Прополисът е мощно антивирусно и антибактериално лечебно средство. Ако прополисът е висококачествен и се използва правилно, той има способността да забавя, обръща и дори спира инфекции от най-различно естество. Прополисът не съдържа само едно съединение с антивирусен агент. Прополисът е носител на множество съединения на антивирусни агенти - понякога дори на десетки.

В статията ще научите за две разновидности на шоковата терапия с прополис на Лечителя Медиум. Първата е за безалкохолен екстракт от чист прополис, приеман вътрешно, а втората е за директно нанасяне на екстракта от чист прополис върху раничките в устата. Тези два варианта могат да се използват заедно или поотделно. Прочетете цялата статия за повече подробности.

Съвети за приложение на шоковата терапия с прополис на Лечителя Медиум


При възпалено гърло, стрептококова инфекция, тонзилит, инфекции на синусите, алергии, белодробни инфекции, бронхит, пневмония, кашлица, постназална капка след настинка, настинки, грип, Ковид, ушни инфекции, инфекции на пикочния мехур, бъбречни инфекции, треска, втрисане, нощни изпотявания, тригеминална невралгия, болки във венците, болки в устата, болки в зъбите, болки в езика, мигрена, главоболие, херпес зостер, пристъпи на неврологични симптоми, херпеси/стресници, херпес симплекс 1, афти, язви в устата.


Указания за шоковата терапия с прополис на Лечителя Медиум

 • За възрастен, приемайте по 4 капкомера безалкохолен екстракт* от чист прополис в 50 мл или повече вода или сок на всеки 3 часа докато сте будни.
 • Можете да правите това в продължение на 3 до 5 дни, след което да преминете към дозата в индивидуалния списък с хранителни добавки.
 • Можете да продължите цикличното прилагане на шоковата терапия с прополис. Можете или да направите едноседмична почивка и след това да я приложите отново, или ако решите, можете да повторите циклите на шоковата терапия с прополис един след друг. Ако списъкът ви с хранителни добавки не включва прополис, можете да приемате по 2 капкомера безалкохолен екстракт* от чист прополис дневно между циклите на шоковата терапия с прополис.

* Дори тинктури от прополис, обозначени като безалкохолни, може да съдържат следи от различни форми на алкохол. Използвайте прополисова тинктура с най-малко количество алкохол, която можете да намерите. Проверете на www.prirodnik.com за единствения истински органичен и чист прополис без алкохол, който Антъни Уилям препоръчва.

Ето какви са адаптираните количества за деца с безалкохолен екстракт от прополис за тази терапия с хранителни добавки:

 • 1-2 години: 8 малки капки (не капкомери) в сок или вода на всеки 3 часа, докато детето е будно;
 • 3-4 години: 16 малки капки (не капкомери) в сок или вода на всеки 3 часа, докато детето е будно;
 • 5-8 години: 1 капкомер в сок или вода на всеки 3 часа, докато детето е будно;
 • 9-12 години: 2 капкомера в сок или вода на всеки 3 часа, докато детето е будно;
 • Над 12 години: 3 капкомера в сок или вода на всеки 3 часа, докато детето е будно.

Съвети за приложение на шоковата терапия с директно нанасяне на прополис върху рани в устата на Лечителя Медиум

При херпеси/стресници, херпес симплекс 1, афти, язви в устата.

Можете да провеждате шокова терапия с директно нанасяне на прополис при възпаление на устата, като същевременно използвате и вътрешна шокова терапия с прополис. Ако страдате от херпеси/стресници, най-добре е да правите и двете версии на шоковата терапия с прополис. От друга страна, ако имате само афти в устата, можете да използвате само шоковата терапия с директно нанасяне на прополис върху възпаления в устата.

Указания за шоковата терапия с директно нанасяне на прополис върху рани в устата на Лечителя Медиум

 • Ако възпалението е на място, което е мокро от слюнка (например вътрешната част ба устна, по линията на венците, вътрешната част на бузите, езика) и можете да го достигнете, първо подсушете бързо възпалението с хартиена салфетка.
 • След като раната изсъхне или ако е извън устата и вече е суха, нанесете няколко капки безалкохолен екстракт от чист прополис директно върху раната. Оставете за 30 секунди до една минута.
 • Ако възпалението е на място, където първо е трябвало да го подсушите, веднага повторете техниката: бързо попийте слюнката отново с хартиена кърпа, а след това поставете няколко капки безалкохолен екстракт от чист прополис директно върху възпалението и оставете прополиса да подейства още 30 секунди до една минута. След това подсушете и нанесете отново още веднъж, общо 3 пъти подред. След третото нанасяне не го подсушавайте. Можете да отпуснете устата си и да оставите прополиса да остане върху възпалението, докато продължавате с деня си.
 • Ако в началото възпалението е било сухо, не е необходимо да повтаряте нанасянето на прополис по този начин - трябва да направите само едно нанасяне всеки път. След като нанесете капките прополис върху болното място, можете да оставите прополиса и да продължите деня си. (Ако е необходимо, можете да изтриете прополиса след 30 секунди до една минута.)
 • Използвайте тази техника 4 до 6 пъти дневно, докато проблемът изчезне.
 • За по-бързо оздравяване правете шоковата терапия с директно нанасяне на прополис при болки в устата, точно преди лягане.
За повече информация за шоковите терапии на Лечителя Медиум прочетете уводната статия в нашия блог тук.

За създаването на тази статия са използвани материали от Антъни Уилям - Medical Medium®

Антъни Уилям, създател на световното движение за сок от целина и автор на бестселъри №1 в класацията на "Ню Йорк Таймс" - "Лечителят Медиум: Прочистване за здраве", "Лечителят Медиум: Помощ за черния дроб", "Лечителят Медиум: Най-полезните храни", "Лечителят Медиум", “Thyroid Healing”, “Celery Juice” и “Brain Saver” (все още не преведени на български език), е роден с уникалната способност да разговаря с Духа на състраданието, който му предоставя изключително точна информация за здравето, изпреварваща времето си.

Подобни публикации

12 хранителни добавки за подкрепа на имунната система
12 хранителни добавки за подкрепа на имунната система
В наши дни се сблъскваме с повече неща, отколкото когато и да било преди. Всеки ден имунната ни система воюва за нас, защитавайки ни от непрестанно нахлуване на нашественици, включително патогени, токсични тежки метали, химикали и други токсини. Имунната ни система е съсредоточена върху това да ни поддържа в безопасност, силни и здрави в лицето на всички тези заплахи, нашествия и излагания. Но при толкова много неща, с които трябва да се борим, имунната ни система се нуждае от помощ, за да продължи да води борбата и да може да победи. Именно тук се появяват инструментите за подпомагане на имунната система. Тези 12 билки и хранителни добавки са отлични за укрепване на имунната система.
Прочети още
Сок от ечемичена трева на прах – лечебни ползи
Сок от ечемичена трева на прах – лечебни ползи
Ечемичената трева е една от най-богатите на хранителни вещества храни в природата и се използва от древни времена за медицински и лечебни цели. Сокът от ечемичена трева на прах (да не се бърка с ечемичена трева на прах) е един от най-добрите начини за консумация на тази храна, тъй като концентрира хранителните свойства и е най-лесният начин за храносмилане, асимилиране и използване на хранителните вещества от организма.
Прочети още
5-МТХФ: най-добрият приятел на Б12
5-МТХФ: най-добрият приятел на Б12
5-МТХФ (5-метилтетрахидрофолат или метилфолат) е мощно средство за подпомагане метилирането на витамин Б12, който е жизненоважно хранително вещество и без него не можем да оцелеем. 5-МТХФ се свързва с Б12, който повърхностните биотици създават в илеума. Повърхностните биотици са микроорганизми, които се съдържат по повърхността на прясно откъснати растения – например ябълки, листни зеленчуци или горски плодове. Тези повърхностни биотици са все още непознати за медицинските среди и науката.
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.