни и противовъзпалителни. Когато се консумират заедно с магнезиев глицинат, нарът засилва ефекта от хранителната добавка за отпускане на мускулите на по-високо ниво.
 • Корен от женско биле: тази билка помага за бързото поддържане и подмладяване на надбъбречните жлези. Коренът от женско биле възпламенява химичните съединения на допълнителния магнезиев глицинат, което успокоява надбъбречните жлези, за да може женското биле да ги върне към жизненост по-бързо.
 • Диви боровинки: те са чудесни за извличане на MSG и тежките метали от мозъка, след което ги изкарват от тялото ви. Дивите боровинки са най-добрата адаптогенна, противовъзпалителна и богата на антиоксиданти храна, която можете да ядете. Те подсилват всяко хранително вещество, хранителна добавка, аминокиселина или други – така че тялото да може да ги използва по най-добрия начин.
 • Чесън: изключително полезно противовъзпалително средство за лигавиците и бронхите. Прилаган продължително време, чесънът може да облекчи дишането и да осигури спокоен сън. Освен това, когато приемате магнезиев глицинат, следите от биодостъпен магнезий в чесъна ангажират добавката, така че да можете да изпитате още по-добро дишане и по-спокоен сън.
 • Кориандър: свързва се с токсичните тежки метали и мононатриевия глутамат (MSG) и ги изхвърля от организма ви. Когато приемате допълнителен L-глутамин с кориандър, той ускорява отстраняването на MSG и се превръща в кофактор при детоксикацията на тежки метали.
 • Сладки картофи: осигуряват критична форма на глюкоза, която стимулира развитието на невротрансмитери като глицин, допамин, GABA и серотонин, което подпомага способността за заспиване. Когато приемате допълнителен мелатонин едновременно с яденето на сладки картофи, хранителните вещества в сладките картофи се свързват с мелатонина и му помагат да се придвижи по-лесно до мозъка. Сладките картофи и допълнителният мелатонин имат и мощно антиоксидантно действие, което помага да се спре окисляването на токсичните тежки метали в мозъка.

Свещеният прозорец за сън

Вероятно няма да разрешите проблема със съня си за една нощ. Ще е необходимо време, за да може тялото ви да се изчисти от токсините, да се излекува и да се възстанови, така че междувременно си припомняйте законите на съня: че вашият извор на спокоен сън ще ви чака независимо от всичко и че заслужавате да си дадете почивка за да спите пълноценно. Освен това можете да си помогнете в справянето с безсънните нощи, които ви очакват, като се фокусирате в една проста истина, за това как работи сънят. Това е важно да се знае дори ако никога не сте имали проблеми със съня, защото е ключът към най-добрия сън.

Първо, важно е да разберете, че се лекувате дори когато не спите. От някои източници ще чуете, че тялото изпълнява истински лечебни функции само по време на дълбок сън. Не се отчайвайте. Ако лежите със затворени очи между 22:00 и 2:00 ч., дори и да сте будни, тялото ви продължава да се лекува. Всъщност, въпреки че сте в съзнание, част от мозъка ви е заспал. Частта от мозъка ви, която е будна, може да ви дразни със съобщения, че изоставате от липсата на сън. Възможно е все още да сте уморени, когато дойде време да ставате. Бъдете сигурни обаче, че частта от мозъка ви, която спи, позволява на тялото ви да се възстанови. Оставете всякакво безпокойство да отмине, като се отпуснете съзнанието си с мисълта, че все пак се възползвате от някои ползи от съня.

Периодът от 22:00 ч. до 2:00 ч. сутринта е свещен прозорец. Това е времето през нощта, когато тялото ви извършва повечето от своите лечебни дейности. Ако сте в състояние да спите през този период, тялото ви се възстановява с ускорени темпове. Дори и да успеете да заспите само за 10 минути, тези 10 минути ще бъдат лечебни. Възстановяването, което тялото ви извършва в този отрязък от време, ще ви даде сили да продължите по пътя си към изцелението.

Идеалното количество сън, от което се нуждаете за една нощ, е различно за всеки човек. Някои могат да се справят с пет или шест часа, а други с осем или девет. Не съществува едно златно число, което да е валидно за всички, но минимум четири часа и половина ще ви помогнат да се чувствате по-добре. Това, което е от значение за всички нас, е кога да заспим. Ако заспите в 22:00 ч. и се събудите в 5:00 ч., има голяма вероятност да се чувствате по-отпочинали, отколкото ако заспите в 1:00 ч. и спите осем или девет часа. Всичко зависи от прозореца за сън.

Имайте предвид, че дрямката е полезен инструмент и не бива да бъде отхвърляна като детински навик. Всички се сблъскваме с дни, в които се нуждаем от малко сън през светлата част на денонощието, независимо дали защото сме работили нощна смяна, справяли сме се с краен срок или просто не сме успели да се наспим достатъчно предишната вечер. За да се постигне най-благоприятно изцеление, опитайте се да легнете със затворени очи някъде между 10 и 14 ч. Този диапазон е дневният еквивалент на нощния свещен прозорец за изцеление. Ако го използвате в своя полза, ще усетите положителна разлика.

Духовна подкрепа за добър сън

Ангелът на съня е винаги на ваше разположение, ако имате нужда от него. Винаги, когато търсите напътствие или утеха, произнесете името му на глас и го помолете за помощ. Тя ще ви помогне по пътя към по-добър нощен сън, независимо дали той е възпрепятстван от здравословен проблем или емоционално сътресение. В онези нощи, в които нерешен проблем ви пречи да спите, говорете с Ангела на съня. Кажете ѝ, че се борите с проблем, който не можете да преодолеете в момента, защото той ще попречи на почивката ви. Тя ще ви помогне да потушите емоционалния пожар, за да имате спокойствие и ще ви помогне да получите достъп до извора на съня си. По-ефективен от всяко хапче за сън, Ангелът на съня ще бди над вас, докато пътувате към страната на сънищата.

Защо лошите сънища са добри

Сънищата са най-голямата мистерия. Те не могат да бъдат претеглени или измерени. Какво ни казват сънищата, се питаме още от детството си. Какво означават те?

Питаме се най-вече за лошите сънища. Какво се крие зад кошмарите, сънищата с гняв, сънищата с неудовлетвореност, сънищата със стрес, сънищата с пот, сънищата със събуждане през нощта? Как можем да ги накараме да изчезнат? Наказание ли са те? Не можем ли вместо това да сънуваме блажени сънища за ваканции на тропически остров?

След като разберете какво се крие зад тези лоши сънища, няма да искате те да изчезнат. "Лошите" сънища са начинът на душата да се излекува. Когато сме будни, не би трябвало да разрушаваме стените на емоционалните си рани. Когато сме наранени, физическият компонент в мозъка поставя бариера, за да ни попречи постоянно да обработваме и преработваме болката, така че да можем да бъдем продуктивни и да се движим напред през будните си часове. Това не са стени на отрицание, а стени на божествена защита. Макар че известна съзнателна преработка е здравословна и необходима, тя не е предназначена да ни преследва.

Времето за преработване на тази болка е в съня ни. Когато не сме в съзнание, емоционалните стени се срутват, за да може душата да извърши своите почистващи и ремонтни дейности. Това означава, че всички видове трудни емоции се раздвижват и се отработват чрез сънищата ни. Ако това не се случваше, разочарованието, гневът, страхът, предателството, вината и унижението щяха да се натрупват и натрупват в нас, докато не надделеят над силата на стените, които ги държат на място и не завладеят живота ни в будно състояние. Вместо това сънищата ни ги освобождават. Това нощно почистване – подпомогнато от Ангела на съня, Ангела на сънищата и Непознатите ангели – ни помага да посрещнем случващото се в живота ни, без да оставаме белязани от него.

Понякога сънищата имат дълготрайна сила. Един сън може да ви прикове към себе си през целия ден или дори по-дълго – дори години. Тези сънища могат да бъдат объркващи. Често сънуваме семейство и други близки хора в изключително емоционални сънища. Дори ако в отношенията в будно състояние всичко върви добре, сънят може да донесе усещане за страх или безпокойство. Или ако сме имали връзка, която е завършила с неблагоприятен край или е останала неприключена, сънищата могат да доведат до стари спомени, карайки ни да се замислим какво се е объркало преди години, за да причини всичко това. Възможно е да се събудим от съня с усещането, че сме направили нещо погрешно, че не сме били чути или възприети правилно. Докато мъчително се опитваме да разгадаем значението на всичко това, можем да се чувстваме празни.

Всичко това е здравословно. Чували сме хора да казват, че лош сън ги е накарал да вдигнат телефона и да се обадят на член на семейството или приятел, с когото не са разговаряли от години, с което е започнал процес на голямо изцеление. Всяко чувство на празнота е, защото токсичните рани и емоции са ни напуснали (или са започнали да ни напускат) в съня ни, намалявайки съхранената болка. Въпреки че си мислим, че е обратното, лошите сънища ни подмладяват. Те ни напомнят, че в живота ни има хора, места и неща, които може би се нуждаят от известно внимание, за да можем да продължим напред. Лошите сънища не затварят врати, а ги отварят. Те създават нови начала. Дори и да не осъзнавате какво е това ново начало, то се случва. Далеч напред по пътя може да имате перспективата да видите до каква възможност в живота ви е довел лошият сън.

Пожелаваме си един на друг "сладки сънища", а всъщност трябва да си пожелаем "лечебни сънища". За да напреднете в душата, да поправите сърцето и да се освободите от вредните емоции, не искате всеки сън да е съвършен, спокоен и цветен. Не искате животът ви в сънищата да бъде като в страната на чудесата. По-добре е в сънищата ви да има някакви трудности, защото искате хубавите неща да се случват, когато сте будни. Ако животът в сънищата ни беше като от приказка, единственото нещо, което щяхме да искаме да правим е да спим. 

Около нас има много злобни хора. Винаги ги е имало. Тези хладнокръвни хора могат да преминат през живота си без един кошмар. Това е показател колко са откъснати от преработването на негативни преживявания като болка и страдание. Тъй като не се справят с болката си, докато спят, те я задържат в будния си живот и искат да я причинят на другите.

На противоположната страна имате най-състрадателния, щедър и любящ човек, който не може да изкара и една нощ, без да сънува нещо неприятно. Вярвате или не, това е по-здравословен процес. Тъй като този човек е толкова емпатиен, той е свидетел на борбата на другите. Той преживява целия спектър на човешкото страдание и затова, когато заспи през нощта, мозъкът му трябва да го предпази от това да бъде преследван от него в будния си живот. Той може да сънува хулигани в училищния двор, природни бедствия и военни зони и всичко това е в негова полза. Вместо да се събужда с горчивина, че поредният фантастичен сън е приключил и сега трябва да се изправи пред суровия свят, да се събужда с облекчение, че е оставил тези тежки сънища зад гърба си и да е готов да продължи да бъде толкова състрадателен в живота си.

Наличието на добри сънища не ви прави лош човек. Разбира се, че не. Всичко е въпрос на баланс. В допълнение към онези запомнящи се "лоши" сънища, ние сме предразположени да имаме и красиви сънища. Понякога ангелите ни даряват със сънища, изпълнени с божествена наслада и надежда. Понякога сънищата ни са предчувствия или послания, или творческо вдъхновение. Някои нощи имаме лоши сънища, в които преработваме емоции, но сме пощадени и не си спомняме какво се е случило на сутринта. Друг път в сънищата си посещаваме починал близък човек.

Приветствайте лошите си сънищата, които ви предизвикват – те ви правят голяма услуга, докато тялото ви се възстановява по време на сън. Те не са наказание или присъда. Те ви помагат да се превърнете в най-добрата си същност.

За статията са използвани материали от книгата на Антъни Уилям "Изцеление на щитовидната жлеза". Очаквайте скоро в нашия блог, още статии по темата!

Други статии за щитовидната жлеза:

“Истината за щитовидната жлеза”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – как започва всичко”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – обяснение на вашите симптоми (част 1)”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – обяснение на вашите симптоми (част 2)”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – обяснение на вашите симптоми (част 3)”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – допълнителни усложнения (част 1)”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – допълнителни усложнения (част 2)”;
“Рак на щитовидната жлеза”;
“[Видео] Имате ли тиреоидит на Хашимото? – говори Антъни Уилям”;
“Антъни Уилям за безсънието и проблемите със съня при заболявания на щитовидната жлеза”;
“Защо жените са по-податливи на заболявания на щитовидната жлеза”;
“90-дневна терапия за щитовидната жлеза на Лечителя Медиум (част 1)”;
“90-дневна терапия за щитовидната жлеза на Лечителя Медиум (част 2)”;
““Гадаещите тестове” за щитовидната жлеза”;
“Антъни Уилям за лекарствата за щитовидната жлеза”;
“Антъни Уилям за живота без щитовидна жлеза”;
“Антъни Уилям разкрива истината за йода”;
“Антъни Уилям разкрива истината за цинка”;
“Мощни лечебни храни за щитовидната жлеза”;
“Кои храни да избягваме при заболявания на щитовидната жлеза”;
“Лечебни билки и хранителни добавки за щитовидната жлеза”;
“Как сокът от целина помага при заболявания на щитовидната жлеза”;
“Чай за лечение на щитовидната жлеза”;
“Лебен бульон за щитовидната жлеза”;
“Лечебен сок за щитовидната жлеза”;
“Лечебно смути за щитовидната жлеза”.

Подобни публикации

[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.