90-дневна терапия за щитовидната жлеза на Лечителя Медиум (част 1)

90-дневна терапия за щитовидната жлеза на Лечителя Медиум (част 1)

В началото на процеса на възстановяване на здравето си, можете да се съсредоточите във включването на лечебните храни и хранителни добавки от статиите “Мощни лечебни храни за щитовидната жлеза” и “Лечебни билки и хранителни добавки за щитовидната жлеза”. Когато сте готови да преминете на следващото ниво, 90-дневното прочистване, което ще ви представим в тази статия, е точно за вас.

90-дневната терапия за щитовидната жлеза е подходяща за всички. Без значение дали сте на високопротеинов, безглутенов, вегетариански или веган хранителен режим, или не се придържате към някоя хранителна диета или система от хранителни убеждения. Това прочистване е критичен подход към унищожаването на ЕБВ и възстановяването на тялото и щитовидната ви жлеза, който може да бъде включен към всеки тип ежедневие.

Ето как работи: В продължение на 90 дни следвайте указанията в тази статия. С всеки нов месец избирайте кой от трите 30-дневни плана да следвате въз основа на индивидуалните си нужди, ресурси и график. Същността на този режим е в "комбиниране и съчетаване".

Много хора могат да се излекуват само с помощта на Вариант А (Месец на освобождаване на черния дроб, лимфата и червата), като някои от тях може да се нуждаят само от един месец от него вместо от пълните 90 дни. На много хора може да им се наложи да повторят само Вариант Б (Месец на детоксикация от тежки метали) за целия период от 90 дни, за да изчистят симптомите си и да се почувстват по-добре. За други – тези, които са боледували дълго време или имат агресивна форма на ЕБВВариант В (Месец за прочистване от вируса на щитовидната жлеза) ще даде най-добър шанс за излекуване. Всеки човек е различен.

Искате да направите постепенни промени? Тогава вероятно ще ви хареса естествената прогресия, при която започвате с Вариант А, преминавате към Вариант Б и завършвате с Вариант В.

Искате да пристъпите към по-агресивно лечение? Тогава може би ще искате да започнете направо с Вариант В, след това да преминете към Вариант Б и да завършите с Вариант А.

Отчаяно искате да видите драматични промени в здравето си? Тогава може би е най-добре да повторите Вариант В три пъти подред, за да запълните всички 90 дни или повече.

Вие преценете кой подход да предприемете. Записвайте си някъде какво е в списъка "какво да добавя" и какво е в списъка "какво да избягвам" като напомняне, когато изборът на храна стане непосилен. Ако животът ви е много натоварен и ви е трудно да се придържате към дневния график през някой от тези месеци, постарайте се да дадете най-доброто от себе си. Ако например сте в движение по цял ден, опаковайте тонизиращите си напитки сутрин и ги вземете със себе си в хладилна чанта. Или пък изпийте каквото можете сутрин преди работа, а останалото оставете за вечерта, когато се върнете вкъщи. Когато сте на път, помислете за това да вземете със себе си туристически преносим пасатор, както и да хвърлите няколко лимона към багажа си. Идеално е, ако можете да поемете пълното количество от всеки продукт в рамките на деня, преди да си легнете, въпреки че няма да застрашите целия си лечебен процес, ако има моменти, в които не е възможно да направите всичко. Ако някой ден се отклоните от плана, не изпадайте в паника. Преразгледайте какво ще работи за вас и се насочете обратно към правилния курс с желание. 

С всеки нов месец правете оценка на състоянието и прогреса си. Планирали ли сте да засилите до Вариант В, а не се чувствате готови? Възнамерявали сте да намалите до Вариант А, а се чувствате твърде добре, за да спрете? И в двата случая опитайте да повторите този вариант, който ви се отразява най-добре. Когато стигнете до следващия месец, вижте къде се намирате и направете нова оценка.

В края на 90-те дни може да откриете, че се чувствате вдъхновени да продължите. Има много хора, които са започнали 28-дневното лечебно прочистване от Лечителят Медиум и са се чувствали толкова добре в края на четирите седмици, когато всичките им симптоми са изчезнали, че са искали да продължат. Тук също имате тази възможност. Чувствайте се свободни да го превърнете в 120-дневна терапия за щитовидната жлеза или 365-дневен режим за прочистване.

Не се обезкуражавайте, ако ви отнеме година или година и половина, за да се излекувате. Не губете вяра. Оздравяването ще започне веднага, дори ако симптомите ви съпътстват още известно време. Възстановяването просто отнема време, ако вирусът на щитовидната жлеза е бил активен в организма ви в продължение на много години или ако става дума за разновидност, която ви е причинила особено остри симптоми. Знайте, че не сте сами. Дръжте се! Наградата е да успеете да си върнете нормалния начин на живот и си заслужава.

Ако сте човек, който се пречиства бързо и се претоварва със симптоми на детоксикация, не е нужно да се впускате в пълния цикъл на някой от вариантите от самото начало. Вместо това изберете една точка от Вариант А, която да добавите към живота си, следвайте списъка с това, което трябва да избягвате, и вижте как ще се развият тези две стъпки за известно време. Когато сте готови, можете да преминете към включването на останалите точки.

Смисълът на тази прочистваща програма е насочен към това, от което се нуждаете в живота си, а не към някаква произволна система от вярвания или тенденции.

В 90-дневната терапия за щитовидната жлеза определено не става дума за лишаване от храна или гладуване. Често се случва, когато хората опитват каквото и да е прочистване, да са склонни да преминат в режим на въздържание и да не се хранят. Не позволявайте това да се случи с вас! Това не само ще затрудни поддържането на промените, но и ще натовари надбъбречните ви жлези, тъй като ще гладувате. За оптимална подкрепа на надбъбречните жлези по време на лечението се опитвайте да се храните на всеки час и половина до два часа. Закуската е от ключово значение.

Запомнете: Става дума да оставите вируса да гладува, а не самите вас. Идеята е да се заредите с вкусна храна, която да подсили щитовидната жлеза и останалата част от тялото ви, за да можете да се отървете от симптомите и да си върнете живота. Особено при Вариант В, когато ще направите най-много промени, които може да са извън обичайната ви рутина, не забравяйте да се храните, за да се чувствате сити, да допълвате храненията с леки междинни хапвания и да планирате предварително, за да не останете без храна по време на пътувания или социални събития.

За емоционална подкрепа, докато се отказвате от някои от непродуктивните храни по време на това прочистване, може да ви е от полза да видите главата "Храна за душата" в книгата на Антъни Уилям "Най-полезните храни". А ако имате нужда от идеи за вкусни и лечебни ястия, разгледайте рецептите, които сме публикували в нашия блог, както и разгледайте 50-те рецепти в книгата "Най-полезните храни".

Докато разглеждате различните варианти в следващите страници, може да ви направи впечатление простотата на месечните планове. Не позволявайте простотата им да ви заблуди. Понякога хората отписват най-простите мерки като твърде прости, за да променят начина, по който се чувстват, а всъщност е точно обратното. Сокът от стъблена целина например, е крайъгълен камък на всеки вариант – чист, неподправен сок от стъблена целина, без добавени суперхрани или прахове. Това е така, защото сокът от стъблена целина сам по себе си е неоткрита суперхрана със сложен хранителен състав. Само самият сок от стъблена целина може да направи своите чудеса. Алкализиращ, богат на ензими, подобряващ електролитите, възстановяващ ДНК, балансиращ кръвната захар, антисептичен и др., този тоник е "проста" стъпка към здравето, която не е за пренебрегване.

Така е и с останалите стъпки. Повечето хора, които дълго време са се борили със симптомите и са опитали много различни лечебни методи, са станали чувствителни. Храносмилателната им система е чувствителна, централната им нервна система е чувствителна – цялото им тяло е чувствително. Техниките в тази терапия са най-добрите за грижа, както за тези чувствителни хора, така и за тези с по-здрав организъм. Когато се приемат сериозно и се прилагат правилно, тези техники притежават голяма сила.

А сега се пригответе да навлезете в нов етап от живота: изцеление, прочистване, прераждане. Нека следващите 90 дни бъдат изпълнени с радост и трансформация.

Вариант А: месец на освобождаване на черния дроб, лимфата и червата

Какво да добавяте

Следните лечебни тоници могат да се добавят към нормалния ви начин на живот, като се използват по време на хранене и закуски. Не е предвидено да изкарате цял ден само на тези течности. Уверете се, че се захранвате с достатъчно храна между тях, за да не останете гладни. Също така имайте предвид, че какъвто и тип философия на хранене да изповядвате, ще искате да се уверите, че някои от лечебните храни и хранителни добавки, които вече споделихме с вас, са част от ежедневието ви, за да имате най-голям шанс за бързо и ефективно оздравяване.

  • Всяка сутрин изпивайте на гладно около половин литър сок от стъблена целина. (Уверете се, че пиете пресен, чист сок от стъблена целина, без други съставки. За инструкции как да го приготвите, вижте статията “Как да си направим сок от стъблена целина”. Ако сте чувствителни и половин литър е твърде много, започнете с по-малко количество и го увеличете. Сокът от стъблена целина е лечебна, а не калорична напитка, така че след това все пак ще имате нужда от закуска, за да се заситите сутринта. Просто изчакайте поне 15 минути, след като сте изпили сока от стъблена целина, преди да консумирате нещо друго).
  • Изпийте около половин литър вода с лимон или лайм по обяд или в ранния следобед. (Изстискайте сока от половин лимон или лайм в половин литър вода.)
  • В късния следобед изпийте около половин литър вода с лимон или лайм.
  • Всяка вечер изпивайте приблизително половин литър вода с алое или сок от краставици. (Указания за приготвяне на прясна вода с алое вижте тук. Ако изберете сок от краставици, ползвайте го чист или изцеден с малко магданоз или кориандър по желание. Ако пътувате и не е възможно да си приготвите вода с алое или сок от краставици, опитайте се вместо това да изпиете допълнително още една вода с лимон вечер).

Какво да избягвате

Как се лекувате

През този месец ще получите подкрепа за черния дроб, лимфата и храносмилателната система, докато протоколът е насочен да се бори с ЕБВ и дава почивка на щитовидната жлеза.

Макар че не бихте си помислили непременно, че здравето на червата е важно за щитовидната жлеза, то е от решаващо значение. Когато нивата на солна киселина (добрата киселина) в стомаха са ниски, непродуктивните киселини са склонни да се издигат нагоре по хранопровода, докато спите, като влияят на щитовидната жлеза и възпрепятстват нейното оздравяване. Сокът от стъблена целина е най-доброто средство за повишаване на солната киселина, така че непродуктивните киселини, причинени от лошите бактерии, да останат настрана.

Сокът от стъблена целина съдържа и минерални соли с неоткрити дезинфекционни свойства, които ги правят антивирусни, убиващи ЕБВ в целия организъм, както и антибактериални към кофактора на ЕБВ – стрептококите, така че помагат за понижаване на вирусния ви товар.

Хидратацията също е от ключово значение тук. Има вероятност да сте хронично дехидратирани – повечето хора са такива. Когато сте дехидратирани, организмът ви не може да отмие правилно остатъците, нито пък мозъкът ви може да функционира на пълни обороти. Свежите сокове и води в този списък са едни от най-хидратиращите тоници на планетата. Те осигуряват жива вода и микроелементи, които съживяват клетките ви и помагат за прочистването на черния дроб и лимфната система от ЕБВ и неговите отпадъци. Водата с лимон и лайм има допълнителното предимство да помага за разбиването на утайките и камъните в жлъчния мехур, което позволява да се увеличи производството на жлъчка в черния дроб, да се повиши нивото на солната киселина в червата и да се намалят лошите киселини, които причиняват киселинен рефлукс. Ако сте човек, който лесно забравя да пие достатъчно вода, ще откриете, че въвеждането на тези тоници в живота ви е невероятно възстановяващо средство. А ако сте човек, който се съобразява с това да пие определен брой чаши вода на ден, можете да замените обичайната си обикновена вода с някои от тези тоници.

Не забравяйте, че ако имате склонност към бърза детоксикация, ще искате да действате с тези промени стъпка по стъпка. А ако сте човек, който изпитва трудности при детоксикацията, или ако са ви казали, че не можете да се детоксикирате (обикновено това върви заедно с диагнозата лупус или синдром на Рейно), знайте, че това често е признак на застоял черен дроб и претоварена лимфна система, поради високо ниво на вирусни отпадъчни вещества. Най-добрият начин за облекчаване на това задръстване, което може да е било диагностицирано или не в лекарския кабинет, е с мерките от този вариант. Тези стъпки са успокоителен, хидратиращ начин да освободите филтриращите системи на тялото си, без да плащате цената на симптомите на детоксикация.

Вижте продължение на статията в "90-дневна терапия за щитовидната жлеза на Лечителя Медиум (част 2)".

Други статии за щитовидната жлеза:

“Истината за щитовидната жлеза”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – как започва всичко”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – обяснение на вашите симптоми (част 1)”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – обяснение на вашите симптоми (част 2)”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – обяснение на вашите симптоми (част 3)”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – допълнителни усложнения (част 1)”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – допълнителни усложнения (част 2)”;
“Рак на щитовидната жлеза”;
“[Видео] Имате ли тиреоидит на Хашимото? – говори Антъни Уилям”;
“Антъни Уилям за безсънието и проблемите със съня при заболявания на щитовидната жлеза”;
“Съветите на Антъни Уилям за лечение на проблеми със съня и защо лошите сънища са добри”;
“Защо жените са по-податливи на заболявания на щитовидната жлеза”;
““Гадаещите тестове” за щитовидната жлеза”;
“Антъни Уилям за лекарствата за щитовидната жлеза”;
“Антъни Уилям за живота без щитовидна жлеза”;
“Антъни Уилям разкрива истината за йода”;
“Антъни Уилям разкрива истината за цинка”;
“Мощни лечебни храни за щитовидната жлеза”;
“Кои храни да избягваме при заболявания на щитовидната жлеза”;
“Лечебни билки и хранителни добавки за щитовидната жлеза”;
“Как сокът от целина помага при заболявания на щитовидната жлеза”;
“Чай за лечение на щитовидната жлеза”;
“Лебен бульон за щитовидната жлеза”;
“Лечебен сок за щитовидната жлеза”;
“Лечебно смути за щитовидната жлеза”.

 

Подобни публикации

[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
Този еликсир е мощно средство за поддържане на кожата. Оксидативният стрес може да натрупа токсини и основата на дермата да отслабне. За да
Прочети още
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.