ЗАЩО ЖЕНИТЕ СА ПО-ПОДАТЛИВИ НА ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА

ЗАЩО ЖЕНИТЕ СА ПО-ПОДАТЛИВИ НА ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА

Защо много от симптомите и състоянията, които разгледахме в статиите за заболявания на щитовидната жлеза, засягат в по-голяма степен жените, отколкото мъжете? Защо толкова често чуваме за проблеми с щитовидната жлеза и мистериозни хронични заболявания като за женски проблем?

Първо, част от това възприятие е погрешно. Исторически погледнато, за мъжете е имало по-голяма стигма при признаването на физическо неразположение. През 40-те и 50-те години на ХХ век, когато жените посещават лекаря, описвайки своите здравословни проблеми, мъжете също преживяват епидемия от депресия, тревожност, промени в настроението, прекомерно изпотяване, колебания на телесната температура, мозъчна мъгла, сърцебиене и други подобни. Въпреки това стоицизмът имал висока стойност за мъжете. Те са израснали с посланието, че трябва да бъдат силни и стабилни и затова много от тях стоят настрана от лекаря и премълчават симптомите си, създавайки илюзията, че страдат само жените. След като симптомите на жените предизвикват достатъчно вълнение в медицинските среди и те получават широко разпространената диагноза "менопауза", сходните симптоми на мъжете стават още по-трудни за признаване. Сега мъжът не само се колебае дали да признае за "слабост"; което така или иначе го притеснава, а и се страхува от асоциацията, че преживява собствеи "физически изменения".

Въпреки че не е било толкова очевидно, ЕБВ е засягал силно мъжете и в това няма нищо срамно. Проблеми с черния дроб, наддаване на тегло, неспокойни крака, хипертония, висок холестерол и запек са само няколко примера за тези симптоми, които вероятно можете да разпознаете в поне един мъж в живота си. Ракът на простатата също произхожда от ЕБВ.

Все пак има много истина в наблюдението, че жените се сблъскват с хронични симптоми като проблеми с щитовидната жлеза в по-висока степен от мъжете. До голяма степен това е свързано с репродуктивния цикъл на жената. Всеки месец нейният организъм влага огромно количество енергия и ресурси, за да подготви тялото си за възможността да се роди бебе. Когато жената има менструация, 80% от активната имунна система и резервите на организма ѝ отиват за обновяване на утробата, което значително намалява енергията, с която тялото ѝ разполага, за да се предпази от болести по това време. А по време на овулация 40% от имунната система и резервите на тялото ѝ отиват за този процес – отново оставяйки отворена врата за болестите да се възползват. Освен това по това време се повишава производството на кортизол и адреналин, които изпращат гориво за ЕБВ в кръвта ѝ. Всичко това означава, че два пъти месечно жените стават по-податливи на заплахи за здравето като ЕБВ. Ето защо жените често се разболяват от настинка, грип, мигрена или възпалено гърло точно преди или по време на менструация,  защото имунната им система спада.

Да не говорим, че в днешно време жените живеят с повече очаквания от всякога. Под натиска на това да правят кариера, да водят домакинство, да радват партньорите си, да съчувстват и съпреживяват с приятелите си, да се грижат за семейството си и да изглеждат добре, докато го правят, повечето жени на практика имат 10, 20 или 30 работни места. Освен физическото и умственото натоварване, което това носи, съзнанието, интуицията и състраданието, необходими за поддържане на всичко това, също могат да бъдат изтощителни, ако няма възможност за възстановяване. Много е лесно да се изчерпим при всичко това, а изтощената имунна система е един от любимите пътища за развитие на ЕБВ.

Това означава, че на жените не може да им се размине да не се грижат за себе си. Ако сте жена и сте чувствали, че имате нужда от одобрение, за да превърнете здравето си в приоритет, считайте това за вашето разрешение. Особено по време на менструация, овулация, бременност и възстановяване след раждане, вземете необходимите мерки, за да запазите равновесие. Това е най-доброто, което можете да направите за тези, които разчитат на вас. В противен случай твърде много неща висят на косъм.

Без значение кои сте, заслужавате да признаете всички здравословни проблеми, с които сте се сблъскали, с нагласата, че това не ви представя в лоша светлина. Ако сте мъж, не забравяйте: симптомите и състоянията, за които прочетохте в тази глава, не са проблеми само на жените; ЕБВ е патоген с равни възможности. Вие също заслужавате грижа за себе си. С разкриването на ЕБВ такъв, какъвто е, можете да видите борбата си в съвсем нова светлина.

Други статии за щитовидната жлеза:

“Истината за щитовидната жлеза”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – как започва всичко”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – обяснение на вашите симптоми (част 1)”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – обяснение на вашите симптоми (част 2)”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – обяснение на вашите симптоми (част 3)”;
"Заболявания на щитовидната жлеза – допълнителни усложнения (част 1);
"Заболявания на щитовидната жлеза – допълнителни усложнения (част 2);
“Рак на щитовидната жлеза”;
"[Видео] Имате ли тиреоидит на Хашимото? – говори Антъни Уилям";
"Антъни Уилям за безсънието и проблемите със съня при заболявания на щитовидната жлеза";
"Съветите на Антъни Уилям за лечение на проблеми със съня и защо лошите сънища са добри";
“90-дневна терапия за щитовидната жлеза на Лечителя Медиум (част 1)”;
“90-дневна терапия за щитовидната жлеза на Лечителя Медиум (част 2)”;
“”Гадаещите тестове” за щитовидната жлеза”;
"Антъни Уилям за лекарствата за щитовидна жлеза";
“Антъни Уилям за живота без щитовидна жлеза”;
“Антъни Уилям разкрива истината за йода”;
“Антъни Уилям разкрива истината за цинка”;
“Мощни лечебни храни за щитовидната жлеза”;
"Кои храни да избягваме при заболявания на щитовидната жлеза";
“Лечебни билки и хранителни добавки за щитовидната жлеза”;
“Как сокът от стъблена целина помага при заболявания на щитовидната жлеза”;
"Чай за лечение на щитовидната жлеза";
“Лечебен бульон за щитовидната жлеза”;
“Лечебен сок за щитовидната жлеза”;
“Лечебно смути за щитовидната жлеза”.

Подобни публикации

[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ ТИРЕОИДИТ НА ХАШИМОТО? – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ ТИРЕОИДИТ НА ХАШИМОТО? – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като прониква в тъканта на щитовидната жлеза и бавно произвежда вторични продукти и други токсични отпадъци. Изгледайте това видео, за да чуете лично от Лечителя Медиум обяснението за това състояние. За по-подробна информация за тиреоидит на Хашимото прочетете книгата на Антъни Уилям “Лечителят медиум: Изцеление на щитовидната жлеза”, от която ще научите как да се излекувате.
Прочети още
[ВИДЕО] КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ МАТОЧИНА И АШВАГАНДА ПРИ СТРЕС – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
[ВИДЕО] КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ МАТОЧИНА И АШВАГАНДА ПРИ СТРЕС – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. Адреналинът излиза от надбъбречните ни жлези в специфични смеси, за да помогне на мозъка и тялото ни да преодолеят стреса. Но този адреналин също така е разяждащ за тялото ни и може да предизвика и влоши симптомите. Електрическите импулси преминават през мозъка ни с по-висока интензивност и скорост, защото адреналинът едновременно увеличава сърдечната честота и навлиза в мозъка, повишавайки нивата на топлина в мозъка. Съществуват здравословни нива на щадящи тялото, ежедневни смеси от адреналин. По-агресивните смеси от адреналин се произвеждат по време на стрес и трудности. Имунната система може да се срине и вирусите, които стоят зад толкова много хронични заболявания, да се развият, размножат и нараснат, което води до пристъпи на мозъчно възпаление и неврологични симптоми.
Прочети още
[ВИДЕО] МОЩЕН ИНСТРУМЕНТ И ТЕХНИКА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА АФТИ И РАНИ В УСТАТА
[ВИДЕО] МОЩЕН ИНСТРУМЕНТ И ТЕХНИКА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА АФТИ И РАНИ В УСТАТА
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, болка в гърлото, усещане за изтръпване, лезии от вътрешната страна на бузите, болка във венците и зъбите и болка по езика.  В това видео Антъни Уилям споделя мощен инструмент и техника за лечение на рани в устата и афти.
Прочети още

This blog, its contents and all related materials are presented for informational purposes only and are not a substitute for medical advice, diagnosis, treatment or prescription. Nothing contained in or accessible from this blog should be considered medical advice, diagnosis, treatment or prescription, nor a promise of benefits, claim of cure, legal warranty or guarantee of results to be achieved. Never disregard medical advice or put off seeking it because of something you have read on this blog or in any of the linked material. Prirodnik Ltd and its team are not medical practitioners and do not claim to provide healthcare services. Consult a licensed health care professional before changing or discontinuing any current medications, treatments or care, or starting any diet, exercise or supplement program, or if you have or suspect you may have a medical condition that requires medical attention. The Food and Drug Administration of the R. The FDA has not evaluated any statement, claim or representation made in or available from this blog or any related material. The contents of this blog and any linked material do not necessarily reflect the views of Prirodnik Ltd or the principal author and are not guaranteed to be correct, complete or up to date. This article may contain links to other resources on the internet. These links are provided as citations and aids to help you identify and locate other Internet resources that may be of interest, and are not intended to state or imply that Prirodnik Ltd or the principal author recommend, endorse, support, sponsor, or are in any way affiliated or associated with any person or organization associated with the material to which reference is made, or are legally authorized to use any trade name, registered trademark, logo, legal or official seal, or copyrighted symbol that may be reflected in the material to which reference is made.