ДОБРОТО, ЛОШОТО И ГРОЗНОТО ЛИЦЕ НА КОНТРАЦЕПТИВИТЕ

ДОБРОТО, ЛОШОТО И ГРОЗНОТО ЛИЦЕ НА КОНТРАЦЕПТИВИТЕ

Вие сте жена, която е приемала противозачатъчни? Познавате ли някой, който е вземал противозачатъчни? Хормоналните средства за контрацепция са най-широко разпространените в света.

Съществуват няколко вида противозачатъчни средства, които ще се опитаме да изброим в тази статия без да обсъждаме плюсовете и минусите на всяко едно от тях. Ще се опитаме да споделим с всички вас някои от недостатъците за вашето здраве на тези методи за контрацепция (особено ако сте хронично болни), а също така и да споделим по-естествените методи, които са дори по-ефективни от най-често срещаните.

1. Хормоналните средства за контрацепция вероятно са най-малко безопасни за използване, особено в дългосрочен план. Изкуствените или синтетичните хормони подхранват вирусите, които живеят в нас. Има много рискове, свързани с тях по отношение на страничните ефекти (все пак те са лекарства), включително рак и много други. Не забравяйте, че според Антъни Уилям ракът се причинява от вирус и токсини. Ако можете да помогнете, не попълвайте частта с токсините в уравнението с нещо, което можете да контролирате. Независимо дали приемате хапчета или използвате спирала, добра идея е да преминете към нещо, което не е хормонално, тъй като има много възможности. Също така не забравяйте, че в първата си книга “Лечителят Медиум”, Антъни Уилям говори за това как промяната в хормоните може да предизвика вирусни симптоми – важно е да помним, че това НЕ е причината. Изкуствените и синтетичните хормони не са много по-различни по ефект.

2. Бариерните методи за контрацепция са много по-препоръчвани, а най-безопасният от тях, вероятно е добрият стар презерватив. Въпреки това, дори и след като казахме това, повечето предлагани в търговската мрежа презервативи са наистина пълни с най-нездравословни неща по отношение на химикалите и лубрикантите, които се прилагат към тях. За щастие има много по-безопасни (веган) варианти, които искаме да ви опишем тук:

  • Презервативите Sustain – преди изтъкваха алое като част от лубриканта си, но след това промениха формулата си, за да съдържат силикон (пластмаса) и др. Тъй като обаче дори не знаем какво има в марки като Trojan, по-добре е да изберете компания, чиито съставки са ви познати.
  • Презервативите Glyde (не използвайте ароматизираните им разновидности, те съдържат добрите стари естествени аромати) – но са веган и са добра оферта, но също съдържат силиконови пластмаси.
  • Презервативите Lovability – те съдържат силиконово масло и царевични съставки в лубриканта си (това трябва да ви подскаже колко разпространена е употребата на царевица в света)
  • Презервативите Sir Richard’s не съдържат глицерин, спермицид и парабени – те обаче все пак съдържат известно количество силикон, амоняк и царевица.

Пазарът на презервативи се е подобрил и предлага много по-здравословни варианти. Въпреки това те не са идеални. Ако сте ги използвали само от време на време, тогава можете да си направите някой от изчистващите чайове или смутита и да си помогнете. Това наистина е най-добрият вариант на бариера, с който разполагаме, особено ако използвате по-здравословен вариант. Има жени, които са твърде чувствителни, за да се справят с лубрикантите дори на тези презервативи. На тях ще обърнем внимание по-надолу в статията.

В сферата на поставянето на неща във вагината на жените, напълно не подкрепяме нито едно от тези неща, включително диафрагмата, направена от пластмаса, както и медната намотка, направена от тежкия метал мед. Спомняте си, че във статията “Екзема и псориазис” споделихме обяснението на Антъни Уилям за връзката между медта и екземата и псориазиса? Има голяма такава!

3. Най-безопасният метод е методът на цервикалната слуз – известен още като метода на Билингс (от двойката, която първа е въвела този метод) и в по-съвременната му форма, известна като метода FertilityCare на модела Крейтън (не се паникьосвайте, ако можете да го използвате, за да забременеете, можете да го използвате и за обратното). Тази форма на контрол на раждаемостта разчита на това да познавате тялото си малко по-добре (това познание никога не ни е разочаровало). Тя включва да се научите да разчитате цервикалната си слуз. Когато слузта ви е т.нар. плодородна, има най-голяма вероятност да създадете бебе. Когато лигавицата ви е неплодородна, е малко вероятно да заченете. Методът е много ефективен. Моделът Крейтън включва 8 урока и няколко от тях с партньора ви. Определено си заслужава да отделите време, за да се научите да разчитате цервикалната си слуз. А двойките, които го използват като контрол на раждаемостта, могат да се наслаждават на секс без бариери със съзнанието, че вероятно няма да забременеят. Вече има много двойки, които използват този метод от години много много успешно. Не е необходимо да разчитате на измервателни уреди за овулация, базална телесна температура и др. Разчитате на сигналите, които тялото ви дава по естествен начин и това може да се определи на всяко едно ниво като най-добрия начин за практикуване на естествен контрол на раждаемостта.

Това в никакъв случай не е изчерпателен преглед на всички съществуващи методи за контрол на раждаемостта, по-скоро е кратко ръководство, което можете да разгледате малко по-задълбочено. По подробна информация по темата очаквайте в бъдеще в нашия блог. 

За създаването на тази статия са използвани материали от личния сайт на Муниза Ахмед - дългогодишен асистент на Антъни Уилям - Medical Medium®. Линк към сайта: https://muneezaahmed.com/

Подобни публикации

[ВИДЕО] КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ МАТОЧИНА И АШВАГАНДА ПРИ СТРЕС – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
[ВИДЕО] КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ МАТОЧИНА И АШВАГАНДА ПРИ СТРЕС – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. Адреналинът излиза от надбъбречните ни жлези в специфични смеси, за да помогне на мозъка и тялото ни да преодолеят стреса. Но този адреналин също така е разяждащ за тялото ни и може да предизвика и влоши симптомите. Електрическите импулси преминават през мозъка ни с по-висока интензивност и скорост, защото адреналинът едновременно увеличава сърдечната честота и навлиза в мозъка, повишавайки нивата на топлина в мозъка. Съществуват здравословни нива на щадящи тялото, ежедневни смеси от адреналин. По-агресивните смеси от адреналин се произвеждат по време на стрес и трудности. Имунната система може да се срине и вирусите, които стоят зад толкова много хронични заболявания, да се развият, размножат и нараснат, което води до пристъпи на мозъчно възпаление и неврологични симптоми.
Прочети още
[ВИДЕО] МОЩЕН ИНСТРУМЕНТ И ТЕХНИКА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА АФТИ И РАНИ В УСТАТА
[ВИДЕО] МОЩЕН ИНСТРУМЕНТ И ТЕХНИКА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА АФТИ И РАНИ В УСТАТА
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, болка в гърлото, усещане за изтръпване, лезии от вътрешната страна на бузите, болка във венците и зъбите и болка по езика.  В това видео Антъни Уилям споделя мощен инструмент и техника за лечение на рани в устата и афти.
Прочети още
[ВИДЕО] КАКВО СЕ КРИЕ ЗАД КОЖНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ ЕКЗЕМА И ПСОРИАЗИС
[ВИДЕО] КАКВО СЕ КРИЕ ЗАД КОЖНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ ЕКЗЕМА И ПСОРИАЗИС
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за това как се образуват дерматоксините и какво въздействие имат върху организма ни. Антъни посочва два от основните варианта за прочистване от хроничните обриви, също така споделя кои хранителни добавки препоръчва за лечение на тези здравословни състояния.
Прочети още

This blog, its contents and all related materials are presented for informational purposes only and are not a substitute for medical advice, diagnosis, treatment or prescription. Nothing contained in or accessible from this blog should be considered medical advice, diagnosis, treatment or prescription, nor a promise of benefits, claim of cure, legal warranty or guarantee of results to be achieved. Never disregard medical advice or put off seeking it because of something you have read on this blog or in any of the linked material. Prirodnik Ltd and its team are not medical practitioners and do not claim to provide healthcare services. Consult a licensed health care professional before changing or discontinuing any current medications, treatments or care, or starting any diet, exercise or supplement program, or if you have or suspect you may have a medical condition that requires medical attention. The Food and Drug Administration of the R. The FDA has not evaluated any statement, claim or representation made in or available from this blog or any related material. The contents of this blog and any linked material do not necessarily reflect the views of Prirodnik Ltd or the principal author and are not guaranteed to be correct, complete or up to date. This article may contain links to other resources on the internet. These links are provided as citations and aids to help you identify and locate other Internet resources that may be of interest, and are not intended to state or imply that Prirodnik Ltd or the principal author recommend, endorse, support, sponsor, or are in any way affiliated or associated with any person or organization associated with the material to which reference is made, or are legally authorized to use any trade name, registered trademark, logo, legal or official seal, or copyrighted symbol that may be reflected in the material to which reference is made.