Шейк със сок от ечемичена трева на прах

Шейк със сок от ечемичена трева на прах

Естествените натрий, калий и глюкоза, които плодовете и зеленолистните зеленчуци осигуряват, са жизненоважни за правилното функциониране на организма и са от съществено значение за всички, които се борят с надбъбречната умора и множеството здравословни състояния, повлияни от лошото здраве на надбъбречните жлези.

Ако страдате от надбъбречна умора или вирусни проблеми, опитайте редовно да включвате зрели банани в ястията и закуските си. Бананите спомагат за стимулиране на богатото производство на електролити благодарение на изобилните си нива на аминокиселини и изключително биодостъпен калий, които работят заедно. Превъзходната способност на бананите да възстановяват организма прави този плод една от най-добрите храни, които можете да консумирате преди и след тренировка. Така че следващия път, когато се подготвяте за тренировка, опитайте да похапнете банан или да хвърлите един в чантата си за почерпка след тренировка. Страдате ли от колит, синдром на раздразнените черва (IBS) или болест на Крон? Бананите могат да помогнат за облекчаване на тези състояния, както и на стомашните спазми и други стомашно-чревни разстройства, които до голяма степен се влияят от стреса. 

Фурмите притежават редица лечебни свойства, които могат да повлияят положително на здравето ви, а вкусната им сладост ги прави фантастична закуска, както и лесен и здравословен начин за подслаждане на ястие. Въпреки че истинският брой все още не е регистриран, фурмите съдържат близо 70 биоактивни минерала. Тези минерали предлагат фантастична подкрепа за надбъбречните ви жлези, които винаги могат да се възползват от помощ поради стреса и натовареността на съвременния живот. Фурмите са изключително богати на аминокиселини, въпреки че изследователите все още не са установили точното им количество. Левцинът и другите аминокиселини, които този плод съдържа, помагат за повишаване на съдържанието на калий, така че мускулите и нервите да получат изключителна подкрепа. 

Един от зелените продукти, които често препоръчвам заради невероятните му лечебни свойства, е сокът от ечемичена трева на прах. Този прекрасен зелен прах може да се добавя към вода, кокосова вода, сокове или смутита, за да ви осигури допълнителни хранителни вещества. Екстрактът от сок от ечемична трева на прах съдържа висококачествен протеин, който организмът може лесно да приеме и използва, както и 20 аминокиселини. Ако работите за по-добра поддръжка на щитовидната си жлеза, екстрактът от сок от ечемичена трева на прах може да предложи огромна помощ. Тази храна може да помогне за освобождаването на щитовидната жлеза от токсини и тежки метали. Може да е изненадващо да научите, че екстрактът от сок от ечемичена трева на прах не съдържа глутен и в резултат на това може да се консумира от всеки, който страда от целиакия или непоносимост към глутен. Причината за това е, че младата трева, използвана за създаването на сок от ечемичена трева на прах, се събира, преди тревата да даде зърно. 

Научете повече за физическите, емоционалните и духовните свойства на тези и други храни в книгата "Най-полезните храни".

Днешната рецепта ви предлага един вкусен начин да включите в диетата си сок от ечемичена трева на прах. Основата от банани в тази рецепта придава неповторима сладка кремообразност, която напомня на млечните шейкове, на които може би сте се наслаждавали като деца. Добавянето на екстракта от ечемичена трева на прах не е задължително, но ви дава особено силен баланс на хранителни вещества. Това е идеална закуска или междинна закуска, която е чудесна и за моментите, когато сте в движение.

Шейк със сок от ечемичена трева на прах

Съставки:

Начин на приготвяне:

Блендирайте всички съставки във високоскоростен блендер до гладка смес.

За по-гъсто мляко добавяйте бавно вода, докато постигнете желаната от вас консистенция. Изсипете в чаша и се насладете!

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тяло
Прочети още
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
В организма ни могат да се съдържат различни киселини. Има добра солна киселина, от която се нуждаем и която е сбор от стомашни киселини. Ко
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.