10 от най-добрите храни за лечение на настинка и грип

10 от най-добрите храни за лечение на настинка и грип

Всяка от тези 10 храни е чудесен избор, който ще ви помогне да се излекувате от настинка или грип. А ако ги включите целогодишно в диетата си или по време на повишено излагане на вируси, те ще ви помогнат да предотвратите настинките и грипа. 

Когато почувствате първите признаци на настинка или грип, опитайте да фокусирате диетата си предимно към тези 10 храни. Диета, която е изцяло или предимно с лечебни течности, като пресни плодови и зеленчукови сокове, ще ви помогне да се излекувате възможно най-бързо, особено ако имате температура.

Тези храни са важни не само за предотвратяване и възстановяване от настинка и грип, но и за укрепване и изграждане на имунната система, за лечение на хронични заболявания и симптоми, за детоксикация на организма и много други. Колкото повече ги включвате редовно, толкова повече ще се лекувате и толкова по-добре ще се чувствате с течение на времето!

Сокът от стъблена целина убива патогенните микроорганизми, включително грипните вируси. Уникалната форма на витамин Ц в него не се нуждае от преобразуване от черния дроб, което означава, че той незабавно укрепва имунната система. Пийте по половин литър или повече чист сок от стъблена целина на гладно. Прочетете “Medical Medium Celery Juice” (все още не преведена на български език), за повече информация как да използвате това билково лекарство за лечение. (Ако английският език ви затруднява, можете да прочетете всички статии за сок от стъблена целина, които сме превели в нашия блог.

Сокът от краставици има противовъзпалителни съединения и агенти, които помагат за успокояване на температурата, както като наливате вода върху огън. Той също така е дълбоко подмладяващ и хидратиращ. Пийте по половин литър или повече чист сок от краставици на гладно. Или го пийте по всяко време, когато имате повишена температура. (Повече по темата можете да прочетете в статията: “Сок от краставици”.)

Водата с лимон е отлична за имунната система, детоксикира черния дроб и тялото, рехидратира и дори помага при гадене. Изстискайте половин лимон в половин литър вода всяка сутрин. Направете си още, за да пиете през целия ден. (Повече по темата можете да прочетете в статията: “Вода с лимон”.)

Водата с джинджифил помага за предотвратяване на настинки и простудни заболявания и облекчава умората, гаденето и болките в гърлото. Джинджифилът също така има своя собствена разновидност на витамин Ц и помага за извеждане на организма от реактивно състояние, когато сте болни. (Повече по темата можете да прочетете в статията: “Вода с джинджифил”.)

Чаят и водата от мащерка са антивирусни и помагат за успокояване на кашлицата, понижаване на температурата и борба с настинките и инфекциите. За повече информация вижте статията: “Шокова терапия с чай от мащерка”,

Шотовете с куркума и джинджифил са мощна комбинация, която може да е само от прясна куркума и сок от джинджифил или да допълните рецептата с портокали и чесън. Тези шотове подсилват имунната система и могат да се пият през целия ден, когато имате настинка или грип, или по всяко време на годината. (Повече за тези шотове ще научите от статията: “Шотове с куркума и джинджифил”.)

Пресните плодови, зеленолистни и зеленчукови сокове предлагат множество различни хранителни вещества и антиоксиданти, от които тялото ви се нуждае, за да се лекува. Под формата на сокове те позволяват на организма да се излекува възможно най-лесно. Опитайте да си правите сокове от ябълки, портокали, краставици, аспержи, пъпеши, круши, целина, кориандър, магданоз, глухарче, спанак, кейл, зелени репички и др.

Лечебният бульон е едновременно лечебен, пречистващ и подхранващ. Той е богат на минерали, които се нуждаят от попълване, когато имате настинка или грип. Вижте статията “Лечебен бульон” в нашия блог. Най-добре е да изцедите зеленчуците и да отпивате само от бульона, когато имате температура.

Суровият чесън е антивирусен и антибактериален, като убива само непродуктивните бактерии. Той също така укрепва имунната система. Ако усещате, че нещо в гърлото ви дразни и може би се разболявате от възпалено гърло, настинка или грип, счукайте една скилидка суров чесън и я изяжте с половин авокадо, банан или някакъв варен картоф. Повтаряйте това три пъти дневно, докато се почувствате по-добре.

Суровият мед помага на тялото ви да поддържа силна първа линия на защита, като укрепва неутрофилите и макрофагите, за да могат да се борят с патогените. Ако чувствате, че започвате да се разболявате, вземете една чаена лъжичка суров мед преди лягане. Добавяйте суров мед към вода с лимон, за да подсилите биофлавоноидите на меда и да дадете на напитката допълнителен имунен тласък.

За допълнителна подкрепа разгледайте някои от най-добрите билки и добавки при настинки и простудни заболявания в статията “Топ 9 билки и добавки при простуда и грип”. Вижте също и “12 хранителни добавки за подкрепа на имунната система”.

Подобни публикации

[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
Този еликсир е мощно средство за поддържане на кожата. Оксидативният стрес може да натрупа токсини и основата на дермата да отслабне. За да
Прочети още
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.