Антъни Уилям за лекарствата за щитовидна жлеза

Антъни Уилям за лекарствата за щитовидна жлеза

В продължение на векове е било популярно схващането, че ако някоя част от тялото ви е болна, я лекувате, като консумирате същата част от тялото на животно. Ако например кракът ви е болен, може да изядете агнешки бут, за да го оздравите. Ако мозъкът или бъбрекът ви са в беда, се е смятало, че трябва да изядете съответно мозък или бъбрек. Ако някой е имал проблем с очите, са го съветвали да консумира очната ябълка на животно по някакъв начин, форма или рецепта. Между другото, това не се е ограничавало само до народното лечение. Това е било преобладаващо медицинско знание, което лекарите са изучавали в най-престижните медицински университети по време на обучението си.

Проблемът с този начин на лечение е, че той никога не е действал. Кракът, мозъкът, бъбрекът, окото или друга част от тялото са продължавали да се влошават, освен ако не откриете друг начин на лечение – не че това е било признавано. Теорията изглеждала толкова логична на пръв поглед, че продължила да се ползва с доверие през всички векове на Средновековието в продължение на стотици години. (И вярвате или не, тя запазва доверието си и в днешния свят на хранителните добавки, където все още съществува убеждението, че ако погълнете капсула, в която има материал от мозъка или жлъчката на черния дроб, тя по някакъв начин ще помогне на собствения ви мозък или черен дроб.) По времето, когато гушата започва да се превръща в широко разпространен проблем сред населението заради индустриалната революция, това все още е теория, която лекарите използвали в набора си на средства за лечение. Така един лекар решил да провери дали предлагането на изсушена и смляна свинска щитовидна жлеза на пациент с гуша ще намали подуването на щитовидната жлеза. За пръв път в историята на лечението на части от човешкото тяло с части от животинско тяло, това проработило. През XIX в. изсушената щитовидна жлеза се превръща в обичайно средство за лечение на гуша, което можете да вземете от аптеката. Никой не знаел защо това средство води до намаляване на гушата, но с удоволствие се съгласявали с него.

Наистина ли е било чудодейно лекарство? Не! Консумацията на щитовидна жлеза действала на тези ранни пациенти само защото тогавашните гуши били причинени от сериозен недостиг на йод (поради индустриализираната обработка на храните, която лишавала храната от хранителни вещества), съчетан с токсично претоварване от замърсената околна среда, а свинската щитовидна жлеза им предлагала богат източник на йод, който да балансира здравето им.

С течение на времето широко разпространеният йоден дефицит отворил пътя на първата вълна от ранния, развиващ се вирус на Епщайн-Бар, да се насочи към щитовидната жлеза – макар че вирусът все още бил толкова слаб, че била необходима само малка доза йод, антисептик, за да се убие проблемният ЕБВ, а изсушената свинска щитовидна жлеза осигурявала точно това.

С времето ЕБВ мутирал и станал по-силен и хората развили по-големи проблеми от йодно-дефицитни гуши и не толкова агресивните, нискостепенни вирусни гуши – те развили симптомите на ЕБВ, които разгледахме в статиите за заболяванията на щитовидната жлеза. И все пак изглежда, че изсушената щитовидна жлеза е имала значение при много от тези пациенти. Защо? Не защото медикаментът им е предлагал Т4 или Т3 – това няма нищо общо със заместването на хормоните на щитовидната жлеза. По-скоро защото със изсушената свинска щитовидна жлеза медицината несъзнателно се е натъкнала и на първото си стероидно съединение. Концентрираните хормони в животинската щитовидна жлеза действали на някои пациенти като имуносупресивно, противовъзпалително лекарство, с което отокът на щитовидната жлеза намалявал, другите вирусни симптоми отслабвали и изглеждало, че човек се подобрява. В действителност отварата е предизвиквала спиране на реакцията на имунната система към ЕБВ.

Истината за хормоните на щитовидната жлеза

Днешните лекарства за щитовидна жлеза съвсем не са далече от старите такива. Някои от тези лекарства всъщност все още се произвеждат от изсушена свинска щитовидна жлеза. Други са синтетични. Така или иначе, сегашните лекарства за щитовидна жлеза действат като стероиди точно както онези от началото, въпреки че много лекари не осъзнават това и никой не знае, че стероидният ефект е причината, поради която някои хора могат да усетят малко повече енергия, яснота на ума и подобрения в съня, когато започнат да приемат лекарства за щитовидната жлеза. Това е само частично облекчение на техните нискостепенни вирусни инфекции.

Друга често срещана причина, поради която някои хора усещат облекчение или губят тегло при прием на лекарства за щитовидната жлеза, няма нищо общо със самото лекарство. Както вече споменахме, преобладаващото мнозинство от хората, които виждат тези подобрения, са тези, които едновременно с приема на лекарствата са променили и диетата си, преминали са на хранителни добавки и/или са започнали да се движат повече. Именно това отстраняване на любимите храни на ЕБВ, съчетано с подсилващи имунната система хранителни вещества и подобрения в начина на живот, променя здравето на тези хора към по-добро. (Приемането на лекарства за щитовидната жлеза в продължение на години допринася за бавното функциониране на черния дроб, а тъй като лекарството е стероидно съединение и за недостатъчната активност на надбъбречните жлези. Тези фактори обикновено водят до увеличаване на теглото в областта на корема и на други места в тялото).

Медицинските среди погрешно смятат, че горепосочените подобрения се дължат на заместването на хормоните на щитовидната жлеза – макар че в действителност то няма нищо общо с заместването на хормоните, които организмът на човек трудно произвежда или преобразува. Независимо дали са животински или синтетични, хормоните в тези лекарства не са биоидентични на човешките щитовидни хормони, което означава, че в тях липсват ключови химични съединения, които все още не са открити и които отличават човешките щитовидни хормони. (Освен това тироксинът в лекарствата за щитовидна жлеза по същество заблуждава хипофизата, изпращайки ѝ съобщение, че щитовидната жлеза произвежда достатъчно от своите хормони, за да задоволи нуждите на организма.)

Мислете за разликата между синтетичния тироксин, изсушения животински тироксин и човешкия тироксин като за разликата между храненето на бебето с фабрична формула, краве мляко или кърма. Вече разполагаме с достатъчно изследвания, за да знаем, че дори и някои външни източници да се доближават, майчиното мляко не може да бъде заместено адекватно. Ще дойде ден, в който изследванията ще разкрият същото и за човешките хормони на щитовидната жлеза. (Единственият източник, който може да замести тези хормони, идва отвътре в тялото – това е специалната смес, която надбъбречните жлези произвеждат като компенсация за недостатъчно активната щитовидна жлеза.) Когато някой има лоша реакция към лекарствата за щитовидна жлеза, а това се случва при хиляди хора, причината е, че организмът му е толкова добре настроен към тази разлика, че не може да понесе хормони, които идват от нечовешки източник.

Това, което трябва да имаме предвид е, че независимо дали човек се чувства по-добре, по-зле или по същия начин при прием на лекарства за щитовидната жлеза, те не са предписани за самата щитовидна жлеза – те не я лекуват. Много пациенти не са наясно с това. Те си мислят, че тъй като са отишли на лекар и са получили рецепта за лечение на симптомите на щитовидната жлеза, рецептата лекува самия проблем. Междувременно ЕБВ може да продължи да уврежда щитовидната жлеза (и да предизвиква други влошаващи се симптоми), а заболяването на щитовидната жлеза може да продължи да прогресира. Ако приемате лекарства за хипотиреоидна болест, все още ще имате хипотиреоидна болест и все още ще имате ЕБВ, освен ако не предприемете експресните мерки, които Антъни Уилям разглежда в Част III "Възкресение на щитовидната жлеза" на книгата си “Лечителят медиум: Изцеление на щитовидната жлеза”, за да се отървете от вируса и да се погрижите за щитовидната си жлеза.

Това обяснява защо може да продължите да наддавате тегло, да страдате от косопад, да се чувствате уморени и като цяло да страдате дори след като сте започнали да приемате лекарства за проблеми с щитовидната жлеза. Това е често срещано преживяване за милиони хора: те усърдно приемат лекарствата си всеки ден и въпреки че тези лекарства водят до резултати от тестовете за щитовидната жлеза, които показват нормални нива на хормоните, щитовидната им жлеза се влошава с годините, защото никой не е знаел да потърси основния проблем и да се справи с истинската причина.

Има хора, на които са отстранени щитовидните жлези и които не са приемали никакви лекарства за щитовидната жлеза, да се чувстват отлично, след като са се отървали от ЕБВ. Има и хора, които са приемали лекарства за щитовидната жлеза, със или без щитовидна жлеза, и които все още не са се отървали от ЕБВ, които се чувстват ужасно. Ако по-доброто усещане се дължеше единствено на хормоните на щитовидната жлеза, нито един от тези сценарии нямаше да съществува – хората, които са с отстранена щитовидна жлеза, щяха да се нуждаят от лекарства за щитовидната жлеза, за да функционират, а всички, които са на лекарства за щитовидната жлеза, щяха да бъдат възстановени и здрави. Реалността е такава, че всичко е свързано с вируса на щитовидната жлеза – Епщайн-Бар. Когато ЕБВ е налице и е активен, той ще се отрази неблагоприятно на здравето на някого, независимо дали приема лекарства за щитовидната жлеза.

Спомняте ли си и хормоните на надбъбречните жлези, които разгледахме в статията "Истината за щитовидната жлеза"? Тъй като надбъбречните жлези произвеждат адреналинови смеси, които заместват хормоните на щитовидната жлеза, когато тя е недостатъчно активна, по същество тялото ви създава свое собствено лекарство. Въпреки че са достатъчно близки до истинските хормони на щитовидната жлеза, за да ги използва тялото ви по същия начин, те се различават достатъчно фино, за да може кръвните тестове да не уловят тези смеси като хормони на щитовидната жлеза. В резултат на това лекарите ще предписват лекарства за щитовидната жлеза, без да знаят, че ендокринната ви система произвежда доза от собственото си предписание, за да замести задачите на щитовидната жлеза. Там, където тялото наистина се нуждае от помощ е, когато имаме нужда от подкрепа на имунната система за понижаване на вирусния товар.

Докато предприемате стъпките в тази книга, за да се освободите от ЕБВ, ако искате и наистина да подкрепите хормоните на щитовидната жлеза, можете да си направите собствен тоник за щитовидната жлеза, като следвате инструкциите в глава 25, "Техники за лечение на щитовидната жлеза".

Медикаменти за щитовидната жлеза и показанията на TSH

Важно е да се разбере истинската връзка между показанията на TSH и лекарствата за щитовидната жлеза, защото тя често се разбира погрешно.

Ето един често срещан сценарий: резултатите от кръвния ви тест показват показание на TSH от 10,0, което вашият лекар счита за начало на хипотиреоиден проблем и затова ви предписва лекарства. След като започвате да приемате лекарството, отивате отново на кръвен тест и този път показанията ви са в диапазона от 4,0 до 5,0. Лесно е да си помислите, че това означава, че щитовидната ви жлеза се лекува.

Всъщност всичко, което се случва е, че хормоните на щитовидната жлеза в организма ви от лекарствата заблуждават хипофизата, казвайки ѝ, че произвеждате достатъчно хормони, така че хипофизата ще произвежда по-малко от своя щитовидно-стимулиращ хормон. Това по-ниско показание на TSH дава фалшиво чувство за сигурност; самата ви щитовидна жлеза не получава никакво облекчение от лекарствата. Според начина, по който наистина функционира организмът ви, нивото на TSH все още трябва да е 10,0. Лекарствата само го маскират.

С течение на времето, тъй като на ЕБВ не се обръща внимание и той все още е силно активен в щитовидната жлеза, вероятно поради отключващи фактори в живота ви, работата на щитовидната ви жлеза ще продължи да се влошава. Това означава, че след известно време ще се върнете при лекаря, приемащ лекарствата, и тези нива на TSH ще са се покачили отново. Много е вероятно лекарят да ви изпише още по-високи дози лекарства. (Ако сте човек, който не изпитва много отключващи фактори в живота си, дозите на лекарствата за щитовидната жлеза може да останат стабилни за по-дълъг период от време, преди да се увеличат.) След години показанията на TSH може отново да достигнат 10,0 – което означава, че без лекарствата, които замъгляват резултатите, те наистина биха били 20,0. Хипотиреоидизмът не се лекува от лекарства, а само изглежда така.

Този ефект на лекарствата за щитовидната жлеза върху показанията на TSH е като да поставите лепенка върху дълбока, замърсена прободна рана. Раната ще продължи да гнои, ако не се полагат подходящи грижи за нея – ако някой не ви каже: "Ей, защо се разхождаш с инфектирана прободна рана?".

Или си представете ефекта на лекарствата върху показанията на TSH като изваждане на батерията от детектор за дим: макар и да ви успокоява, защото пиукането спира, единственото, което сте направили, е да изключите алармената система, а не да потушите пожара.

Атрофия на щитовидната жлеза

Добре е да знаете за един страничен ефект от продължителната употреба на лекарства за щитовидната жлеза, който е напълно неизвестен за медицинските проучвания и науката: при някои хора лекарствата за щитовидна жлеза могат да я накарат да намали производството на хормони, така че жлезата бавно да атрофира и да се свие с течение на времето. По същество медикаментите притъпяват щитовидната жлеза.

Точно както мускулите ви трябва да се използват, за да останат силни, така и щитовидната жлеза трябва да изпълнява редовно своята работа, за да остане във форма. Това е като, когато снежна буря ви държи затворени на закрито – отначало може да се чувствате разочаровани. Ако обаче бурята продължи известно време, ден след ден свиквате с принудителния мързел. Оставането цял ден по пижама ви се струва все по-удобно и естествено, така че когато бурята отмине, перспективата да се размърдате и да се върнете към света навън ви се струва твърде голяма. Ето това може да се случи с течение на времето с щитовидната жлеза при продължителна употреба на лекарства за щитовидна жлеза. Щитовидната жлеза губи част от желанието си да произвежда хормони – на практика се чувства задушена – защото лекарствата казват на хипофизата, че се произвеждат достатъчно Т4 и Т3, така че щитовидната жлеза не получава сигналите на TSH, които я поддържат в движение.

Не че трябва да се притеснявате. Този вид частична атрофия на щитовидната жлеза се случва само на някои хора, които са били прекомерно лекувани с хормони на щитовидната жлеза, отпускани по лекарско предписание, в продължение на няколко години – не е като да се случва на всеки, който приема лекарства за щитовидната жлеза. И дори когато лекарствата за щитовидната жлеза намаляват работата ѝ, тя ще се противопостави на това и ще произвежда известно количество щитовиден хормон независимо от всичко. Освен това радиоподобните честоти на щитовидната жлеза, които следят и насърчават хомеостазата, ще продължат да функционират в условията на атрофия. (Не забравяйте, че неоткритите хормони на щитовидната жлеза R5 и R6, които играят роля в тези честоти, е практически невъзможно да бъдат изчерпани). Все пак това е един от възможните странични ефекти, за които трябва да знаете.

Както вече отбелязахме в редица статии, щитовидната ви жлеза е устойчива. Затова трябва да знаете също, че когато започнете да предприемате стъпки за укротяване на ЕБВ и съживяване на щитовидната жлеза, това връща интелигентността на щитовидната жлеза към живот. Високотехнологичната база данни на щитовидната ви жлеза е в състояние да преодолее състоянието на атрофия и щитовидната ви жлеза се връща към функционирането си по начина, по който трябва да функционира.

Какво трябва да знаете за спирането на лечението на щитовидната жлеза

Ако сте взели решение за намаляване или спиране на приема на лекарства за щитовидната жлеза заедно с вашия лекар, трябва да знаете някои основни моменти.

Първо, когато някой употребява лекарство, като например предписаното за щитовидната жлеза, черният дроб автоматично го абсорбира и обработва, тъй като черният дроб е защитник на организма от всички външни вещества. Колкото по-високи са дозите, които сте приемали, и колкото по-дълъг е периодът, в който сте ги приемали, толкова повече лекарства е абсорбирал черният ви дроб и все още ги задържа. Това не е нещо, което се измерва в лекарския кабинет – медицинските проучвания и науката все още пренебрегват този факт. Ако вземете черния дроб на човек, който е приемал лекарства за щитовидна жлеза в продължение на много години, изстискате го, дехидратирате цялото това лекарство, което сте изстискали, и го поставите в капсули, бихте могли да напълните стотици бутилки с лекарства за щитовидната жлеза.

Ако току-що сте започнали да приемате лекарства за щитовидната жлеза, кръвните ви тестове може да не регистрират никаква разлика в нивата на хормоните ви в началото, защото черният ви дроб абсорбира повечето от тях много бързо. В резултат на това с течение на времето лекарят ви може да предпише по-високи дози, които вероятно ще продължат да се поглъщат от черния дроб. В определен момент – при всеки е различно; може да отнеме и 10 години – натрупването на лекарства за щитовидната жлеза в черния дроб може да стане токсично и обременяващо за органа и той бавно ще започне да освобождава лекарствата обратно в кръвта, понякога на периодични изблици, защото е претоварен. Когато това се случи, то ще обърка кръвните тестове, което ще накара лекаря ви да помисли, че произвеждате повече хормони на щитовидната жлеза, отколкото в действителност – още една причина, поради която те са само “гадаещи тестове” и лекарите се оказват принудени непрекъснато да коригират протоколите за много пациенти.

В много случаи лекарите ще видят, че резултатите от изследванията на щитовидната жлеза се връщат с по-добри нива и ще си помислят, че това се дължи на по-добрата работа на щитовидната жлеза, докато в действителност причината е, че черният дроб е достигнал своята граница на запълване и е започнал да освобождава лекарства обратно в кръвта. Лекарството, което се освобождава обратно в кръвообращението, обаче не е толкова активно или потентно, колкото когато сте го приели за първи път. То има само около 5% от силата си, носейки ефекта на лепенка за организма.

И тъй като то се връща обратно в кръвообращението, по този начин – вместо да бъде погълнато, разградено в стомаха и усвоено чрез храносмилането – организмът ви може да прояви нежелана реакция и да проявите непоносимост към лекарството си. Това често може да доведе до усещане за алергия по някакъв начин, когато усещате подуване или сърцебиене, или имате затруднения със съня, въпреки че никога преди не сте имали този проблем. Когато се случи някоя от тези реакции, често се налага да преминете от синтетични към комбинирани натурални лекарства или обратното, или дори да бъдете принудени да спрете изцяло приема на лекарства за щитовидната жлеза, тъй като организмът ви е станал прекалено чувствителен към тях. Дори и без този ефект на преливане, лекарствата за щитовидната жлеза, приемани за продължителен период от време – някои хора ги приемат повече от 20 години – могат да окажат допълнителен натиск върху черния дроб, който и без това е станал муден и застоял от ЕБВ, което с течение на времето може да доведе до по-голямо наддаване на тегло, наред с други симптоми.

Ако приемате лекарства за щитовидната жлеза от дълго време, може да искате да говорите с лекаря си за по-ниски дози, за да може черният дроб да извърши детоксикация. Много внимавайте с него и не вземайте решението сами. Понякога хората решават, че искат да спрат лекарствата си за щитовидната жлеза наведнъж, което води до апстинентни епизоди. Ефектът може да бъде непреодолим, като симптоми като умора се връщат веднага. Хората често стигат до заключението, че имат нужда от лекарствата, затова се връщат към тях, чувствайки, че ще бъдат зависими за цял живот.

Ето какво всъщност се случва с тези симптоми: на първо място, трябва да се има предвид абстиненцията. Когато някой е приемал стероиди в продължение на години, организмът изпада в шок, когато тези лекарства изчезнат внезапно и резултатът може да бъде сериозен физически дискомфорт. По тази причина лекарите знаят, че трябва да отстраняват пациентите от други стероиди много бавно и не бива да се отнасят по-различно към лекарствата за щитовидната жлеза.

Второ, когато спрете приема на лекарства за щитовидната жлеза изведнъж, черният дроб получава незабавно чувство за освобождение и освобождава старите лекарства за щитовидна жлеза, които е абсорбирал с течение на времето, обратно в кръвта, често много бързо. При внезапното попадане на всички тези хормони в кръвообращението организмът може да реагира неблагоприятно и да предизвика симптоми, които хората погрешно определят като зависимост от лекарствата за щитовидната жлеза, а всъщност са симптоми на детоксикация. За човек, който е приемал лекарства за щитовидна жлеза само от три месеца до една година, детоксикацията може да не е толкова страшна – може да преживеете само един ден или седмица, в която да се чувствате малко уморени, в зависимост от дозата, която сте приемали. Ако сте приемали лекарства за щитовидната жлеза повече от година, бавното им спиране е особено важно, за да не претоварите организма си. Тази детоксикация на черния дроб в крайна сметка е полезна, тъй като помага за отпушването му и предотвратява натрупването на повече килограми.

Когато преценяват колко време трябва да отнеме процесът на прекъсване на лечението на пациентите, лекарите винаги трябва да вземат предвид колко дълго някой е приемал медикаменти за щитовидната жлеза – това оказва реално влияние върху здравето и благосъстоянието на пациента, когато той намалява дозите си. Ако някой е приемал лекарства за щитовидната жлеза само от две до пет години, дозата трябва да се намали с една четвърт наведнъж в продължение на поне два месеца. Ако някой е приемал лекарства за щитовидната жлеза от пет до десет години, процесът на намаляване на дозата трябва да продължи поне четири месеца. Ако някой е приемал лекарства за щитовидната жлеза в продължение на 10 до 20 години, отвикването трябва да продължи поне шест месеца. А ако някой е приемал лекарства за щитовидната жлеза повече от 20 години, процесът на отвикване трябва да отнеме поне една година. Много е важно да се знае, че независимо от това колко дълго пациентите са приемали лекарства за щитовидната жлеза, тяхната чувствителност трябва да бъде взета предвид. Някой вече може да се е сблъскал с неврологична умора или друг неврологичен симптом или състояние, причинени от ЕБВ, което може да засили реакцията на този човек при спирането на лекарствата. Ако вие сте пациент, който иска да намали дозите си, консултирайте се с вашия лекар за това какво е най-добре за вас.

Междувременно щитовидната ви жлеза все още произвежда собствени хормони до известна степен, а освен това надбъбречните ви жлези произвеждат онези хормони, които не се регистрират на тестовете като резервни. За да им окажете подкрепа, целта ви трябва да бъде да станете активни, за да изхвърлите ЕБВ от системата си и да възстановите здравето на щитовидната си жлеза с помощта на инструментите в тази книга, за да може жлезата да възстанови баланса си и да произвежда нивата на хормоните, които е предназначена да произвежда. Това ще ви подкрепи, докато лекарствата напускат организма ви, така че да имате най-добрия шанс да се чувствате отлично.

Нива на разкриване

Някои напредничави медицински специалисти са разбрали ограниченията на изследването на щитовидната жлеза. Те са забелязали пациенти, които имат класически симптоми на хипотиреоидизъм и чиито изследвания са в нормални граници. Тези лекари все пак предписват на пациентите лекарства за щитовидната жлеза и понякога пациентите започват да се чувстват по-добре. Това, че най-накрая са взети на сериозно и са чути по този начин, е напредък за пациентите с проблеми с щитовидна жлеза.

Това е много по-добре от дните, когато дадена жена е посещавала лекар с хронични мистериозни симптоми и е чувала, че всичко е наред. "Просто трябва да се упражнявате повече", е бил съветът, който са получавали. Или: "Намерете си хоби. Просто имате твърде много свободно време." Това е типът грешно диагностициране, който може да накара човек да загуби всякакво доверие в способностите си за възприемане.

Новият подход е и по-просветен, отколкото когато жена е посещавала лекаря с болки, сърцебиене, напълняване, косопад, загуба на памет и объркване и чува, че всичко е заради хормонален дисбаланс и че преминава през менопауза или перименопауза. Този тип диагноза кара безброй жени да се чувстват стари доста преди това да е нужно и да започнат да вярват, че страданието е естествена част от стареенето. (Не е така!)

Когато щитовидната жлеза участва в оценката на лекаря за хроничните здравословни проблеми на пациента, това е напредък. Когато този лекар признае, че щитовидната жлеза може да е замесена, дори ако тестовете не откриват проблеми или че лекарствата от смесен тип са по-добри от синтетичните, това е още по-напредничаво.

И все пак тези разкрития все още не са факт. Това са постижения за учебниците по история. Истините, които току-що разкрихме – за това как ЕБВ е истинската причина за проблемите с щитовидната жлеза и много повече, за това какво наистина означават симптомите ви, за това как работят тестовете за щитовидна жлеза и за това как лекарствата за щитовидна жлеза напълно пропускат и заобикалят основната причина за вашето заболяване – са важни за вашия живот точно сега. Разкритието, че щитовидната ви жлеза е пратеник, а не проблем, е знанието на експертно ниво, от което се нуждаете, за да си осигурите по-светло бъдеще.

Докато напредвате със здравето си, може да е лесно да се разсеете. Ще изплуват нови теории, старите ще се обновяват и преработват и може да се запитате дали информацията за щитовидната жлеза, която чувате по телевизията или четете в най-новата литература, е това, което трябва да слушате наистина. Запомнете това: докато една теория за щитовидната жлеза хвърля вината върху вас, вашето тяло или само върху отключващите фактори, тя не е правилна. Докато едно лечение не преследва основния вирус, то няма да реши нищо.

За да ви въоръжим срещу толкова много конкурираща се и объркваща дезинформация, ще насочим вниманието ви към II-ра част на книгата на Антъни Уилям “Лечителят медиум: Изцеление на щитовидната жлеза” за често срещаните грешки относно хроничните заболявания. Като научите за тези основни грешки, които спъват напредъка на медицината, ще придобиете нова яснота, доверие и свобода, за да можете най-накрая да се излекувате.

За статията са използвани материали от книгата на Антъни Уилям"Изцеление на щитовидната жлеза". Очаквайте скоро в нашия блог, още статии по темата!

Други статии за щитовидната жлеза:

“Истината за щитовидната жлеза”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – как започва всичко”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – обяснение на вашите симптоми (част 1)”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – обяснение на вашите симптоми (част 2)”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – обяснение на вашите симптоми (част 3)”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – допълнителни усложнения (част 1)”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – допълнителни усложнения (част 2)”;
“Рак на щитовидната жлеза”;
“[Видео] Имате ли тиреоидит на Хашимото? – говори Антъни Уилям”;
“Антъни Уилям за безсънието и проблемите със съня при заболявания на щитовидната жлеза”;
“Съветите на Антъни Уилям за лечение на проблеми със съня и защо лошите сънища са добри”;
“Защо жените са по-податливи на заболявания на щитовидната жлеза”;
“90-дневна терапия за щитовидната жлеза на Лечителя Медиум (част 1)”;
“90-дневна терапия за щитовидната жлеза на Лечителя Медиум (част 2)”;
““Гадаещите тестове” за щитовидната жлеза”;
“Антъни Уилям за живота без щитовидна жлеза”;
“Антъни Уилям разкрива истината за йода”;
“Антъни Уилям разкрива истината за цинка”;
“Мощни лечебни храни за щитовидната жлеза”;
“Кои храни да избягваме при заболявания на щитовидната жлеза”;
“Лечебни билки и хранителни добавки за щитовидната жлеза”;
“Как сокът от целина помага при заболявания на щитовидната жлеза”;
“Чай за лечение на щитовидната жлеза”;
“Лебен бульон за щитовидната жлеза”;
“Лечебен сок за щитовидната жлеза”;
“Лечебно смути за щитовидната жлеза”.

Подобни публикации

[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.