Заболявания на щитовидната жлеза – обяснение на вашите симптоми (част 3)

Заболявания на щитовидната жлеза – обяснение на вашите симптоми (част 3)

Продължение на статията “Заболявания на щитовидната жлеза – обяснение на вашите симптоми (част 2)”.

Повишена чувствителност към студ

Склонността към "измръзване" и необходимостта да носите допълнителни дрехи, за да се стоплите, се дължи на високото ниво на вирусни невротоксини в организма, които правят нервите ви чувствителни към ниски температури. Това често се приема за проблем с обмяната на веществата, а всъщност е проблем с чувствителните нерви.

Студени ръце и крака

Когато често чувствате, че крайниците ви са студени, това са вирусните невротоксини, причиняващи чувствителност на нервите към ниски температури, както и бавният черен дроб, причиняващ проблем с кръвообращението.

Втрисане

Хроничните втрисане и треперене, които не са свързани с настинка, грип, прегряване или дехидратация, са признаци, че имунната ви система се бори с ЕБВ инфекция в органите, намираща се твърде дълбоко в тялото, за да могат лекарите да я открият с кръвен тест

Горещи вълни и нощно изпотяване

Горещите вълни и нощното изпотяване се дължат на токсичен черен дроб, а не на щитовидната жлеза или на менопаузата. Тези симптоми нямат нищо общо с хормоните. Ето какво се случва в действителност: когато черният дроб се напълни с токсини, като вирусни отрови, тежки метали, пестициди, хербициди и дори стари запаси от предписани медикаменти, той се претоварва и започва да се загрява, а тялото започва да се опитва да го охлади. Като част от този процес топлината се изхвърля от черния дроб и преминава през тялото, като ви създава неприятното усещане за прегряване. Това е много често срещано преживяване както при жените, така и при мъжете, въпреки че поради клишетата горещите вълни при мъжете обикновено не се определят като такива. Вместо това те често се наричат "работни изпотявания" или "нервни изпотявания".

Прегряване

Склонността да прегрявате е друг признак на чернодробната топлина и старанието на организма да я освободи. Възможно е да чувствате колебания между горещо и студено – това не е никак необичайно и е свързано с борбата на тялото да се охлади и да черпи енергия от далака.

Прекомерно изпотяване

Когато нискостепенният вирусен товар на ЕБВ освобождава невротоксини, които съдържат големи количества живак, това създава напрегната и чувствителна централна нервна система. Тези пълни с живак невротоксини прекъсват работата на невротрансмитерите и блокират електрическите импулси, което изпраща смесени съобщения в целия мозък. Резултатът е усещане за нервност. Дори ако някой не се чувства емоционално нервен, тялото получава съобщение да премине към тревожна реакция и това подтиква към производството на допълнителна пот.

Колебания на телесната температура

Ако вашият личен лекар или специалист ви е поставил диагноза за заболяване на щитовидната жлеза поради колебания на телесната температура и ако нямате проблеми с надбъбречните жлези, хипогликемия или инсулинова резистентност, тогава в леката си форма това е един от онези редки симптоми, които могат да бъдат свързани с щитовидната жлеза (в резултат на ниски нива на щитовидните хормони или излишък от тях). По-изразените втрисане и горещи вълни обикновено се причиняват от ЕБВ, както вече обяснихме малко по-горе в статията.

Отоци

Освен ако нямате истинско сърдечно заболяване или бъбречно заболяване, което да е в полезрението на вашия лекар, тези подувания се случват в резултат на ЕБВ и неговите утайки в кръвообращението и лимфната система. Както и при мистериозното наддаване на тегло, черният дроб, който е пълен с вирусни отпадни течности от ЕБВ, става муден или дори застоял, прехвърляйки задълженията си за филтриране на лимфната система, която от своя страна задържа джобове с течност, тъй като не е подготвена да обработва тези количества отпадъци.

Подпухнало лице и/или очи

Една от често срещаните причини за този симптом е форма на лимфедем, при която се задържа течност в областта на лицето и очите по същата причина, както при обяснението на симптома отоци. Обикновено подпухналостта се появява и изчезва. Това е така, защото повишеното съдържание на токсини в организма се повишава и понижава, тъй като новите токсини постъпват, а някои стари се преработват чрез урината и други начини за детоксикация.

Подпухналост може да се появи и поради алергична реакция, свързана с вируси. Ако диетата ви съдържа храни, които подхранват ЕБВ, можете да развиете алергия към токсичния вторичен продукт, който вирусът отделя, след като се е нахранил с тези храни. Тъй като този вторичен продукт е още по-алергизираща преработена версия на храната, може да сте алергични към този отпадък, дори и да не реагирате на самата храна. Той повишава нивата на хомоцистеин и възпаление (и може да доведе до грешки при алергичните тестове), което води до подпухналост. И отново, това не е симптом, причинен от щитовидната жлеза.

Подути ръце и крака

Подуването на ръцете и краката се дължи на две причини: (1) хистаминова разновидност на отока, при която организмът реагира на невротоксините на ЕБВ с повишено количество хистамини, които наводняват лимфната система и кръвообращението, и/или (2) бавно функциониране на черния дроб и лимфата поради претоварване с вирусни отпадъци и други токсини, като например тежки метали. Много често човек в тази ситуация получава диагноза идиопатичен (с неизвестна причина) лупус или дори лаймска болест.

Промени в настроението

Когато ЕБВ се храни с любимите си храни като пшеничен глутен, млечни продукти, яйца и тежки метали в организма ви, той отделя невротоксини, които изпълват кръвообращението, нарушават работата на невротрансмитерите и ви карат да се чувствате отпаднали. В резултат на това настроението ви може да се понижи, докато вирусът не спре да се храни и жизнеността ви не се възвърне.

Тези промени в настроението могат да натоварят надбъбречните жлези, което натоварва черния дроб и панкреаса. Освен това вирусните отпадъци в кръвообращението могат дори да нарушат нивата на кръвната ви захар до степен на хипогликемия, което допълнително допринася за спадовете в настроението, създавайки порочен кръг, докато не разгадаете кода на ЕБВ и не откриете как да спрете да храните вируса. Тази хипогликемия може да е лека версия, която не попада в полезрението на диагностиката. Възможно е също така тези проблеми с настроението да доведат до погрешно поставяне на диагноза биполярно разстройство.

Още за промени в настроението, можете да прочетете в статията: “Сезонно афективно разстройство (САР)”.

Раздразнителност

При жените този симптом почти винаги се приписва на хормонален проблем. Ето какво се случва в действителност: Когато невротоксините на ЕБВ прекъснат работата на невротрансмитерите в мозъка, това обикновено води до раздразнителност и дори необясними гняв или тъга, което при повечето жени води до поставяне на диагноза депресия. Когато тази активност на невротоксините е придружена от токсичен, бавно работещ черен дроб, раздразнителността може да се засили. А ако имате особено големи отлагания на тежки метали като живак в мозъка, този симптом може да бъде тежък.

Тревожност

Твърде много хора са убеждавани, че тревожността им стои зад здравословните им проблеми. Казано им е, че ако се научат да контролират притесненията си, ще бъдат в много по-добро състояние. В действителност е точно обратното! Почти цялата епидемия от тревожност се дължи на проблеми с физическото здраве. Когато тревожността не е самостоятелна и съпътства други симптоми от този списък, поне част от тази физическа причина обикновено е голямото количество невротоксини на ЕБВ, които насищат и възпаляват блуждаещия нерв (който минава към мозъка), заедно с повишените нива на токсични тежки метали.

Макар че емоционална травма може да предизвика тревожност и сама по себе си, тази тревожност често се задържа, дори когато травмата отдавна е отминала и става хронична поради порочния кръг на ЕБВ – тревожните периоди предизвикват пристъпи на адреналин, основан на страха, който подхранва вируса, а той от своя страна освобождава изобилие от невротоксини, които поддържат тревожността.

Депресия

Подобно на тревожността, депресията често се определя като причина за физическото страдание на някого, докато истината е, че депресията може да бъде проследена до физическия произход. Депресията не е признак на слаб ум или характер; тя е съвсем реален симптом, който може да ви даде важна представа за вашето здраве. Ако депресията съпътства други симптоми от този списък, вероятният виновник е ЕБВ. Когато ЕБВ се храни с големи количества токсични тежки метали в организма ви, получените високи нива на невротоксични отпадъци насищат мозъка, променят и затрудняват работата на невротрансмитери като допамин и серотонин, което води до депресивно състояние. Това означава, че депресията не е нещо, от което някой може да се "отскубне" или да си пожелае да изчезне, въпреки че със сигурност можете да намерите облекчение от нея, като детоксикирате вируса заедно с неговата храна (включително тежки метали) и отпадъци. За повече информация относно депресията вижте главата, посветена на нея, в книгата "Лечителят Медиум".

Безпокойство

Чувството, че не можете да се успокоите или да се отпуснете, често се дължи отново на невротоксините на ЕБВ. Ако тези отрови се намират в органите ви, те могат да създадат алергично усещане, което се изразява във физическо безпокойство като тревожност, безпокойство и чувство, че не можете да си намерите място.

Неспокойни крака

Синдромът на неспокойните крака, често диагностициран като идиопатична, мистериозна тревожност, всъщност се дължи на високи нива на токсични тежки метали и повишен вирусен товар в мозъка или други области на нервната система. Този неврологичен симптом, който често пречи на съня, се появява, когато тези тежки метали и невротоксините на ЕБВ се намесват в невротрансмитерите и невроните, карайки електрическите импулси да поемат по пътища, по които не трябва да поемат, което на практика води до късо съединение. Получените съобщения, които са се объркали, могат да създадат неприятното усещане в краката или дори да причинят неспокойни ръце или неспокоен торс.

Болки и страдания

Изключително често невротоксините на ЕБВ предизвикват болки в цялото тяло. Когато се комбинират с дерматоксините на ЕБВ, резултатът може да бъде псориатичен артрит – болки в ставите от невротоксините съчетани с псориазис по кожата от дерматоксините.

Главоболие и мигрена

Когато ЕБВ произвежда невротоксини, те често се придвижват до мозъка, където пречат на електрическите импулси, което може да причини главоболие. Ако имате наистина висок вирусен товар на ЕБВ плюс токсични тежки метали в организма си, тогава може да предизвикат мигрена в резултат на това, че ЕБВ възпалява френетичните и/или блуждаещите нерви. Когато имате и вируса на херпес зостер (възможно е да имате и херпес зостер, и вирус на щитовидната жлеза), той може да предизвика възпаление на троичния нерв, което да предизвика мигрена, засягаща ухото, челюстта, лицето или страничната част на главата. (За по-подробен преглед на мигрената вижте главата за нея в книгата "Лечителят Медиум").

Болки в ставите

Често късният стадий на ЕБВ атакува конкретно ставите, хрущялите и/или съединителната тъкан, като в процеса на работа възпалява нервите в тези области. Резултатът е сковани, болезнени, подути или дори деформирани стави (както при ревматоидния артрит).

Мускулни спазми

Черният дроб, който е станал муден и омазнен поради ЕБВ и други фактори като пестициди, антибиотици, други фармацевтични продукти, токсични химикали, непродуктивна храна и токсични тежки метали, може да допринесе за недостиг на магнезий, калий, глюкоза и гликоген, тъй като черният дроб е предназначен да бъде техен резервоар и когато отслабне, губи способността си да ги задържа. Всички тези хранителни вещества подхранват мускулите, така че недостигът им може да доведе до спазми.

Слабост в мускулите

Мускулната слабост е част от неврологичната умора, която споменахме по-рано в статията. Когато невротоксините на ЕБВ попаднат в мозъка, те могат да причинят много лек, неоткриваем енцефалит (възпаление на мозъка), който засяга нервната система и отслабва мускулите. В много случаи вашият лекар ще я диагностицира погрешно като множествена склероза (МС) или лаймска болест. Когато някой има едновременно надбъбречна и неврологична умора, тази слабост може да се влоши. Този симптом обаче може да се появи и в резултат само на неврологична умора.

Мравучкане и изтръпване

Когато невротоксините на ЕБВ възпалят нервите, може да се стигне до изтръпване и мравучкане. Ако тези симптоми се появят в областта на езика или лицето, това означава , че блуждаещият нерв е възпален. Ако са в дланите или нагоре по ръцете, възпалени са френетичните нерви, които преминават през гръдния кош. Ако изтръпването и/или мравучкането се появят в краката и стъпалата, невротоксините възпаляват пудендалния нерв, тибиалния нерв и/или седалищния нерв. Въпреки че често се бърка с невропатия или дори с преходна исхемична атака (TIA), този симптом рядко води до трайно увреждане на нервите.

Тикове и спазми

Когато ЕБВ се храни с живак и в резултат на това освобождава невротоксини с високо съдържание на вторичен продукт метилживак, тези невротоксини са предпоставка към късо съединение на невротрансмитерите в мозъка, което намалява силата на невроните и пречи на електрическите импулси в мозъка. Тези невротоксини също така понижават нивата на магнезий, натрий, глюкоза, гликоген и витамин Б12 до степен на тежък дефицит на нервната система, който все още не може да бъде открит чрез кръвни изследвания.

Треперещи ръце

Невротоксините на ЕБВ абсорбират и разпръскват невротрансмитерите, което в крайна сметка може да доведе до дефицит на невротрансмитери, което от своя страна причинява симптома на треперещи ръце. При този симптом често е налице по-високо ниво на токсични тежки метали, което понякога се диагностицира погрешно като признак на болест на Паркинсон. Дефицитът на невротрансмитери може да възникне и в резултат на невротоксините на ЕБВ, най-вече на живачна основа, които предизвикват свръхактивност на надбъбречните жлези, а излишъкът от адреналин може да изгори невротрансмитерите.

Сърцебиене, ектопичен сърдечен ритъм, аритмия

Много често мистериозното сърцебиене, прескачането на удари и нередовното сърцебиене не произлизат от сърцето. Вместо това трябва да се обърнем към вируса на Епщайн-Бар и неговото въздействие върху черния дроб. Точно така! Страничните продукти на ЕБВ и вирусните трупове образуват лепкава, подобна на желе утайка, която се натрупва в черния дроб, докато органът не се пренасити, при което веществото започва да се разпада и да се всмуква в сърцето. В резултат на това сърдечните клапи, особено митралната клапа, могат да се задръстят от натрупаното вещество и да започнат да се слепват, вместо да позволяват свободното движение на кръвта.

Сърцебиене може да се появи и в резултат на това, че ЕБВ от четвърти стадий произвежда огромно количество невротоксини, които въздействат върху мозъка и блуждаещия нерв, което води до неврологично причинени нарушения на сърдечния ритъм.

Нито в един от тези случаи трептенията на сърцето не са животозастрашаващи или свързани с щитовидната жлеза. Те са по-скоро неприятност, причинена от ЕБВ.

Промени в сърдечният ритъм

Когато централната нервна система стане свръхчувствителна поради атаката на невротоксините в късен стадий на ЕБВ, съобщенията на мозъка към надбъбречните жлези стават изключително непостоянни. Вследствие на това надбъбречните жлези получават различни съобщения или да произвеждат с пълна сила, или да забавят темпото, а сърдечният ви ритъм съответно се ускорява или забавя, тъй като адреналинът е свързан със сърдечния ритъм. Тъй като това не е външен стимул, като например стрес или релаксация, който кара надбъбречните жлези да помпат по-силно или да намалят, промените при сърдечния ритъм могат да бъдат сметнати за случайни и безпричинни. Много често тези промени в сърдечния ритъм съпътстват други състояния, свързани с надбъбречните жлези, включително синдрома на Кушинг, болестта на Адисон (и двете се причиняват от ЕБВ) и посттравматично стресово разстройство (ПТСР).

Стягане в гърдите

Усещането за стягане в гърдите може да бъде причинено от ЕБВ и/или неговите невротоксини, които възпаляват блуждаещите и френетичните нерви, което понякога води до необяснима тревожност или диагноза паник атаки.

Хипертония (високо кръвно налягане)

Ако сте диагностицирани с хипертония и лекарите не са успели да установят сърдечносъдов проблем, който я причинява, има голяма вероятност обяснението да е бавен или застоял черен дроб. Това е така, защото сърцето черпи чиста кръв от черния дроб. Този процес работи безпроблемно, ако черният дроб – филтърът на тялото – е в добро състояние. Когато обаче черният дроб е компрометиран – независимо дали е скован от белези (причинени от увреждането на органа от ЕБВ), запушен от диета с високо съдържание на мазнини, претоварен с отпадъчни вещества от ЕБВ и други токсини или от всичко изброено дотук – той не може да филтрира толкова добре, така че вместо да предава токсичните остатъци на бъбреците и чревния тракт за елиминиране, се натрупват утайки, които се връщат в кръвобращението и лимфната система. Това означава, че кръвта става "по-мръсна" и по-гъста, което принуждава сърцето да работи по-усилено, за да я изтегли нагоре.

За да си представите това, представете си чаша вода. Колко лесно е да изсмучете тази вода през сламка? Доста лесно. Какво ще кажете за кенче кола? Тъй като тя е малко по-сладка, ще трябва да се потрудите малко повече, за да издърпате течността нагоре. А сега какво ще кажете за млечен шейк? Тази течност е много по-гъста, така че трябва да създадете много по-голямо засмукване, за да я изкарате със сламката. Точно така работи и сърцето, което се опитва да изкара гъста кръв, а това изисква по-голямо налягане.

Висок холестерол

Често срещана причина за високия холестерол е бавен, пълен с токсини, затлъстял или омазнен черен дроб, дължащ се на високопротеинова/високомаслена диета и токсичния товар на ЕБВ.

Шум в ушите (звънене или бучене в ушите)

В четвърти стадий ЕБВ може да се насочи към нервите на лабиринта на вътрешното ухо, а възникналите възпаления и вибрации могат да доведат до усещане за звънене или бучене в ушите или дори необяснимо оглушаване. Това е най-честото обяснение за шума в ушите.

Алтернативно, невротоксините на ЕБВ могат да възпалят нервите на вътрешното ухо и самото излагане на тези нерви на въздействието на невротоксините може да създаде този симптом.

Световъртеж, болест на Мениер, замайване, проблеми с равновесието

Този симптом не е резултат от разрушаване на калциевите кристали или камъни във вътрешното ухо. По-скоро, когато ЕБВ напуска щитовидната жлеза, докато преминава в четвърти стадий, той обикновено се движи бързо, бързо нараства по брой  и често освобождава експлозия от невротоксини в кръвообращението. Блуждаещият и дори френетичните нерви стават прекалено чувствителни и алергични към невротоксините, което ги кара да се възпаляват, а това води до "световъртеж" и други смущаващи проблеми с равновесието. Когато блуждаещият нерв се подуе по този начин, това води до стягане на гръдния кош и шията, а тъй като нервът преминава в черепа, това води дори до някои много леки възпаления в долната част на мозъка. Това подуване на самия мозък (което е от толкова малък мащаб, че не може да се открие с ЯМР или компютърна томография) може да усложни проблемите с равновесието, като се стигне до хроничен проблем с равновесието, при който се чувствате така, сякаш постоянно сте на лодка или на борда на самолет, който преминава през турбуленция.

По-подробна информация ще намерите в статията: “Световъртеж и болест на Мениер – истински причини и лечебен план с хранителни добавки”.

Гуша

Симптомът гуша в наши дни е причинен от инфекция от ЕБВ в щитовидната жлеза, която причинява натрупване на течност и подуване. Много рядко гушата се причинява от обикновен случай на йоден дефицит, както в миналото.

Стягане в гърлото

Това често е друг симптом на ЕБВ, създаващ възпаление на блуждаещия нерв. Тъй като блуждаещият нерв преминава през областта на гърлото, когато невротоксините на ЕБВ го възпалят или когато вирусните клетки се захванат за откритите коренчета на нерва, това може да създаде неприятно усещане за стягане в гърлото.

В някои случаи стягането в гърлото се причинява от щитовидната жлеза, която е особено възпалена и уголемена от ЕБВ.

Подуване на езика

Възпалението на блуждаещия нерв може да създаде верига от възпаления на нервите. Това означава, че нервите в езика също могат да се възпалят от ЕБВ, което да доведе до подуване на органа.

Проблеми с вкуса и обонянието

Отново, възпалението на блуждаещия нерв, причинено от невротоксините на ЕБВ или вирусните клетки, може да предизвика възпаление на нервите, които се разклоняват от него. Това може да засегне езика и вкусовите рецептори и/или носната кухина.

Метален вкус в устата

Когато ЕБВ се храни с високи нива на токсични тежки метали, като живак и от там следователно невротоксините на вируса в кръвта ви започнат съдържат високи нива на тези тежки метали, може да се стигне до метален вкус в устата. Можете да получите метален вкус и когато активно детоксикирате тежките метали и те не се извеждат от организма ви от пълния комплект храни и хртанителни добавки препоръчани за това. (За повече информация относно детоксикацията от тежки метали вижте статията “Смути за детоксикация от тежки метали”).

Дрезгавост или промяна в гласа

Лекото възпаление на щитовидната жлеза от ЕБВ е достатъчно, за да се появи този симптом. Друга често срещана причина е свързаният с ЕБВ хроничен киселинен рефлукс (повече за това вижте в статията “Лечение на киселинен рефлукс” както и във видеото на Антъни Уилям “Имате ли киселинен рефлукс?”). И накрая, млечните продукти, яйцата и пшеницата са силно слузообразуващи храни и гориво за ЕБВ. Kонсумацията им подтиква вируса да произвежда допълнителни отпадъчни вещества, които претоварват лимфната система и могат да доведат до дрезгав глас.

Чупливи или набраздени нокти

Цинкът е един от най-важните ресурси в борбата с ЕБВ. Организмът изразходва запасите и дори дълбоките резерви на цинк с бързи темпове - което означава, че е много често срещано да се стигне до недостиг на цинк, когато сте болни от ЕБВ, ако вече не сте били. Този недостиг на цинк е причина за проблемите с ноктите.

Суха, напукана кожа

Когато черният дроб вече не може да функционира правилно в резултат на инфекция с ЕБВ, често се стига дотам, че той не може да се справя с мазнините и не може да ги преработва или да предпазва кръвообращението от прекалено голямото им количество. По-високите нива на мазнини в кръвообращението намаляват нивата на кислород, доставян до дермата – по-малкото кислород означава, че токсините не могат да бъдат отмити правилно от кожата. Това означава, че в кожата се задържат токсини, които предизвикват възпаления и дори пукнатини, тъй като кожата се опитва да се освободи от тези отрови. Повече по темата, може да научите от статията “Здраве на кожата, косата и ноктите”.

Запек

Най-честата причина за хроничен запек е бавният, омазнен или застоял черен дроб, претоварен от диета с високо съдържание на мазнини и претоварен от наличието на ЕБВ и тежки метали. В същото време стрептококите, кофактор на ЕБВ, често се размножават в храносмилателния тракт, причинявайки възпаления в различни части на червата.

Запекът може да се появи и в резултат на невротоксините на ЕБВ, които чрез кръвообращението се издигат до мозъка, отслабват централната нервна система и предизвикват неврологична умора, която забавя сигналите от мозъка към дебелото черво за перисталтично действие.

Хронична диария

Болен, бавен, застоял или мазен черен дроб, заедно с възпален панкреас и високи нива на кофактора на ЕБВ – стрептококова бактерия в червата – могат, когато се проявяват хронично и дългосрочно, да задействат отделителната реакция на организма. Освен това, когато черният дроб освобождава големи количества странични продукти на ЕБВ и други утайки в червата, лигавицата на червата може да се възпали и да се опита да ги отдели бързо чрез диария. Както ЕБВ, така и стрептококите се хранят с храни като мляко, сирене, масло, яйца, царевица, рапица и ГМО соя, така че тези храни в диетата водят до по-голямо раздразнение на червата, което позволява да се появят състояния като синдром на раздразнените черва (IBS), болест на Крон и целиакия.

Загуба на либидо

Това отново е симптом, който не е причинен от щитовидната жлеза. Много хора с хипотиреоидизъм и болест на Хашимото имат нормално либидо. Всъщност сексуалното желание на жените се определя от силата на надбъбречните им жлези. Това е защитен механизъм на организма. Ако надбъбречните жлези нямат достатъчно резерви за раждане, тогава се задейства механизъм за намаляне на либидото. (Мъжете, от друга страна, могат да имат компрометирани надбъбречни жлези и силно либидо.)

Непостоянни менструални цикли

Непостоянното менструално течение и цикъл могат да се появят по няколко различни причини, като нито една от тях не е свързана с щитовидната жлеза. Първата често срещана причина се дължи на хронична инфекция с ЕБВ в матката и яйчниците. Не забравяйте, че във втората фаза на втори стадий на ЕБВ вирусът може да навлезе в репродуктивните органи. Независимо дали е достигнало до причиняване на фиброиди на матката или кисти на яйчниците, или не, присъствието на вируса може да наруши нормалната функция на репродуктивната система.

Дисфункция на надбъбречните жлези, причинена от ЕБВ, е друго възможно обяснение, ако имате непостоянни менструални цикли. Също така диета с прекалено високо съдържание на протеини, мазнини, млечни продукти и яйца може да причини проблеми с менструацията.

Замъглено зрение и други проблеми със зрението

Когато имате мистериозно замъглено зрение, което посещението при оптометрист, офталмолог и/или предписанието за очила не може да обясни или коригира, това вероятно се дължи на невротоксините на ЕБВ в кръвообращението, които (1) водят до късо съединение и намаляване на невротрансмитерите и (2) отслабват зрителния нерв.

Клетките на вируса на Епщайн-Бар могат да попаднат и в самото око и да причинят щети там, като понякога се стига до отлепване на ретината или глаукома. Вирусът на херпес зостер също има способността да отслабва зрителните нерви.

Мътнини в очите

Невротоксините на ЕБВ, които възпаляват зрителния нерв, могат да предизвикат подобни на мираж преживявания на различни петна и проблясъци или мътнини в очите.

Изпъкнали очи

Този симптом обикновено се свързва с болестта на Грейвс и хипертиреоидизма, въпреки че трябва да се отбележи, че той не се появява при всеки техен случай и че не самият ви организъм създава проблема. Отново основната причина тук е ЕБВ. Когато някои агресивни разновидности на вируса подтикват щитовидната жлеза да произвежда повече тъкан, тази допълнителна тъкан произвежда допълнителни щитовидни хормони и тези излишни стероидни съединения създават подуване, което води до изпъкване на очите. Това е стероидна реакция. Същото би се случило с човек, който непрекъснато приема голямо количество човешки хормон на растежа.

Оцветяване на кожата

Когато имате работа с нискостепенна ЕБВ инфекция, която води до дисфункция на черния дроб, тя може да създаде проблеми с билирубина, които не се показват на кръвните тестове като напълно развитата жълтеница. Вместо това щитовидната жлеза може да бъде обвинена, ако имате само лека, допълнителна жълта пигментация на кожата. Не се заблуждавайте, този симптом няма нищо общо с хипотиреоидната болест. Това е чернодробно заболяване.

Както многократно обяснихме в този списък със симптоми, черният дроб играе огромна роля за вашето здраве. Когато в черния дроб на някого дълго време е прониквал ЕБВ и особено когато този човек е приемал и доста антибиотици или други лекарства, черният дроб може да бъде прекалено натоварен, за да обработва правилно билирубина - жълтия пигмент, образуван при разграждането на старите кръвни клетки. Вместо да се отмие, билирубинът се натрупва и се връща в кръвообращението, което води до жълтеникав оттенък на кожата.

За статията са използвани материали от книгата на Антъни Уилям"Изцеление на щитовидната жлеза". Очаквайте скоро в нашия блог, още статии по темата!

Други статии за щитовидната жлеза:

“Истината за щитовидната жлеза”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – как започва всичко”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – обяснение на вашите симптоми (част 1)”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – обяснение на вашите симптоми (част 2)”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – допълнителни усложнения (част 1)”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – допълнителни усложнения (част 2)”;
“Рак на щитовидната жлеза”;
“[Видео] Имате ли тиреоидит на Хашимото? – говори Антъни Уилям”;
“Антъни Уилям за безсънието и проблемите със съня при заболявания на щитовидната жлеза”;
“Съветите на Антъни Уилям за лечение на проблеми със съня и защо лошите сънища са добри”;
“Защо жените са по-податливи на заболявания на щитовидната жлеза”;
“90-дневна терапия за щитовидната жлеза на Лечителя Медиум (част 1)”;
“90-дневна терапия за щитовидната жлеза на Лечителя Медиум (част 2)”;
““Гадаещите тестове” за щитовидната жлеза”;
“Антъни Уилям за лекарствата за щитовидната жлеза”;
“Антъни Уилям за живота без щитовидна жлеза”;
“Антъни Уилям разкрива истината за йода”;
“Антъни Уилям разкрива истината за цинка”;
“Мощни лечебни храни за щитовидната жлеза”;
“Кои храни да избягваме при заболявания на щитовидната жлеза”;
“Лечебни билки и хранителни добавки за щитовидната жлеза”;
“Как сокът от целина помага при заболявания на щитовидната жлеза”;
“Чай за лечение на щитовидната жлеза”;
“Лебен бульон за щитовидната жлеза”;
“Лечебен сок за щитовидната жлеза”;
“Лечебно смути за щитовидната жлеза”.

Подобни публикации

[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
Този еликсир е мощно средство за поддържане на кожата. Оксидативният стрес може да натрупа токсини и основата на дермата да отслабне. За да
Прочети още
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.