Мощни лечебни храни за щитовидната жлеза

Мощни лечебни храни за щитовидната жлеза

Органите и жлезите ви се нуждаят от подхранване. До някаква степен това ни е ясно – в края на краищата постоянно чуваме термина "храна за мозъка" и то не случайно. За да се справяме с натовареното ежедневие, мозъкът ни се нуждае от всякакви видове гориво.

Щитовидната жлеза също се нуждае от храна. Особено когато е изтощена след седмици, месеци или години борба с вируса на щитовидната жлеза – Епщайн-Бар. Този втори мозък на тялото ви се нуждае от хранителна терапия, за да може да се възстанови. Освен това нервите, имунната система, черният дроб, лимфната система, надбъбречните жлези и мозъка ви, всички те се нуждаят от своята порция подхранване, след като са се изправили срещу вируса на Епщайн-Бар. Ето тук идва на помощ информацията в тази статия. Тя ще ви помогне да дадете на тялото си инструментите, от които се нуждае, за да убие вируса, да поправи нанесените от него щети и да се регенерира, за да имате по-здравословно бъдеще.

Сигурно ще се запитате дали ще е нужно да промените живота си за една нощ. Абсолютно не! Възприемайте тази статия по-скоро като списък на всички възможности, с които разполагате, отколкото като наръчник с правила. Включването на тези лечебни елементи в живота ви е свързано със създаването на устойчива за вас хранителна диета. Най-важното е да се движите напред, по начин, който работи за вас, така че да не се откажете след три дни или още преди да сте започнали и да решите, че не сте готови за тази задача. Вие сте напълно готови за това. Бъдете упорити и вярвайте в себе си, започвайки това. Не става въпрос да повярвате в поредната система от хранителни диети, а да намерите кое е най-доброто за вас като личност.

Едно от предизвикателствата при излекуването от ЕБВ е, че когато вирусът започне да умира в определени части на тялото, той се бори, като се опитва да започне втори и дори трети цикъл на инфекцията. Ето защо след период, в който се чувствате по-добре, може да се появят нови симптоми или нова вълна на умора. Приемете присърце, че това е естествена част от оздравяването и че колкото повече от тези лечебни храни въведете в живота си, толкова повече ще сте в състояние да съкратите или предотвратите тези допълнителни цикли на вируса.

Много е важно да не бъдете с нагласата, че добавянето на тези храни към диетата ви е задължение. Лечебните храни ще бъдат вашите нови най-добри приятели. Това не са приятелите, които ви изтощават и скапват, тези, чиито обаждания се опитвате да избягвате, мислейки за здравето си. Тези лечебни храни са приятелите, които ви пазят гърба и са винаги до вас, независимо от всичко. Докато работите, за да се освободите от ЕБВ и да възстановите здравето на щитовидната си жлеза и на останалата част от тялото си, тези антивирусни, антибактериални, възстановяващи тъканите, укрепващи имунитета, стабилизиращи хормоните, подобряващи настроението, пречистващи, трансформиращи здравето средства ще бъдат най-верните и отдадени поддръжници, които можете да поискате. Те наистина променят живота.

Лечебни храни

Тъй като сега вие сте експерт по собственото си здраве, вие сте човекът, който може най-добре да прецени кои от храните, които са описани в тази статия, отговарят на вашето състояние и симптоми. Ако искате да добавите всички тях, още по-добре! Ако искате да възприемете по-премерен и реалистичен подход, изберете три храни, върху които да се съсредоточите през първата седмица. Сложете списъка на хладилника си, за да ви напомня да включвате в менюто си всеки ден по една порция от всяка от тях. През следващата седмица изберете още три храни, добавете ги към списъка и също ги включете в ежедневното си хранене. Тук не става въпрос да ядете тук-там по лист маруля или парче ябълка. За да усетите съществена промяна, ще трябва да се уверите, че консумирате тези лечебни храни в необходимото количество.

Можете да видите колко бързо непродуктивните храни могат да бъдат изтласкани от диетата ви, когато наблегнете на тези лечебни храни. За да ви помогнем да въведете тези храни в живота си, ние ще ви предложим много от рецептите на Антъни Уилям за лечение на щитовидна жлеза, които може да очаквате в нашия блог. Ако искате да научите още повече за специфичните свойства и ползи от тези храни, ще намерите по-подробни характеристики за тях, заедно с още рецепти, в книгата на Антъни Уилям "Най-полезните храни". А ако мисълта за ядене на плодове за здраве противоречи на това, което сте чували, разгледайте статията "Истината за плодовете" в нашия блог или прочетете повече в книгата “Лечителят Медиум”, за да оставите тези притеснения настрана. Знайте че ако се лишите от плодове, ще се лишите от изцеление.

Въоръжете щитовидната си жлеза с артишок

Артишокът е един от най-добрите ви съюзници, когато се лекувате от вируса на щитовидната жлеза. Сърцевината му съдържа хранителни вещества, които подпомагат и възстановяват самата щитовидна жлеза – по-специално фитохимикали, които комуникират със системата за предаване на честоти към другите органи. Тези фитохимични съединения са неоткрити подгрупи изотиоцианати, които работят специфично с ензимите и аминокиселините в нашите тела, за да навлязат в имунната ни система и щитовидната жлеза и да ги подкрепят. Тези съединения подпомагат производството на щитовидните хормони, които засега остават неоткрити от медицинските проучвания и науката. Тези подгрупи изотиоцианати също така спомагат за свиването на възли, тумори и кисти, като задействат антитуморен хормон, който се намира в човешките клетки, излагайки ЕБВ, който ги е създал, на нашата имунна система. Освен това тези подгрупи допълват щитовидната жлеза с тирозин – химично вещество, необходимо за производството на щитовидни хормони. Също така подпомагат детоксикацията на черния дроб от невротоксини, дерматоксини, тежки метали и др.

Листата на артишока – т.е. "месото", което отхапвате в основата на люспите на артишока – са като щит за щитовидната жлеза. Това е така, защото ядливата част на листата на артишока (технически – прицветници) съдържа алкалоидни съединения, които изпращат съобщения до определени части на имунната ви система, за да пазят щитовидната ви жлеза от нашественици като ЕБВ. Когато ЕБВ вече е проникнал в щитовидната жлеза, артишока действа антипролиферативно, като помага да се забави развитието на вируса там. Включването на артишок в хранителната ви диета е като да дадете на нежната си и ценна щитовидна жлеза свой собствен щит.

За насоки как да приготвяте артишок и да го включите в хранителната си диета, вижте рецептата “Артишок на пара с два вида сос”.

ВАЖНО!: консервираните, бутилираните и дори някои замразени сърцевини на артишок често съдържат лимонена киселина, дразнител, получен от царевица, така че трябва да ги накиснете за една нощ, за да се отървете от консерванта, преди да ги консумирате.

Други лечебни храни, ваши съюзници

Когато комбинирате артишока с храните от този списък, вие предлагате на тялото си невероятен набор от инструменти за възстановяване.

 • Алое вера: гелът от пресни листа алое е чудесно антивирусно средство, което също така промива токсините от кръвта и тялото, като помага за пречистването на черния дроб от пестициди. Алоето подпомага работата на надбъбречните жлези и извлича радиацията от щитовидната жлеза.
 • Ябълки: противовъзпалително средство за щитовидната жлеза, тъй като унищожават ЕБВ. Когато пектинът им попадне в храносмилателната система, той освобождава фитохимикали, които се свързват с ЕБВ, обвивайки клетките на вируса, така че да не могат да се хранят и размножават.
 • Рукола: намалява броя на възлите, туморите и кистите в щитовидната жлеза (както ракови, така и доброкачествени) и спомага за предотвратяване на свързания с ЕБВ рак на щитовидната жлеза. Фитохимичните съединения на руколата навлизат в щитовидната жлеза, като подмладяват щитовидната тъкан и същевременно намаляват белезите по нея. Тези съединения също така изтласкват от черния дроб старите запаси от отлагания на лекарствата предписвани за щитовидна жлеза.
 • Аспержи: прочистват черния дроб и далака, укрепват панкреаса и действат като невероятен поддръжник на щитовидната жлеза. Аспержите не просто потискат растежа на ЕБВ, а го спират напълно. Фитохимикалите в кожата и връхчетата на аспержите отблъскват вируса и спомагат за спирането на размножаването му. Аспержите съдържат и болкоуспокояващ алкалоид, който действа като нежен аспирин в целия организъм. Опитайте ги сурови, на сок или приготвени на пара.
 • Атлантически водорасли (особено дулсе и келп): Точно както слагаме йод върху рани, съдържанието на йод в атлантическите водорасли като дулсе и келп е антисептик за щитовидната жлеза. Когато попие в жлезата, той се превръща в един от най-мощните механизми за борба на щитовидната жлеза, наред с цинка. За щастие, дулсе, келп и другите морски водорасли съдържат и известно количество цинк. Тези два ценни минерала в съвместна работа могат да победят вирусната инфекция в щитовидната жлеза, като по този начин спират тиреоидита (възпалението на щитовидната жлеза). Морските водорасли също така помагат за предпазване на щитовидната жлеза от въздействието на радиацията, за отстраняване на радиацията от нея и за предотвратяване на рак на щитовидната жлеза.
 • Авокадо: съдържа фитохимикали, които предпазват лигавицата на храносмилателния тракт от кофактора на ЕБВ - стрептококовите бактерии. Също така съдържа лесно усвоима форма на мед, която помага за балансиране на производството на Т4 и Т3 хормони на щитовидната жлеза. Естествената глюкоза в авокадото успокоява чувствителните нерви в цялото тяло, които са били раздразнени от вирусните невротоксини.
 • Банани: осигуряват аминокиселини и правилния вид калий за възстановяване на невротрансмитерите, след като те са били изтощени от невротоксините на ЕБВ. Също така притежават мощни антивирусни и противовъзпалителни свойства. Чудесен източник на калций, тъй като дърветата растат в богата на калций почва, те са и чудесно средство при хипогликемия, тъй като помагат за балансиране на кръвната захар. Не се притеснявайте от модата, която твърди, че бананите имат твърде много захар. Тяхната плодова захар всъщност е изключително важна храна за мозъка, освен това е свързана с аминокиселините и минералите, които придават на бананите жизненоважното им хранене.
 • Босилек: антивирусните способности на тази билка идват отчасти от фитохимични съединения, които могат да навлязат в щитовидната жлеза и да забавят пробивното действие на ЕБВ клетките. Босилекът помага за намаляване на възлите, кистите и туморите, и притежава противоракови съединения, които помагат за предотвратяване на рака на щитовидната жлеза.
 • Горски плодове: имат дълбоко въздействие върху щитовидната жлеза, особено защото са богати на антиоксиданти, които могат да действат като механизъм за забавяне на ускореното увреждане на тъканите на щитовидната жлеза. Определени плодове предлагат и специфични лечебни свойства. Например къпините помагат за намаляване на растежа на възлите, като същевременно укрепват и заздравяват тъканта на щитовидната жлеза. Малините са чудесна храна за детоксикация на цялото тяло, богата на антиоксиданти, които специфично премахват страничния продукт на ЕБВ и други вирусни остатъци от кръвообращението, което позволява по-лесно цялостно прочистване. Малините също така са склонни да се свързват и да отстраняват замърсяванията, доставяни в чревния тракт от черния дроб, натоварен с вирусни отпадъци. (Дивите боровинки имат отделна позиция в този списък.)
 • Карфиол: той често се избягва от пациенти с проблеми с щитовидната жлеза, тъй като е обозначен като "гоитрогенен", но всъщност е един от най-добрите приятели на щитовидната жлеза, тъй като ѝ помага да се бори с ЕБВ и съдържа микроелемента бор, който подпомага цялата ендокринна система. Карфиолът също така съдържа фитохимикали, които могат да спрат свиването на щитовидната жлеза по време на атрофията, която може да настъпи при продължително свръхлечение с хормони на щитовидната жлеза, предписвани от лекар.
 • Стъблена целина: засилва солната киселина в червата и помага на черния дроб да произвежда жлъчка за разграждане на храната. Осигурява минерални соли, които са анти-ЕБВ и подпомагат централната нервна система с мощни електролити, като същевременно стабилизират и поддържат надбъбречните жлези. Стъблената целина има способността да прочиства щитовидната жлеза от токсините на ЕБВ. Също така подсилва производството на хормона на щитовидната жлеза Т3.
 • Кориандър: прави чудеса в борбата с ЕБВ. Има решаващо значение за свързването на токсичните тежки метали като живак и олово, които подхранват вируса. Също така се свързва с невротоксините на ЕБВ, които, когато са на свобода в организма, могат да предизвикат изтръпване и скованост, болки, възпаления, депресия и тревожност.
 • Кокос: антивирусно и противовъзпалително средство: Кокосът убива клетките на ЕБВ и намалява растежа на възлите. Помага за поддържане на централната нервна система от излагане на невротоксините на ЕБВ. Опитайте го под формата на кокосово масло, кокосов тахан, кокосово брашно (ако е неподсладено и неподправено), кокосово мляко и кокосова вода.
 • Кръстоцветни зеленчуци: богатото съдържание на сяра в тези храни е дезинфектант и възпиращ фактор за ЕБВ в щитовидната жлеза. Сярата има прикриващо качество, насища жлезата и създава ефект на димна завеса, така че вирусът да не може да функционира добре. В същото време тази сяра помага за съживяването на самата жлеза – противно на разпространеното мнение, че тези зеленчуци от семейство кръстоцветни са проблемни за щитовидната жлеза. По ред на важност, ето някои от най-добрите кръстоцветни растения, които да въведете в живота си (повече информация за първите пет отделно в този списък): карфиол, зеле, репички, рукола, кресон, брюкселско зеле, зеле, броколи, колраби, зелена салата, броколи рабе и синап.
 • Краставици: укрепват надбъбречните жлези и бъбреците и извеждат невротоксините на ЕБВ от кръвообращението. Хидратират лимфната система, особено частта, базирана около областта на шията (където щитовидната жлеза има собствена имунна система със специално назначени лимфоцити, които търсят ЕБВ клетки), което позволява по-добро прочистване на щитовидната жлеза. Хидратацията с краставици може да забави и дори да спре развиваща се инфекция с мононуклеоза.
 • Фурми: съдържат калий, магнезий и глюкоза, които подпомагат ендокринната система. Фурмите помагат за пречистване на черния дроб от остатъци, често причинени от отпадъчните вещества на ЕБВ. Те също така предизвикват перисталтично действие, като помагат на чревния тракт да изстисква и изтласква множество разновидности на отпадъците, които могат да натоварят организма, когато се опитва да се излекува.
 • Копър: високо съдържание на витамин Ц и други силни антивирусни съединения за борба с ЕБВ. Семената от копър съдържат подобно на аспирин съединение с разхлабващо качество, което действа противовъзпалително на щитовидната жлеза, възпалена от ЕБВ. Това успокояване на щитовидната жлеза спомага за подобряване на производството на хормони в нея.
 • Смокини: прихващат токсините в чревния тракт и ги изкарват от тялото, за да можете да се излекувате. Също така прочистват черния дроб от пестициди, стари фармацевтични продукти, като например лекарства за щитовидната жлеза и други отпадъци, които правят черния дроб по-малко подходящо място за обитаване от ЕБВ.
 • Чесън: антивирусен и антибактериален продукт, който предпазва от ЕБВ, като убива клетките на вируса. Също така убива стрептококите – кофактор на ЕБВ, което позволява по-малко инфекции на пикочните пътища, синусите и възможности за бактериален свръхрастеж в тънките черва (SIBO). Подпомага изхвърлянето на токсичните вирусни и бактериални отпадъци от лимфната система.
 • Джинджифил: помага за усвояването на хранителните вещества и облекчава спазмите, свързани с ЕБВ и прекомерния стрес. Зареден със собствената си характерна разновидност на биоусвоим витамин Ц, джинджифилът е и мощен антивирус срещу ЕБВ. Едно от специалните качества на джинджифила е способността му да извежда тялото от реактивно състояние, което може да се случи лесно, когато ЕБВ е на сцената, като успокоява нервите и мускулите. Джинджифилът помага за постигане на баланс и хомеостаза на щитовидната жлеза, като я повдига, ако е хипоактивна, и я успокоява, ако е хиперактивна.
 • Конопено семе: осигурява микроелементи и жизненоважни аминокиселини за щитовидната жлеза. Чудесно предпазва сърцето от страничния продукт на биофилма на ЕБВ, който може да запуши клапите на органа и да предизвика сърцебиене. Също така е полезно за укрепване на сърдечносъдовата система. Помага за защита на други части на тялото, които биват засегнати от ЕБВ, включително очите – например помага за намаляване на мътнини в очите.
 • Кейл: високо съдържание на специфични алкалоиди, които предпазват от вируси като ЕБВ. Неговите фитохимикали могат да навлязат в щитовидната жлеза, унищожавайки джобовете на ЕБВ, които започват да се развиват там по време на ранните етапи на навлизане на вируса в жлезата.
 • Лимони и лайм: подобряват храносмилането, като повишават нивата на солна киселина (добрата киселина) в червата. Укрепват лигавицата на червата, прочистват черния дроб и предлагат допълващ калций за предотвратяване на остеопорозата, когато ЕБВ подтиква към образуване на възли в цялото тяло, което изразходва запасите от калций. Лимоните и лаймовете също така балансират нивата на натрий в кръвта, което позволява на електролитите да се активизират и подобрява активността на невротрансмитерите, която е затруднена от невротоксините на ЕБВ, причиняващи мозъчна мъгла и други неврологични симптоми.
 • Маруля (особено маслени марули и салата ромен): стимулира перисталтиката на чревния тракт и спомага за изчистването на ЕБВ от черния дроб и лимфната система. Прочиства кръвта и изгражда кръвоносната система. Съдържа микроелементни соли, които подпомагат надбъбречните жлези, които от своя страна, подпомагат щитовидната жлеза.
 • Манго: съдържа огромно количество каротин, който възстановява далака и черния дроб, захранва мозъка и прочиства лимфната система от токсините на отпадъчната материя на ЕБВ. Също така осигурява биоактивен магнезий и глюкоза, които успокояват нервите, за да подпомогнат проблемите със съня, причинени от ЕБВ.
 • Кленов сироп: съдържа десетки микроелементи, които укрепват мозъка и останалата част от нервната система, като ги предпазват от окисляване вследствие на увреждане от тежки метали и невротоксини от ЕБВ. Помага за изграждането на гликогенни запаси в черния дроб и мозъка, за да се балансира кръвната захар, което поддържа надбъбречните жлези силни и стабилни, за да могат да поддържат щитовидната жлеза.
 • Ядки (особено орехи, бразилски орехи, бадеми и кашу): съдържат микроелементи като цинк, селен и манган, които са полезни за поддържане на щитовидната жлеза. Орехите, например, съдържат антивирусни и антибактериални фитохимични съединения, които възпрепятстват размножаването на ЕБВ в черния дроб, далака и щитовидната жлеза.
 • Стар лук и зелен лук: друг фантастичен ресурс заради съдържанието на сяра, което обърква и унищожава ЕБВ, докато подхранва самата жлеза. Както и при кръстоцветните зеленчуци, лютивината е точно това, което им придава стойност. Лукът е много важен за борбата с ЕБВ, защото притежава мощни антивирусни свойства.
 • Портокали и мандарини: подобно на лимоните и лаймовете, те са богат източник на калций, който е жизненоважен, когато организмът ви се нуждае от минерала, за да блокира ЕБВ от увреждане на щитовидната жлеза. Набавянето на голямо количество биоусвоим калций – най-добрият източник са цитрусовите плодове – предотвратява необходимостта тялото ви да използва калциевите резерви в костите. Съдържанието на витамин Ц в портокалите и мандарините също е средство за борба с ЕБВ, като помага за съживяване на черния дроб след увреждане от ЕБВ и за прочистване на органа от мазнини и остатъци от вируса, като по този начин ви помага да отслабнете.
 • Папая: възстановява централната нервна система след увреждане от невротоксини. Укрепва и възстановява солната киселина в червата. Съдържанието на витамин Ц е тайно оръжие срещу ЕБВ и също така помага за прочистването и възстановяването на черния дроб. Фитохимичните съединения в папаята, които изпълват нейната богата, сияйна, червено-оранжева месеста част, имат способността да вкарват повече слънчева светлина в самата щитовидна жлеза, когато някой е навън и се наслаждава на хубав ден. Тази допълнителна абсорбция на слънчева светлина забавя растежа на ЕБВ и способността му да се усуква и пробива в щитовидната жлеза. Папаята също така помага да се спре атрофията на щитовидната жлеза.
 • Магданоз: премахва високите нива на мед и алуминий, които подхранват ЕБВ и на свой ред причиняват кожни проблеми. Подсилва производството на хормона на щитовидната жлеза Т3, като помага за подхранването и възстановяването на щитовидната жлеза.
 • Круши: възстановяват и подхранват черния дроб, като в същото време прочистват и изчистват органа от пестициди и отпадъчни вещества от ЕБВ. Този процес помага за коригиране на бавния черен дроб, за да може да се постигне загуба на излишното тегло. Много полезни за намаляване на инсулиновата резистентност, за балансиране на кръвната захар и за подпомагане на надбъбречните жлези.
 • Нар: помагат за детоксикация и прочистване на кръвта, както и на лимфната система. Потискат ЕБВ и други вируси; разграждат възли, тумори и кисти в цялото тяло, включително щитовидната жлеза; съживяват и подмладяват тъканта на щитовидната жлеза. Подпомага надбъбречните жлези. Подпомага защитата и почистването на паращитовидната жлеза.
 • Картофи: картофите, които често са етикетирани като "бяла" храна, лишена от хранителни вещества, всъщност са една от най-мощните анти-ЕБВ храни. С високо съдържание на лизин, те съдържат и тирозин - химично вещество, необходимо за производството на щитовидни хормони.
 • Репички: антивирусна храна, която съдържа магическата сяра, забавяща ЕБВ с димния си ефект. Помагат за предотвратяване и намаляване на рака на щитовидната жлеза и премахване на радиацията от нея. Когато щитовидната жлеза се изтощи от борбата с ЕБВ, тя изпитва глад за микроелементи. Дори когато земята изглежда безплодна, репичките поемат от земята над 30 микроелемента, които са особено полезни за съживяване и укрепване на щитовидната жлеза. Репичките помагат и за предотвратяване на атрофията на щитовидната жлеза.
 • Суров мед: най-доброто гориво за подхранване и ревитализиране на щитовидната жлеза. Глюкозата и другите хранителни вещества в суровия мед на практика се насочват към щитовидната жлеза, за да я подхранват. Медицинската наука все още не познава симбиотичната връзка между меда и щитовидната жлеза. Също така е антивирусно средство, което помага в борбата с ЕБВ, заради съдържанието си на цинк.
 • Сусамово семе: укрепва централната нервна система, като в същото време осигурява аминокиселини като тирозин и лизин в силно биодостъпни микроформи, които лесно навлизат и се усвояват от щитовидната жлеза, за да подобрят нейната функция и да потиснат ЕБВ.
 • Спанак: създава алкална среда в организма и осигурява високо усвоими микроелементи за нервната система. Свързва се с и премахва желеобразните вирусни отпадъци в черния дроб, които могат да допринесат за мистериозно увеличаване на теглото и мистериозни сърдечни трептения. Особено добро средство за подмладяване на кожата и промяна на състояния като екзема и псориазис.
 • Кълнове и микрозеленчуци: високо съдържание на цинк и селен за укрепване на имунната система срещу ЕБВ, те също така съдържат важни микроелементи за щитовидната жлеза и помагат за намаляване на растежа на възлите.
 • Зимни тикви (особено тиквички и твърдокора тиква): подпомагат стабилизирането на щитовидната жлеза и повишава производството на щитовидните хормони Т4 и Т3. Помагат за възстановяването на черния дроб и поддържат способността му да преобразува хормоните на щитовидната жлеза. Осигуряват лесно усвоима глюкоза за мозъка и останалата част от нервната система, за да подпомогне лечението на възпалените нерви, причинени от ЕБВ.
 • Сладки картофи: спомагат за прочистването и детоксикацията на черния дроб от страничните продукти и токсините на ЕБВ. Помагат за подхранване на кожата и поддържане на надбъбречните жлези. Помагат за намаляване на фибромите и кистите в цялото тяло, причинени от ЕБВ, включително кистите на яйчниците, които водят до синдром на поликистозни яйчници (PCOS).
 • Мащерка: невероятно антивирусно средство, което е неразделна част от изчистването на всяко заболяване на щитовидната жлеза. Нейните хранителни съединения попадат в щитовидната жлеза, като убиват там ЕБВ и позволяват на щитовидната жлеза да възстанови контрола върху себе си, а тази ценна храна също така сваля вирусния товар в целия организъм, като помага за облекчаване на множество симптоми.
 • Домати: съдържат собствена разновидност на витамин Ц, който е биоусвоим за лимфната система и черния дроб, подпомага имунната система, за да я поддържа силна срещу ЕБВ, и пречи на вируса да се придвижва лесно през тялото. Този витамин Ц също така е в подкрепа на собствената имунна система на щитовидната жлеза в областта на шията. Когато растат, доматите абсорбират и събират честотата на лунната светлина през нощта, точно както щитовидната жлеза събира слънчевите лъчи през деня. Това означава, че когато се консумират, доматите засилват радиочестотите на щитовидната жлеза, като помагат за създаването на баланс и хомеостаза с всички органи и жлези на тялото.
 • Куркума: подпомага възстановяването на тъканта на щитовидната жлеза, като позволява на щитовидната жлеза да се регенерира и възстановява. Помага за справяне с вирусните проблеми в целия организъм, като действа противовъзпалително, тъй като поваля ЕБВ и намалява вирусния товар.
 • Кресон: помага за спиране на растежа на причинените от ЕБВ белези в черния дроб и щитовидната жлеза. Изтласква от черния дроб старите контейнери за съхранение на фармацевтични продукти, като например лекарства за щитовидната жлеза, като го разтоварва от натрупванията, за да можете да отслабнете.
 • Диви боровинки: помагат за възстановяване на централната нервна система и за изчистване на невротоксините на ЕБВ от черния дроб. Съдържат изключително мощни антиоксиданти, които помагат за възстановяване на тъканта на щитовидната жлеза и намаляват растежа на възлите. Помагат за отстраняване на токсичните тежки метали от мозъка и черния дроб. В крайна сметка всичко това означава, че дивите боровинки спират свиването на мозъка и свиването на щитовидната жлеза. Дивите боровинки не трябва да се бъркат с техните по-големи, култивирани братовчеди, а могат да се намерят в секцията със замразени храни в много хранителни магазини.

Предлагаме ви здравословен начин за комбиниране на някои от тези храни в рецептата: "Лечебен бульон за щитовидната жлеза".

За статията са използвани материали от книгата на Антъни Уилям "Изцеление на щитовидната жлеза". Очаквайте скоро в нашия блог, още статии по темата!

Други статии за щитовидната жлеза:

“Истината за щитовидната жлеза”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – как започва всичко”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – обяснение на вашите симптоми (част 1)”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – обяснение на вашите симптоми (част 2)”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – обяснение на вашите симптоми (част 3)”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – допълнителни усложнения (част 1)”;
“Заболявания на щитовидната жлеза – допълнителни усложнения (част 2)”;
“Рак на щитовидната жлеза”;
“[Видео] Имате ли тиреоидит на Хашимото? – говори Антъни Уилям”;
“Антъни Уилям за безсънието и проблемите със съня при заболявания на щитовидната жлеза”;
“Съветите на Антъни Уилям за лечение на проблеми със съня и защо лошите сънища са добри”;
“Защо жените са по-податливи на заболявания на щитовидната жлеза”;
“90-дневна терапия за щитовидната жлеза на Лечителя Медиум (част 1)”;
“90-дневна терапия за щитовидната жлеза на Лечителя Медиум (част 2)”;
““Гадаещите тестове” за щитовидната жлеза”;
“Антъни Уилям за лекарствата за щитовидната жлеза”;
“Антъни Уилям за живота без щитовидна жлеза”;
“Антъни Уилям разкрива истината за йода”;
“Антъни Уилям разкрива истината за цинка”;
“Кои храни да избягваме при заболявания на щитовидната жлеза”;
“Лечебни билки и хранителни добавки за щитовидната жлеза”;
“Как сокът от целина помага при заболявания на щитовидната жлеза”;
“Чай за лечение на щитовидната жлеза”;
“Лебен бульон за щитовидната жлеза”;
“Лечебен сок за щитовидната жлеза”;
“Лечебно смути за щитовидната жлеза”.

Подобни публикации

[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.