В наши дни приемът на витамин Б12 е изключително необходим. Запасите на организма от Б12 намаляват с всяко следващо поколение и дефицитите нарастват с тревожна скорост. Всъщност, днес почти всеки има недостиг на витамин Б12.

Дори ако си направите кръвен тест, който показва, че имате високо съдържание на Б12, това не означава непременно, че това е видът Б12, който тялото ви може да използва.

Тялото разчита на Б12 за хиляди ежедневни функции.

Б12:

 • От решаващо значение за нервната система
 • Поддържа и възстановява ендокринната система
 • Подобрява психическото и емоционалното здраве
 • Изгражда имунната система
 • Предпазва от невротоксини, отделяни от вируси като ЕБВ (Епщайн-Бар)
 • Укрепва невротрансмитерните химически съединения
 • Поддържа нивата на хомоцистеин, което помага за намаляване на възпаленията
 • Има решаващо значение за метилирането 
 • Помага при комуникацията на чернодробните клетки
 • Помага за предпазване от забавяне на функцията на черния дроб
 • Укрепва хепатоцитите и всички останали чернодробни клетки, както и чернодробните лобули
 • Помага за предотвратяване атрофията на кръвоносните съдове на черния дроб
 • Полезен е за всеки симптом и състояние

Най-добрият вид за приемане е Б12 с метилкобаламин и аденозилкобаламин. Заедно те правят перфектната комбинация, за да поддържат вашите нужди от Б12. Метилкобаламинът е полезен за очите, слуха, сърцето, нервната система и надбъбречните жлези, а аденозилкобаламинът е полезен за вашата централна нервна система, далак, панкреас, черен дроб и ендокринна система. От решаващо значение е да имате и двата вида Б12. Те работят като екип, за да помогнат за предизвикателствата, срещу които сме изправени на тази планета, емоционалните трудности и физическите борби, през които можем да преминем. Те работят в комбинация, за да се борят заедно с препятствията. Това е комбинирана сила на коензима.

За създаването на тази статия са използвани материали от Антъни Уилям - Medical Medium®

Антъни Уилям, създател на световното движение за сок от целина и автор на бестселъри №1 в класацията на "Ню Йорк Таймс" - "Лечителят Медиум: Прочистване за здраве", "Лечителят Медиум: Помощ за черния дроб", "Лечителят Медиум: Най-полезните храни", "Лечителят Медиум", “Thyroid Healing”, “Celery Juice” и “Brain Saver” (все още не преведени на български език), е роден с уникалната способност да разговаря с Духа на състраданието, който му предоставя изключително точна информация за здравето, изпреварваща времето си.

Подобни публикации

[ВИДЕО] Ти можеш да се излекуваш
[ВИДЕО] Ти можеш да се излекуваш
“Ако все още не сте били възпрепятствани от симптом или здравословно състояние, значи не сте се сблъскали с истинската реалност, в която милиони хора страдат ежедневно и често са лишени от възможността да функционират и да живеят пълноценно. Такава е реалността за хронично болните, които се борят да намерят отговор на въпроса защо са болни. Невъзможно е да знаете, ако не сте били на тяхно място и няма да разберете, докато не го преживеете сами.
Прочети още
12 хранителни добавки за подкрепа на имунната система
12 хранителни добавки за подкрепа на имунната система
В наши дни се сблъскваме с повече неща, отколкото когато и да било преди. Всеки ден имунната ни система воюва за нас, защитавайки ни от непрестанно нахлуване на нашественици, включително патогени, токсични тежки метали, химикали и други токсини. Имунната ни система е съсредоточена върху това да ни поддържа в безопасност, силни и здрави в лицето на всички тези заплахи, нашествия и излагания. Но при толкова много неща, с които трябва да се борим, имунната ни система се нуждае от помощ, за да продължи да води борбата и да може да победи. Именно тук се появяват инструментите за подпомагане на имунната система. Тези 12 билки и хранителни добавки са отлични за укрепване на имунната система.
Прочети още
Сок от ечемичена трева на прах – лечебни ползи
Сок от ечемичена трева на прах – лечебни ползи
Ечемичената трева е една от най-богатите на хранителни вещества храни в природата и се използва от древни времена за медицински и лечебни цели. Сокът от ечемичена трева на прах (да не се бърка с ечемичена трева на прах) е един от най-добрите начини за консумация на тази храна, тъй като концентрира хранителните свойства и е най-лесният начин за храносмилане, асимилиране и използване на хранителните вещества от организма.
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.