Вредители, които ни разболяват – продукти на битовата химия

Вредители, които ни разболяват – продукти на битовата химия

Съществуват много често срещани химикали, които използваме или на които сме изложени в ежедневието си. С течение на времето те нанасят поражения на здравето ни. Много от тях са толкова дълбоко вкоренени в нашата култура и начин на живот, че може би никога не сте се замисляли за тяхната безопасност или дългосрочни последици за здравето. Една от най-коварните и вредни групи е тази, която Антъни Уилям нарича "Продукти на битовата химия". Тази колекция от токсични химикали засяга всеки един от нас. Въпреки че не винаги можем да избегнем излагането на тези химикали извън дома и около други хора, добрата новина е, че можем да направим много в рамките на домашната среда, за да намалим или предотвратим тяхното проникване в нашия дом и ежедневен живот.

Отвратителният характер на тези токсични химикали, на които всеки от нас е бил изложен през целия си живот и обичайно продължава да бъде изложен редовно по един или друг начин – например в офиси, ресторанти, лекарски кабинети и обществени места или когато сме около други хора – означава, че всеки от нас носи в себе си тези токсини, които трябва да бъдат изчистени от организма. Тези коварни токсини не напускат тялото от само себе си, не и с високомазнинните диети, на които почти всеки е бил подложен през по-голямата част от живота си, и с патогенните микроорганизми и други токсини, които повечето от нас носят в себе си. Трябва да знаете как точно да подкрепяте тялото и черния си дроб по правилния начин, така че той да може да свърши тежката работа по прочистването ви от токсините, които са дълбоко в черния дроб и клетките ви. Тази жизненоважна информация ще намерите на страниците на книгата на Антъни Уилям "Прочистване за здраве".

Дори ако не вярвате, че сте били изложени на токсини, химикали или патогени, или ако в момента не се борите със симптоми или състояния, в бъдеще вашето здраве неминуемо ще бъде засегнато по един или друг начин. Вече е почти невъзможно да избегнете развитието на симптоми или състояния в някакъв момент от живота си, с оглед на всичко, с което се сблъскваме в наши дни. Пътят за предотвратяване или намаляване на риска от това, или начинът за възстановяване от вече преживени симптоми или състояния, е да знаете как правилно да прочиствате и лекувате своето тяло.

Продуктите на битовата химия са само една група от причинителите на проблеми, които могат да ни разболеят. Нека да разгледаме вредителите в тази група:

 • Освежители за въздух и аерозоли
 • Одеколон и афтършейв
 • Обикновените почистващи препарати
 • Обикновените бои за коса
 • Обикновени перилни препарати, омекотители за тъкани и кърпички за сушилня;
 • Обикновен грим
 • Лосиони за тяло, кремове, спрейове, душ гелове и дезодоранти с различни аромати
 • Обикновени ароматизирани шампоани, балсами, гелове и други продукти за коса
 • Химикали за химическо чистене
 • Лак за коса
 • Химически продукти за нокти (като лак, лакочистител, лепило)
 • Парфюми
 • Освежители за въздух за контакт
 • Ароматизирани свещи
 • Спрейове за тен
 • Ароматизиращи спрейове
 • Талк

Надолу в статията ще намерите откъс от книгата на Антъни Уилям “Прочистване за здраве”, която е конкретно за някои от тези продукти на битовата химия.

Освежители за въздух, ароматизирани свещи, конвенционални перилни препарати, омекотители за тъкани, парфюми, одеколони и продукти за след бръснене

"Всички ние си мислим, че е нормално и всъщност хубаво да сме заобиколени от синтетични химични продукти с приятни аромати. На кого всъщност доставят удоволствие? Ако никой всъщност не харесва миризмата на одеколон – нито хората, които го носят, нито околните, защо толкова много хора го използват? Достатъчни са само пет души с одеколон в стая със сто души и въздухът ще се насити с аромата.

Не подценявайте токсичните нива на продуктите от тази категория. Само защото тези продукти имат аромати, които сме научени да определяме като приятни, независимо дали са в дома ни или върху тялото ни, това не означава, че са безопасни. Това са едни от най-опасните химикали, които застрашават здравето ни.

Например ние си мислим, че като използваме освежител за въздух, създаваме по-приятна среда. Щом обаче пуснем в действие освежителя за въздух от контакта, обонянието ни моментално се притъпява. Когато живеете в дом, работите в офис или друга среда с включен освежител за въздух, който изхвърля във въздуха изпарения, пълни с химикали, може би вече дори не усещате миризмата им. След като ги включат в стената, много хора забравят, че освежителите за въздух са там, и не забелязват кога са свършили, защото стените, спалното бельо, възглавниците, мебелите, вентилационните отвори и щорите са се наситили с аромата му. И докато не изчистим обонянието си от този аромат, е почти невъзможно да усетим нещо друго.

Тези химически ароматизирани и изпаряващи се отрови вредят на белите дробове – техните восъчни, маслени остатъци се натрупват в белодробните алвеоли. Ако сте човек, който не пуши, но въпреки това обичате електрическите освежители за въздух, за вас ще е по-добре да махнете освежителя за въздух и да започнете да пушите. Точно така – всъщност имате по-голям шанс за по-дълготрайно здраве и жизненост без усложнения, ако пушите цигари, отколкото ако дишате вдишвате изпаренията от електрическия освежители за въздух ден след ден. Това дава ли ви ясна представа за нещата?

Мазният филм от освежителите за въздух не засяга само белите дробове, но достига чрез кръвообращението и до черния дроб. Освен това, когато го вдишваме през устата, той попада и в чревния тракт, откъдето навлиза в кръвообращението и отново се насочва към черния дроб. Остатъците от освежители за въздух в този орган могат да намалят функцията на черния дроб. Ако някой наистина любознателен хирург отвори тялото на пациент, който години наред е живял в пространство, силно наситено с освежител за въздух, той ще усети аромата на освежителя за въздух, който се е просмукал в кръвта и клетките на пациента.

Химикалите в синтетичните аромати могат бързо да понижат имунната система. Какво означава това? Означава, че когато химикалите навлязат в кръвообращението, нашите естествени клетки убийци – лимфоцитите и други бели кръвни клетки ги абсорбират и това незабавно отслабва имунните ни клетки и дори убива някои от тях. Белите ни кръвни телца се нуждаят от чиста, свежа, наситена с кислород кръв. Под влиянието на химични аромати броят им намалява. Излагането на големи дози освежители за въздух, ароматизирани свещи, одеколони, парфюми или други подобни миризми може да доведе до понижен имунитет само след 3-4 дни. Патогените могат да се възползват от това и да „надигнат глава“ - особено защото химикалите в синтетичните аромати подхранват вируси и бактерии, в резултат на което те се размножават и влошават болестта. Човек, който е с инфекция на пикочните пътища, инфекция на синусите или внезапни пристъпи на фибромиалгия, МЕ/СХУ, лупус, множествена склероза, екзема, псориазис или тиреоидит на Хашимото може да получи нов пристъп след излагане.

Да включиш устройство, отделящо мирис на полски цветя, може да звучи като чудесна идея, но в края на краищата това не са истински аромати. Те са синтетични, произведени в завод, измислени от група хора, които изпробват различни миризми в лаборатория и избират онази, която най-много им хареса. Освежителите за въздух от флакон и ароматните свещи са също толкова вредни. Не се заблуждавайте от етикета „естествени аромати“. Това е тактика като тази да се посочва „натурални вкусове“ в списъка на съставките на дадена храна, за да не се споменава мононатриев глутамат. В наши дни е трудно да се намери затворено пространство, което да не е наситено с химически аромати. Когато търсим нов дом, трудно можем да намерим апартамент или къща, където стените да не са пропити с изкуствени аромати. Изложени сме на тях в магазините, моловете, хотелите, ресторантите, офисите, домовете на приятели и близки и обществените тоалетни. Ако се качите в такси или в кола под наем, вътре най-вероятно ще има освежител. Ние го вдишваме дори само като сме близо до човек, чиито дрехи ухаят на него - в добавка към ароматизирания прах за пране, дезодоранта, шампоана, продукта за коса, лосиона, афтършейва, одеколона или парфюма, който използва.

Живеем в свят, в който чувствителността към химикали става все по-разпространена. Това означава, че това излагане на химически аромати е кошмар не само за хората, които вече страдат от чувствителност; те създават нови случаи на химическа чувствителност за хора, които преди това не са имали такава. Преди години по-възрастните хора бяха тези, които се оплакваха от миризми, казвайки: "Имам нужда от свеж въздух", "Може ли да изгасите този огън?", "Моля, затворете прозореца", "Затворете входната врата – влиза прах" или "Не ми харесва миризмата на този одеколон". Те бяха тези, които бяха живели достатъчно дълго, за да станат чувствителни. Сега вече не е така. По-младите хора развиват с бързи темпове действителна чувствителност към химикали поради всичко, на което са изложени и оплакванията на по-възрастните поколения са нищо в сравнение с това, срещу което се изправят по-младите поколения днес.

Не позволявайте всичко това да ви изплаши и обърка. Докато сме навън, можем да направим всичко възможно да вземем мерки, за да избегнем тези аромати. Например можем да изберем да не минаваме покрай щанда с парфюми в универсалния магазин; да купуваме продукти за баня, за тяло и за пране, които не са ароматизирани или са ароматизирани само с чисти етерични масла и да намерим алтернатива на кафенето на ъгъла, в което се палят ароматизирани свещи. Тъй като обаче не винаги можем да ги избегнем – не можем да помолим човека, който стои до нас във влака, да се прибере вкъщи, да вземе душ и да изпере дрехите си с неароматизиран перилен препарат – трябва поне да превърнем собствените си домове, коли и места, където прекарваме продължително време, в оазиси недостъпни за тези миризми. Ако на работното си място имаме право на глас, най-добре ще е да настояваме да не се използват синтетични аромати. И тъй като няма как да избегнем абсолютно всяко излагане, прочистването е от основно значение, за да можем непрекъснато да се освобождаваме от това, което натрупваме."

Правилното прочистване е от решаващо значение за всеки, който живее на тази планета в наши дни. Книгата на Антъни Уилям “Прочистване за здраве” е вашият наръчник за ефективно прочистване. Той ви дава знанията и инструментите, за да помогнете на тялото си да се излекува. Вашето тяло ви обича и иска да ви поддържа живи и здрави – то просто се нуждае от правилната подкрепа. В своята същност книгата “Прочистване за здраве” е не само книга за изцеление, но и за да ви даде възможността да се преборите. За да се преборите ефективно, трябва да знаете истината за това, срещу което сте изправени и как да го преодолеете. Вярваме, че ще намерите отговорите на тези страници.

Подобни публикации

[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.