Лечебни храни

 • ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА НА КУРКУМА И КУРКУМИН

  Куркумата е природно чудо в света на лечението и от древни времена се използва като мощно противовъзпалително, антиоксидантно, антисептично и антидепресивно средство. Основният компонент в куркумата - куркуминът, има феноменални противоракови свойства и е известно, че помага за потискане на рака на простатата, кожата, дебелото черво, устата, хранопровода, белия дроб, стомаха, панкреаса, черния дроб и гърдата.
 • КАК СОКЪТ ОТ СТЪБЛЕНА ЦЕЛИНА ПОМАГА ПРИ СИНДРОМ НА ХРОНИЧНАТА УМОРА

  Синдромът на хроничната умора винаги е бил погрешно разбиран от медицинските среди. Това, което първоначално често е било смятано от лекарите за мързел, всъщност е съвсем реално физическо състояние. За щастие, днес синдромът на хроничната умора започва да се утвърждава и признава в по-голяма степен. Въпреки това медицинските проучвания и науката все още не знаят истинската причина за това състояние.

  Ако изпитвате хронична умора, Антъни Уилям споделя истинските причини за нея (независимо дали са ви поставили тази диагноза или не) в книгата си “Celery Juice” (все още не преведена на български език). В нея ще откриете и как точно сокът от стъблена целина може да помогне за излекуването на тези симптоми и състояния, както и други насоки, които да ви помогнат да продължите напред с изцелението.
 • ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ, КОИТО ТРЯБВА ДА ИЗБЯГВАТЕ ПРИ ЛЕЧЕНИЕ НА ХРОНИЧНО ЗАБОЛЯВАНЕ

  Има добри и лоши хранителни добавки. Важно е да знаете каква е разликата, за да не пречите несъзнателно на лечението си или дори да задълбочите симптомите си, като приемате неправилните видове.

  Ако се лекувате с помощта на информацията от Лечителя Медиум и приемате хранителна добавка, която не е препоръчана от него, може да не усетите ползите, които очаквате. В тази статия ще се запознаете с някои от лошите хранителни добавки, а за по-пълна представа прочетете цялата глава за хранителните добавки в книгата "Прочистване за здраве" за да имате цялата информация, от която се нуждаете за вашето изцеление.

 • КАК СОКЪТ ОТ СТЪБЛЕНА ЦЕЛИНА ПОМАГА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ВИСОК ХОЛЕСТЕРОЛ

  Високият холестерол е все по-често срещан проблем както при мъжете, така и при жените. Но какво всъщност се случва в организма, за да бъде холестеролът висок? Точно на този проблем ще обърнем внимание днес, като споделим с вас откъс от книгата на Антъни Уилям - “Celery Juice” (все още не преведена на български език). Ще разберете също защо сокът от стъблена целина е толкова важен и полезен инструмент за лечение на висок холестерол и още много други неща.

  Антъни Уилям е създател на световното движение за пиене на чист сок от стъблена целина. Книгата му “Celery Juice” отговаря на хилядите въпроси за този невероятен сок, вдъхновява читателите ѝ да пият чист сок от стъблена целина, за да се уверят в неговите ползи и разкрива истинските причини за почти 200 хронични заболявания и симптоми, с които живеят и от които страдат толкова много хора.

 • ГЪБАТА РЕЙШИ - “ЕЛИКСИР НА ВЕЧНИЯ ЖИВОТ”

  Гъбата рейши е ценен лечебен продукт, който е наричан "лекарството на царете" и "еликсир на вечния живот" поради своите поразителни и мощни ползи за здравето. Доказано е, че рейши значително повишава функциите на имунната система и е отлична храна за профилактика на рака, тъй като съдържа съединения като кантаксантин и бета 1,3 Д глюкан, които могат да забавят растежа на туморите и да помогнат на имунните клетки да се свържат с туморните клетки и да ги отстранят от организма.
 • ТОП 9 БИЛКИ И ДОБАВКИ ПРИ ПРОСТУДА И ГРИП

  Независимо дали искате да се предпазите от простуда или грип, или да ускорите възстановяването си, когато сте се разболели от тях, тези девет билки и хранителни добавки ще бъдат важни компоненти във вашия лечебен процес.

  Можете да ги използвате целогодишно, за да подсилите и укрепите имунната си система срещу простуда и грип или да ги използвате (повечето от тях), когато знаете, че може да сте изложени на повишена опасност от зарази, и/или когато усетите симптоми на настинка или грип.

  Тези билки и хранителни добавки са мощни лечители и за всички видове хронични заболявания и симптоми, а не само за простуда и грип. Може да пожелаете да ги включите, ако изобщо имате някакъв симптом или състояние. Можете да прочетете повече за лечебните свойства на всяка от тези билки и хранителни добавки в нашия блог.
 • 12 ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ЗА ПОДКРЕПА НА ИМУННАТА СИСТЕМА

  В наши дни се сблъскваме с повече неща, отколкото когато и да било преди. Всеки ден имунната ни система воюва за нас, защитавайки ни от непрестанно нахлуване на нашественици, включително патогени, токсични тежки метали, химикали и други токсини. Имунната ни система е съсредоточена върху това да ни поддържа в безопасност, силни и здрави в лицето на всички тези заплахи, нашествия и излагания. Но при толкова много неща, с които трябва да се борим, имунната ни система се нуждае от помощ, за да продължи да води борбата и да може да победи. Именно тук се появяват инструментите за подпомагане на имунната система. Тези 12 билки и хранителни добавки са отлични за укрепване на имунната система.
 • СОК ОТ ЕЧЕМИЧЕНА ТРЕВА НА ПРАХ – ЛЕЧЕБНИ ПОЛЗИ

  Ечемичената трева е една от най-богатите на хранителни вещества храни в природата и се използва от древни времена за медицински и лечебни цели. Сокът от ечемичена трева на прах (да не се бърка с ечемичена трева на прах) е един от най-добрите начини за консумация на тази храна, тъй като концентрира хранителните свойства и е най-лесният начин за храносмилане, асимилиране и използване на хранителните вещества от организма.
 • 5-МТХФ: НАЙ-ДОБРИЯТ ПРИЯТЕЛ НА Б12

  5-МТХФ (5-метилтетрахидрофолат или метилфолат) е мощно средство за подпомагане метилирането на витамин Б12, който е жизненоважно хранително вещество и без него не можем да оцелеем. 5-МТХФ се свързва с Б12, който повърхностните биотици създават в илеума. Повърхностните биотици са микроорганизми, които се съдържат по повърхността на прясно откъснати растения – например ябълки, листни зеленчуци или горски плодове. Тези повърхностни биотици са все още непознати за медицинските среди и науката.
 • СОК ОТ СТЪБЛЕНА ЦЕЛИНА

  Ако хората знаеха всички мощни лечебни свойства на сока от стъблена целина, той щеше да бъде широко приветстван като чудодейна суперхрана. Стъблената целина има невероятната способност да създава радикални подобрения при всякакви здравословни проблеми.
 • МАСЛИНОВ ЛИСТ

  Маслиновият лист е мощно и ефективно средство за лечение, което притежава огромни лечебни свойства за имунната, сърдечно-съдовата, кръвоносната, дихателната, храносмилателната и лимфната системи. Особено полезен е в борбата с вируси и бактерии в организма като херпес зостер, херпес симплекс, ешерихия коли, салмонела, стафилококи и клебсиела пневмония и може да помогне за отстраняването на вирусите на настинка и грип по-бързо от повечето лекарства.
 • КОРЕН ОТ ЖЕНСКО БИЛЕ – МОЩНО ОРЪЖИЕ СРЕЩУ ПАТОГЕНИТЕ

  Коренът от женско биле е най-доброто оръжие срещу разпространението на патогени. Херпесните вируси (включително Епщайн-Бар, HHV-6, цитомегаловирус и херпес зостер) толкова често стоят зад мистериозни заболявания като фибромиалгия, синдром на хроничната умора, лаймска болест, болест на Мениер и надбъбречна умора, както и симптоми като вертиго, световъртеж, болки в различни части на тялото и неврологични болки в челюстта, шията, рамото и не на последно място – автоимунните заболявания. Тялото не атакува само себе си! Различните щамове и мутациите на тези херпесни вируси го правят – ето защо се нуждаем от мощно оръжие на наша страна в борбата срещу тях.
 • БЯЛ ТРЪН

  Белият трън е мощна детоксикираща билка, която може да помогне за чернодробната функция, поддържане здравословни нива на холестерола, предотвратяване на рак и понижаване нивата на кръвна захар. Той има мощни противоракови, противовъзпалителни и антивирусни свойства и е използван през годините за защита на черния дроб от силни лекарства като статини, фенитоин, лекарства за припадъци и ацетаминофен, както и от ефектите на химиотерапията и радиация.