Лечебни билки и хранителни добавки за щитовидната жлеза

Лечебни билки и хранителни добавки за щитовидната жлеза

Идеята на този списък не е да ви накара да се почувствате напрегнати, опитвайки се да го следвате дословно. Наясно сме, че ще ви бъде трудно да вместите в дневния си режим цял списък с хранителни добавки. Освен това цените на билките и хранителните добавки могат бързо да поскъпнат, а вие да разполагате с ограничен бюджет. Ако можете да си позволите само някои от тях, най-добре е да се постараете да внесете в живота си петте най-добри хранителни добавки от този списък. Ако сте човек с по-голяма финансова гъвкавост, разширете обхвата си до допълнителните хранителни добавки с описания, които отговарят на вашите здравни нужди. Ако сте чувствителни към някои хранителни добавки или обичате да използвате интуицията си, за да се ръководите, разгледайте списъка и вижте как можете да приложите това, което смятате за правилно.

Може би непрекъснато се питате коя е най-ефективната форма на дадена хранителна добавка и дали това има значение? Да, това е от голямо значение! Съществуват едва доловими, но понякога критично важни разлики между отделните форми на наличните хранителни добавки, които могат да повлияят на това колко бързо умира вашият ЕБВ, умира ли изобщо, дали централната ви нервна система се възстановява и колко бързо, и колко време е необходимо на щитовидната ви жлеза да се излекува. Разновидността на хранителната добавка, която избирате, може да повлияе на напредъка ви или да го провали. За да ускорите оздравяването, се нуждаете от правилните видове хранителни добавки. Точно заради това, можете да откриете специалната директория за хранителни добавки на сайта на Антъни Уилям (https://www.medicalmedium.com/preferred/supplements) за най-добрите форми на всяка от изброените по-долу хранителни добавки.

Витамин Б12 (като аденозилкобаламин и метилкобаламин): Изключително важно е да си набавяте достатъчно количество Б12, тъй като този витамин, който е дефицитен за почти всички, предпазва целия организъм от уврежданията, причинени от невротоксините на Ебщайн-бар вируса (ЕБВ). Б12 оказва специална подкрепа и възстановяване на централната нервна и ендокринната системи и помага за укрепване на невротрансмитерните химикали в мозъка, за да може той да остане силен срещу ЕБВ. Този витамин също така укрепва имунната ви система, стимулира ви умствено и емоционално и помага при проблеми с метилирането и намаляване нивата на хомоцистеина. С течение на времето подходящият вид Б12 може дори да промени диагнозата на генната мутация MTHFR, защото отстранява уврежданията в организма, които предизвикват фалшиви положителни резултати при тестовете за тази генна мутация. По-подробна информация за лечебните ползи от витамин Б12, прочетете в статиите: “Защо Б12?” и “Шокова терапия с витамин Б12”.

Цинк (като течен цинков сулфат): Тази хранителна добавка дава значителен тласък на имунната система, като укрепва белите кръвни телца като лимфоцити, базофили, неутрофили, еозинофили, макрофаги и моноцити, така че те да могат да търсят и унищожават клетките на ЕБВ. Самият цинк също е антисептик за ЕБВ, така че приемът му потиска вирусния растеж в организма, като същевременно намалява възпалението и растежа на възли, тумори и кисти (както ракови, така и доброкачествени). Цинкът укрепва щитовидната жлеза и стабилизира надбъбречните жлези. Не се страхувайте, че приемът на цинк изчерпва нивата на мед в организма ви. Недостигът на цинк е основен проблем при борбата с ЕБВ, а избягването на цинк възпрепятства оздравяването. Повече за важността на цинка за организма и лечебните му свойства, прочетете в статиите: “Цинк: минерал от първостепенна важност за здравето” и “Шокова терапия с цинк - лечебна практика за възрастни и деца”.

Витамин Ц (като Микро-Ц): Витамин Ц укрепва цялата имунна система, особено клетките-убийци, които преследват патогени като ЕБВ. Една от целите на ЕБВ, особено в четвърти стадий, е да изчерпи нивата на витамин Ц в организма. Затова е важно да си набавяте достатъчно количество от този хранителен елемент, за да балансирате активността на вируса. Витамин Ц унищожава ЕБВ в черния дроб, отмива токсините му, които се натрупват там, балансира производството на тромбоцити и помага за възстановяване на централната нервна система от уврежданията, причинени от невротоксини. Всичко това, докато помага за намаляване на възлите, туморите и кистите на щитовидната жлеза (както ракови, така и доброкачествени), а също така поддържа и възстановява надбъбречните жлези. За повече информация, прочетете статиите: “Лечебни ползи от витамин Ц” и “Шокова терапия с витамин Ц”.

Спирулина: Тази форма на водорасли (на прах или капсули) е невероятен съюзник във възстановяването на централната нервна система и премахването на тежките метали като живак и токсична мед от черния дроб, репродуктивната система, чревния тракт, щитовидната жлеза и мозъка. Отървавайки се от тези метали, се отървавате от някои от любимите храни на ЕБВ. Спирулината помага за възстановяването на щитовидната жлеза по две причини: (1) нейните важни микроелементи подхранват здравата тъкан на щитовидната жлеза и имат възстановителен ефект върху нея; (2) съдържанието на йод в нея действа много ефективно като антисептик срещу ЕБВ клетките в щитовидната жлеза, което намалява вирусния товар там, за да може тя да се излекува. Спирулината може също така да намали растежа на възли, тумори и кисти (както ракови, така и доброкачествени).

Котешки нокът: Тази билка, притежаваща фитохимикали, специално насочени към унищожаване на всички вируси и бактерии, които причиняват възпаление – особено ЕБВ и неговия кофактор стрептококите – има чудесен противовъзпалителен ефект. Тъй като намалява броя на клетките на ЕБВ, тя помага за смаляване на увеличените далак, черен дроб и щитовидна жлеза, като също така унищожава причинените от ЕБВ възли, тумори и кисти (както ракови, така и доброкачествени) в щитовидната жлеза и черния дроб. Повече за тази полезна хранителна добавка, прочетете в статията: “Лечебни ползи от котешкия нокът”.

Корен от женско биле: За да унищожите клетките на ЕБВ в щитовидната жлеза, черния дроб, далака и репродуктивната система, използвайте корен от женско биле. Той не само е невероятен за укротяване на мононуклеозния стадий на ЕБВ, но е един от най-добрите ви приятели за потискане на онези втори и трети стадии на ЕБВ, които могат да се разпространят в нови органи на тялото ви, когато започнете да убивате вируса в първоначалните му местообитания. Една от най-мощните билки за възстановяване на надбъбречните жлези и за подпомагане на бъбреците, тя също така намалява кофактора на ЕБВ – стрептококите, което от своя страна намалява възпалението в чревния тракт от състояния, базирани на стрептококи, като например синдрома на раздразненото черво (IBS). По-подробна информация ще намерите в статията: “Корен от женско биле - мощно оръжие срещу патогените”.

Маточина: Тази приятна и мека на вкус билка е мощно средство срещу ЕБВ и неговия кофактор стрептококите. Тя убива и отблъсква вирусните и бактериалните клетки в щитовидната жлеза, черния дроб и далака със своите алкалоиди и други ключови фитохимикали, като същевременно помага за укрепване на лимфоцитите, за да може имунната система да се пребори с вируса. Макар да е невероятна за първата поява на симптомите на ЕБВ в монофазата на вируса, маточината също така ще ви даде тласък, независимо от фазата на ЕБВ и е чудесна за отслабване на растежа на възлите. Повече за тази лечебна билка ще научите в статиите: “Маточина - билка, променяща живота” и “Шокова терапия с маточина”. 

L-ЛИЗИН: Потискайки и намалявайки вирусния товар на ЕБВ, тази аминокиселина действа противовъзпалително на цялата нервна система, особено на централната нервна система и на блуждаещите и френетичните нерви, които стават мишена на невротоксините на ЕБВ. По-подробна информация за лизина ще намерите в статията: “Лечебни ползи от L-лизин”.

Гъба Чага: Унищожава ЕБВ, като го прогонва от черния дроб и щитовидната жлеза. Стимулира черния дроб, като го извежда от застоялото и мудно състояние и същевременно събужда щитовидната жлеза, позволявайки ѝ да подобри функцията си. Тази невероятна лечебна гъба подпомага укрепването на надбъбречните жлези и също така помага за разграждането и разтварянето на страничния продукт на биофилма на ЕБВ, който стои зад толкова много случаи на мистериозно сърцебиене. Повече ще научите в статията: “Лечебни ползи от гъбата чага”.

5-МТХФ (5-метилтетрахидрофолат): Изключително полезна за поддържане на репродуктивното здраве, застрашено от ЕБВ, тази хранителна добавка ще бъде ваш съюзник в опитите ви да се възстановите от проблеми, причинени от ЕБВ, като безплодие, синдром на поликистозните яйчници (PCOS) и ендометриоза. Тя също така помага за укрепване на ендокринната и централната нервна система, насърчава метилирането и намалява нивата на хомоцистеин. Повече за тази хранителна добавка ще научите в статията: “5-МТХФ: най-добрият приятел на Б12”.

Сок от ечемична трева на прах: Удивително средство за подпомагане елиминирането на живак и други токсични тежки метали от организма. Съдържа специфични алкалоиди, които помагат да се предотврати атрофията на щитовидната жлеза, като същевременно блокират ЕБВ да се храни с любимите си храни като токсични тежки метали в щитовидната жлеза. По-подробна информация за тази хранителна добавка ще намерите в статията: “Сок от ечемичена трева на прах – лечебни ползи”. 

Монолаурин: Този антивирусен препарат разгражда вирусния товар на ЕБВ и намалява неговите кофактори като например стрептококите.

Колоидно сребро: Друго мощно антивирусно средство. Среброто помага за намаляване на вирусния товар на Епщайн-Бар, особено по време на хроничната монофаза на вируса, когато ЕБВ е активен в кръвообращението.

L-тирозин: Тази аминокиселина подхранва здравата тъкан на щитовидната жлеза, дори когато тя е атакувана от ЕБВ, за да може жлезата да продължи производството си на щитовидни хормони.

Ашваганда: Въпреки че тази билка укрепва щитовидната жлеза, основната причина да я включите в режима си е да сведете до минимум пристъпите на надбъбречна активност, които могат да подхранват ЕБВ. Стабилизирайки надбъбречните жлези, ашваганда помага да се предотврати свръхпроизводството на хормонални смеси, базирани на страха, които дават храна на ЕБВ. (За по-подробна информация за надбъбречните жлези прочетете книгата на Антъни Уилям "Лечителят Медиум"). По-подробна информация ще намерите в статията: “Ашваганда”.

Червени морски водорасли: Това мощно антивирусно средство помага за премахване на тежки метали като живак от организма и намалява вирусния товар на ЕБВ.

Екстракт от коприва: С жизненоважни микроелементи за кръвта и централната нервна система (особено за мозъка), тази мощна адаптогенна билка е и противовъзпалително средство за органите, заразени с ЕБВ. Тя е невероятно средство за връщане към хомеостаза – възстановява баланса на тялото, така че всичко да функционира по-добре, включително лимфната система, черния дроб и кръвта. Прочетете статията: “Лечебни свойства на копривата”.

Адапто В-комплекс: Това са витамини от съществено значение за ендокринната система, въпреки че тяхната истинска важна роля е в поддържането на централната нервна система, която е бомбардирана от невротоксините на ЕБВ

Магнезий: Този минерал за хомеостаза се грижи за поддържане на баланса в производството на хормони на щитовидната жлеза, така че тя да не произвежда нито недостатъчно, нито прекалено много хормони. Той може да бъде полезен и за намаляване на неврологичните симптоми. 

Веган Омега 3 (ЕПК и ДХК): Тези омега-3 мастни киселини укрепват ендокринната система и спомагат за укрепването на централната нервна система, така че тя да е по-малко податлива на увреждане от прекомерното количество адреналин, което може да е резултат от заболяване на щитовидната жлеза, високи нива на стрес в живота ви или и от двете. Имайте предвид, че ЕПК/ДХК е само част от здравето на мозъка. Въпреки все по-разпространена теория, че омега-3 са всичко, истината е, че по-голямата част от подкрепата за мозъка идва от здравословни въглехидрати като храните, които описахме в статията “Мощни лечебни храни за щитовидната жлеза”. Също така не забравяйте да купувате версия на растителна основа (не рибна).

Фукус: Още едно водорасло, което осигурява лесно усвоими микроелементи за щитовидната жлеза, както и йод, който действа като антисептик на ЕБВ, така че вирусните клетки да загинат, което в крайна сметка подобрява функцията на щитовидната жлеза. Премахва токсичните тежки метали от чревния тракт, което спомага за гладуването на ЕБВ.

Селен: Вместо да убива ЕБВ, тази хранителна добавка помага, като укрепва тъканта на щитовидната жлеза, за да я предпази от белези, причинени от вируса. Тя също така укрепва цялостната имунна система, укрепва и поддържа централната нервна система и чрез подкрепата си за щитовидната жлеза спомага за стимулиране на производството на хормоните на щитовидната жлеза Т4 и Т3.

Куркумин: Като укрепва централната и периферната нервна система на организма, този компонент на куркумата действа противовъзпалително и намалява подуването на нервите, причинено от невротоксините на ЕБВ. Повече за куркумата ще научите в статията: “Лечебни свойства на куркума и куркумин”.

Хром: Подкрепящ надбъбречните жлези, щитовидната жлеза и останалата част от ендокринната система, тази хранителна добавка също така подпомага функцията на панкреаса и черния дроб, за да стабилизира системата ви в борбата с ЕБВ.

Витамин Д3: Добавянето на този витамин помага за стабилизиране на имунната система и предотвратява прекомерната ѝ реакция спрямо нашественици като ЕБВ. Все пак не прекалявайте с него. Както Антъни Уилям обяснява в книгата си “Най-полезните храни”, мегадозите витамин Д не са продуктивни. 

Манган: Важна хранителна добавка за производството на хормона на щитовидната жлеза Т3 и за поддържане на хипофизата на ендокринната система.

Сироп от черен бъз: Отлична хранителна добавка за укрепване на имунната система. Повече за тази лечебна храна ще научите в статията: “Черен бъз”.

Червена детелина: Тази леснодостъпна билка е чудотворна за прочистване и пречистване на черния дроб, лимфната система и далака от невротоксините на ЕБВ.

Сибирски женшен: Където и да се намират надбъбречните ви жлези в момента по отношение на функционалността, тази билка им предлага подкрепа. Тя може да помогне за намаляване на надбъбречните вълни, които подхранват ЕБВ и изгарят невротрансмитерите, което означава, че помага за предотвратяване на увреждането на невротрансмитерите, което допринася за симптоми като мозъчна мъгла.

Звездовиден анасон: Тази антивирусна подправка помага за унищожаването на ЕБВ в черния дроб.

Мед: Това е добавка, която Антъни Уилям не препоръчва често, защото хората обикновено вече имат много мед, както под формата на микроелемента, така и под формата на токсичния тежък метал. Ако обаче смятате, че токсичното ви натоварване с мед е достатъчно ниско и ако правите детоксикацията от тежки метали, вероятно можете да приемате много ниски нива на йонна мед, за да помогнете за отблъскването на ЕБВ. Приемането на много малка доза висококачествена йонна минерална мед също може да бъде полезно за разхлабване и отстраняване на токсичния тежък метал мед от системата ви, която подхранва вируса.

Рубидий: Добавянето на рубидий помага за стабилизиране на производството на хормони на щитовидната жлеза и за подпомагане на надбъбречните жлези.

Бакопа (Брахми): Тази билка подпомага производството на хормони на щитовидната жлеза и превръщането на Т4 в Т3.

За статията са използвани материали от книгата на Антъни Уилям "Изцеление на щитовидната жлеза". Очаквайте скоро в нашия блог, още статии по темата!

Други статии за щитовидната жлеза:

“Истината за щитовидната жлеза”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – как започва всичко”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – обяснение на вашите симптоми (част 1)”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – обяснение на вашите симптоми (част 2)”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – обяснение на вашите симптоми (част 3)”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – допълнителни усложнения (част 1)”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – допълнителни усложнения (част 2)”;
“Рак на щитовидната жлеза”;
“[Видео] Имате ли тиреоидит на Хашимото? – говори Антъни Уилям”;
“Антъни Уилям за безсънието и проблемите със съня при заболявания на щитовидната жлеза”;
“Съветите на Антъни Уилям за лечение на проблеми със съня и защо лошите сънища са добри”;
“Защо жените са по-податливи на заболявания на щитовидната жлеза”;
“90-дневна терапия за щитовидната жлеза на Лечителя Медиум (част 1)”;
“90-дневна терапия за щитовидната жлеза на Лечителя Медиум (част 2)”;
““Гадаещите тестове” за щитовидната жлеза”;
“Антъни Уилям за лекарствата за щитовидната жлеза”;
“Антъни Уилям за живота без щитовидна жлеза”;
“Антъни Уилям разкрива истината за йода”;
“Антъни Уилям разкрива истината за цинка”;
“Мощни лечебни храни за щитовидната жлеза”;
“Кои храни да избягваме при заболявания на щитовидната жлеза”;
“Как сокът от целина помага при заболявания на щитовидната жлеза”;
“Чай за лечение на щитовидната жлеза”;
“Лебен бульон за щитовидната жлеза”;
“Лечебен сок за щитовидната жлеза”;
“Лечебно смути за щитовидната жлеза”.

Подобни публикации

[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тяло
Прочети още
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
В организма ни могат да се съдържат различни киселини. Има добра солна киселина, от която се нуждаем и която е сбор от стомашни киселини. Ко
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.