Съвети за здраве

 • КИСТОЗНО АКНЕ

  Акнето е признак, че в черния дроб има хронична, нискостепенна стрептококова инфекция. Стрептококите живеят в черният дроб, когато той съдържа изобилие от храна за тях. Антибиотиците са един от предпочитаните източници на енергия на стрептококите и един от най-големите врагове на черния дроб. В същото време те често се предписват на страдащите от акне, заедно с други лекарства, които натоварват черния дроб. Това може да се превърне в безкраен порочен кръг, в който антибиотиците подхранват самия стрептокок, който причинява акне, а акнето кара дерматолога да изпише рецепта за още антибиотици.
 • СИНДРОМ НА ХРОНИЧНАТА УМОРА

  Синдромът на хроничната умора (СХУ) е известен още като миалгичен енцефаломиелит (ME), синдром на хронична умора и имунна дисфункция (СХУИД) и заболяване на системна непоносимост към усилие (ЗСНУ).

  СХУ или което друго название предпочетете, е неврологична умора от продължаваща и хронична инфекция от вируса на Епщайн-Бар (ЕБВ) в четвърти стадий. Всяка от над 60-те разновидности на вируса на Епщайн-Бар, придружена от токсични тежки метали като живак и алуминий, създава вирусни невротоксини, които възпаляват и изтощават централната нервна система, създавайки изтощение, което е много по-изразено и ограничаващо от обикновената умора. В по-агресивните си форми невротоксините предизвикват лек енцефалит (неоткриваем чрез ЯМР или компютърна томография), който създава още по-тежка умора. Това невротоксинно възпаление на централната нервна система в крайна сметка може да отслаби надбъбречните жлези, черния дроб и храносмилателната система и да създаде усещането, че силите ви са изчерпани.
 • НЕОБЯСНИМ ВИСОК ХОЛЕСТЕРОЛ

  Когато става въпрос за холестерола, както и за кръвното налягане, често си мислим, че всичко е свързано със сърцето и сърдечно-съдовата система. Познаваме термините HDL (липопротеини с висока плътност), LDL (липопротеини с ниска плътност), VLDL (липопротеини с много ниска плътност), въпреки че има още много разновидности на протеини, триглицериди и липопротеини, които медицинските проучвания и науката все още не са открили. Представяме си втвърдяване на артериите и плаки в сърдечните клапи, и то с право.

  Как започва това? Не може да се образува от само себе си от нищото. 

 • ЛЕЧЕНИЕ НА КИСЕЛИНЕН РЕФЛУКС

  Много хора страдат от киселинен рефлукс или киселини в стомаха през целия си живот и не разбират защо изпитват това парещо усещане, което достига през гърдите до гърлото. Медицинските специалисти обясняват киселинния рефлукс със стомашните киселини и солната киселина, които се връщат обратно в хранопровода. Тази теория за причината обаче е неоснователна и ограничена в разбирането си, както ще обясним в тази статия.
 • ИСТИНАТА ЗА КОФЕИНА

  Кофеинът е познат още от древни времена чрез различни растителни източници, но начинът, по който се употребява сега, има по-голяма история. Пристрастяването, което имаме към кофеина, вече не е само церемония, както е било в продължение на стотици години по целия свят. В днешно време го използваме като стимулиращо средство, просто за да се справим с ежедневието си, защото хората не се чувстват добре и се борят с проблеми с фокуса и концентрацията, мозъчна мъгла, умора, липса на енергия, забравяне, сънливост и физически дискомфорт. Сега го използваме, за да маскираме ежедневните си симптоми. Разбира се, хора, които се чувстват добре, също консумират кофеин, но все повече хора, които не се чувстват добре, го консумират, за да оцелеят и да преживеят деня си.
 • ЛЕЧЕНИЕ НА ПАРАЛИЗА НА БЕЛ

  Парализата на Бел е сравнително често срещано състояние, което може да се прояви по множество начини. Лицето може да спадне в областта на очите, носа или устата. Лицето може да се свлече от едната или от двете страни. То може да продължи само временно или в продължение на много години. Понякога е много болезнено, а друг път няма никакво усещане. Понякога парализата на Бел засяга не само лицето, което поставя лекарите в недоумение. Често, когато това се случи, на лицето с това заболяване се поставя погрешна диагноза множествена склероза (МС). За съжаление тези диагнози са само имена, дадени на набор от симптоми, които все още са загадка за медицинските среди.
 • ИСТИНАТА ЗА ПЛОДОВЕТЕ

  През вековете е известно, че плодовете са една от най-лечебните храни на тази планета. През последните няколко десетилетия обаче може би сте забелязали промяна в отношението ни към бананите, ябълките, пъпешите и мангото. Много хора са започнали да се страхуват от плодовете до такава степен, че ги избягват напълно. Това невероятно отклонение от историческото ни преклонение пред плодовете се дължи на лъжите, които идват от самите върхове на здравните индустрии както в конвенционалната, така и в алтернативната медицина. Ако вие самите се страхувате да консумирате плодове, нека информацията в тази статия да ви разясни мощните лечебни свойства на тази група храни и безбройните ползи, които те могат да донесат на вас и вашето семейство. 
 • СЪВЕТИ ПРИ НАСТИНКА И ГРИП

  Кога за последен път сте имали симптоми на настинка или грип? Някои хора се заразяват с грипен вирус всяка година или няколко пъти годишно. Независимо дали става въпрос за възпалено гърло, инфекция на синусите, бронхит или пневмония, грипният вирус може да предизвика множество нежелани и дори животозастрашаващи симптоми и състояния. В тази статия ще научите как да си помогнете за предотвратяването на грипа, кои хранителни добавки и храни да включите в диетата си и какви мерки можете да предприемете, за да се излекувате ако сте се разболели от грип.
 • СВЕТОВЪРТЕЖ И БОЛЕСТ НА МЕНИЕР - ИСТИНСКИ ПРИЧИНИ И ЛЕЧЕБЕН ПЛАН С ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

  Световъртежът се причинява от една или повече от 60-те разновидности на вируса на Епщайн-Бар, които отделят невротоксини, прилепващи се към блуждаещия нерв, възпаляват го и го дразнят. Това предизвиква редица симптоми, включително замаяност или усещане, че се намирате на движеща се лодка, тъй като блуждаещият нерв отговаря основно за равновесието. Медицинската наука и проучванията все още не са наясно, че това е истинската причина за това неврологично състояние.
 • ЗАСТОЯЛ ЧЕРЕН ДРОБ

  Застоял черен дроб се развива с течение на времето в резултат на продължителна диета с твърде високо съдържание на мазнини/протеини, съчетано с натоварване на черния дроб с токсини като пестициди и хербициди; токсични тежки метали като живак, алуминий и мед; пластмаси и други продукти на нефтохимическата промишленост; стари фармацевтични продукти; хронични вирусни и бактериални инфекции с ниска степен на активност; одеколони, парфюми, освежители за въздух и ароматни свещи. Излишният адреналин също натоварва черния дроб. Проблемните храни като яйца, млечни продукти, глутен, царевица, соя, рапично масло и свинско месо влошават тези чернодробни състояния.
 • КАКВО НАИСТИНА ОЗНАЧАВА ДА СТЕ УМЕРЕНИ

  За да разберете значението на понятието "умереност" се изисква мислене на високо ниво. Вашият личен подход към умереността се свежда до това дали искате да се лекувате по-бързо, по-бавно или изобщо да не се лекувате. Малко еспресо или да речем малко вино - всичко това звучи много разумно, балансирано и уравновесено. Но какво всъщност е умереността, когато погледнем по-мащабно?

 • РАЗВЕНЧАЙТЕ СТЕРЕОТИПИТЕ, ЗА ДА ОСВОБОДИТЕ СЪЗНАНИЕТО СИ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕ

  Бил съм свидетел на много тенденции в миналото, които не са успявали да възстановят здравето на хората от симптомите и състоянията, изброени в тази книга. Или пък, когато е започвала една много полезна тенденция, съм бил свидетел как накрая тя е била изкривявана така, че се е превръщала в нещо друго и вече не е помагала на хората. 

 • ТРИ ОСНОВНИ СТЪПКИ В ЛЕЧЕБНИЯ ПРОЦЕС

  Много хора, които за пръв път започват да използват протоколите на Лечителя Медиум, намират незабавно облекчение на един до десет или повече симптоми. По-дълбокото изцеление и облекчение от допълнителни симптоми може да отнеме малко повече време. Пълното излекуване не настъпва веднага. Всеки е с различен график, освен това има прекъсвания. Никой не може да направи всичко "перфектно", без да прескочи нито за миг.