Вредители, които ни разболяват – химикали в храните

Вредители, които ни разболяват – химикали в храните

Ако имате хронично заболяване или симптоми като акне, екзема, главоболие, репродуктивни проблеми, подуване на корема, тревожност, синдром на раздразненото черво (IBS), наддаване на тегло, бактериален свръхрастеж в тънките черва (SIBO) или просто искате да имате възможно най-доброто здраве, е важно да избягвате често срещаните химикали в храните, които могат да влошат състоянието и симптомите ви. Антъни Уилям разказва за тези хранителни химикали в книгата си "Прочистване за здраве" и споделя как можете да се прочистите, за да ги отстраните от тялото си.

Ако желаете да се излекувате, Антъни Уилям препоръчва да ограничите или напълно да избягвате следното:

  • Аспартам и други изкуствени подсладители
  • Лимонена киселина
  • Формалдехид
  • Мононатриев глутамат (MSG)
  • Естествени и изкуствени аромати
  • Хранителна мая
  • Консерванти
  • Алкохол 

Много хора са чувствителни към тези съставки и макар че някои от тях могат да изглеждат забавни в момента, въздействието им върху физическото и емоционалното ни състояние не е толкова приятно. Антъни Уилям споделя как точно можете да изчистите тялото си от тези химикали в храната в книгата си "Прочистване за здраве".

Аспартам и други изкуствени подсладители

Можете да ги откриете в диетичните газирани напитки, както и скрити в ароматизаторите. Аспартамът навлиза в дълбоката, вътрешна сърцевина на черния дроб и е уникален по начина, по който се съхранява в черния дроб – той има склонност да наранява малките кръвоносни съдове в черния дроб, като ги кара да атрофират или да се свиват. Другите изкуствени подсладители също са силно токсични за черния дроб.

Лимонена киселина

Лимонената киселина е много дразнеща за лигавицата на стомаха и чревния тракт, така че може да предизвика силно възпаление и дискомфорт, ако сте чувствителни към нея. Лимонената киселина (добавката) не е същото нещо като естествено срещащата се киселина в цитрусовите плодове. Важно е да не ги бъркате. Цитрусите сами по себе си са лечебна храна. Изолираната съставка лимонена киселина обаче често е с царевичен произход. Особено ако изпитвате някакви болки в стомаха, следете за лимонена киселина на етикетите със съставките и помислете дали да не пропускате храни, които я включват.

Мононатриев глутамат (MSG)

MSG обикновено се натрупва в мозъка, като навлиза дълбоко в мозъчната тъкан. След това може да предизвика възпаление и подуване, да убие хиляди мозъчни клетки, да наруши електрическите импулси, да отслаби невротрансмитерите, да изгори невроните, да ви накара да се чувствате объркани и тревожни и дори да доведе до микроинсулти. Той също така отслабва и уврежда централната ви нервна система. Мононатриевият глутамат е особено вреден, ако имате заболяване, което засяга мозъка или централната нервна система. Не съществуват обаче обстоятелства, при които той да е полезен за вас. В резултат на това това е добавка, която винаги трябва да избягвате. 

Следните термини в етикетите на храните обикновено означават, че съдържат мононатриев глутамат: глутамат, хидролизиран, автолизиран, протеаза, карагенан, малтодекстрин, натриев казеинат, балсамов оцет, ечемичен малц, малцов екстракт, екстракт от дрожди, бирена мая, царевично нишесте, пшенично нишесте, модифицирано хранително нишесте, желатин, текстуриран протеин, суроватъчен протеин, соев протеин, соев сос, бульон и подправен.

Естествени и изкуствени аромати

Всяка съставка с име като естествен овкусител е скрит MSG. Натурален аромат на череша, натурален аромат на портокал, натурален аромат на лимон, натурален аромат на плодове... те не са просто плодови екстракти. Същото важи и за аромат на пушек, аромат на пуйка, аромат на говеждо месо, натурален аромат на мента, натурален аромат на клен, натурален аромат на шоколад, натурален аромат на ванилия и т.н. (Въпреки че чистият екстракт от ванилия е безопасен за използване.) Всеки вид естествен аромат потенциално съдържа множество биологични опасности и химични съединения. 

Изкуствените аромати могат да представляват всеки един от хилядите химикали, които са били създадени в лаборатория. Не поемайте рискове, като ги консумирате.

Хранителна мая

Хранителната мая е замърсена с MSG съставка – има причина да е толкова пристрастяваща, като хората я сипват, за да овкусяват безброй храни. Тя също така има потенциала да бъде дразнител за храносмилателната система и да подхранва патогени като непродуктивните бактерии.

Консерванти

Ако вече сте противници на консервантите и се грижите да купувате храни, в чиито съставки те не са посочени, това не означава, че те не се промъкват в хранителния ви режим. Отговорността граничи с безразсъдство, когато се отнася до описването на всички консерванти на етикетите на продуктите. Да не говорим, че са минали години наред преди да се осведомите, така че черният ви дроб е имал достатъчно време да събере различни разновидности на химически създадени консерванти. В черния ви дроб може да се съхраняват консерванти от хотдог, който сте яли преди десетилетия, захарен памук от лунапарка, млечен шейк с имитация на плодов аромат, лилаво ледено фрапе... списъкът е безкраен. 

Алкохол

Алкохолът действа изключително тежко на черния дроб, като го прави муден, бавен и застоял и уврежда чернодробните клетки. Когато някой пие, той възпрепятства способността на черния дроб да разпознава, дешифрира, извлича и задържа витамините, минералите и другите полезни елементи, които също постъпват чрез кръвта. Това забавя способността на черния дроб да изпълнява своите над 2000 химически функции за организма. (Не позволявайте това да ви спре да използвате дезинфектант за ръце със съдържание на алкохол. Да убиете грипния вирус, стрептококите или друг патоген, който ще срещнете в обществена тоалетна или друго миризливо място, е много по-важно от това, колко черният ви дроб ще пострада от тази дезинфекцираща кърпичка). 

В случая с билковите тинктури активно търсете варианти без алкохол (избягвайте и думата етанол). Можете също така да се обърнете към страницата с предпочитани хранителни добавки от блога на Антъни Уилям (https://www.medicalmedium.com/preferred/supplements). Той поддържа тази директория с висококачествени хранителни добавки, за да ви помогне в избора на тези, които ще са ви най-полезни.

Формалдехид

Можете да бъдете изложени на този химикал от много източници, навсякъде от козметиката до фармацевтичните продукти, от килимите до храната. Той прави това, което алкохолът прави с черния дроб, само че много по-силно. Той също така е гориво за вируси. 

Научете повече за вредителите, които ви разболяват и трябва да избягвате, както и как да се излекувате в книгата "Прочистване за здраве".

Подобни публикации

[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.